Χρήστος Γκόκας: Εκτός Γυμνασίων και Λυκείων οι οικονομικές και κοινωνικές επιστήμες

Την έντονη απογοήτευση, τον προβληματισμό και την αγανάκτησή τους για τον εξοβελισμό των οικονομικών και κοινωνικών επιστημών από τα ωρολόγια προγράμματα Γυμνασίων και Λυκείων, εκφράζουν με Επιστολές τους προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΟΕΕ) και η Ένωση Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών, με τον Βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Χρήστο Γκόκα μαζί με τη Βουλευτή κα Χαρά Κεφαλίδου να καταθέτει αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Οι δύο βουλευτές, επισημαίνουν, την απογοήτευση και τον προβληματισμό που εκφράζουν με επιστολές τους το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΟΕΕ) και η Ένωση Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών για τις αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα Γυμνασίων και Λυκείων που ως αποτέλεσμα έχουν την υποβάθμιση των οικονομικών μαθημάτων και γενικά των κοινωνικών επιστημών. Με τις αλλαγές αυτές οι μαθητές αποστασιοποιούνται από την οικονομική επιστήμη που είναι άμεσα συνυφασμένη με τον σύγχρονο τρόπο λειτουργίας της κοινωνίας.

Επίσης, αναφέρουν τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών, καθώς με τη μείωση των ωρών διδασκαλίας των οικονομικών μαθημάτων θα δημιουργηθούν νέες διαθεσιμότητες καθηγητών. Τέλος, εύλογα αναρωτιούνται, οι Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, πως θα μπορέσει η Υπουργός να εισάγει την Θεματική της Επιχειρηματικότητας, που κατά τα άλλα στηρίζει και ίδιος ο Πρωθυπουργός, χωρίς να διδάσκονται οι μαθητές τα μαθήματα των Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών και την καλούν να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διορθωτικές αλλαγές και να τους ενημερώσει.