Χρήστος Γκόκας για θέματα που ταλανίζουν τον εκπαιδευτικό κόσμο

Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας μαζί με Βουλευτές της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, κατέθεσαν δύο ερωτήσεις προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, σχετικά με δύο σοβαρά θέματα που ταλανίζουν τον εκπαιδευτικό κόσμο και αφορούν στην ύλη των Πανελλαδικών Εξετάσεων και στην εφαρμογή των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ιδιωτικά σχολεία. Επισημαίνουν την αγωνία των μαθητών της Γ’ Λυκείου, των γονιών τους αλλά και των εκπαιδευτικών τους για την ύλη των Πανελλαδικών Εξετάσεων που ακόμα δεν τους έχει ανακοινωθεί.

Το Υπουργείο από την πλευρά του, ενώ θα έπρεπε εδώ και καιρό να είχε βάλει ένα τέλος σε αυτή την αβεβαιότητα, εφόσον γνωρίζει την ύλη που έχουν ήδη διδαχθεί οι μαθητές, τηρεί «σιγή ιχθύος» εις βάρος των παιδιών μας. Επιπλέον, η ασάφεια και η σύγχυση συνεχίζεται στο χώρο της Παιδείας μέσα από τις Π.Ν.Π. που ορθώς ψηφίσθηκαν με σκοπό τη θεσμοθέτηση μέτρων για την προστασία των πολιτών από τον κορωνοϊό, αλλά υπάρχουν αντιφάσεις για τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια. Γνωστοποιούν, επίσης, μέσα από καταγγελίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων ότι έχουν παρουσιαστεί πολλές περιπτώσεις ιδιοκτητών εκπαιδευτηρίων που, ενώ έχουν εισπράξει δίδακτρα για ολόκληρο το έτος, δεν καταβάλλουν τους μισθούς των εκπαιδευτικών και τους υποχρεώνουν να ενταχθούν στο Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ με εικονική αναστολή των συμβάσεών τους.

Τέλος θέτουν ερωτήματα για την αποκατάσταση της ηρεμίας των μαθητών για το πότε θα ανακοινωθεί η ύλη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, αλλά και το πότε και αν θα εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση αποσαφηνίζοντας την κατάσταση στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια.