Χρήστος Γκόκας: ερώτηση για την καθυστέρηση της απόδοσης συντάξεων

Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας, κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σχετικά με το χρόνιο πρόβλημα στην καθυστέρηση της απόδοσης συντάξεων προς κληρονόμους συνταξιούχους και προς συνταξιούχους από κληρονομιά, αλλά και γενικά για όλες τις συντάξεις.

Αναλυτικά αναφέρει ότι οι καθυστερήσεις απόδοσης των συντάξεων, παρά τις εξαγγελίες του αρμόδιου Υπουργού έχουν παγιωθεί, θέτοντας τους συνταξιούχους σε δεινή οικονομική κατάσταση επί σειρά ετών. Αντίστοιχη κατάσταση επικρατεί και για τους κληρονόμους των συνταξιούχων, αλλά και για τους συνταξιούχους από κληρονομιά, παρόλο που θα μπορούσε κάποιος να υποθέσει ότι αυτές οι ειδικές κατηγορίες, λόγω του μικρότερου όγκου δεν θα είχαν την ίδια καθυστέρηση.
Επιπρόσθετα επισημαίνει ότι αυτές οι περιπτώσεις δικαιούχων, συνήθως είναι οικογένειες με παιδιά που εργαζόταν ο ένας γονέας και μετά την απώλεια του αγαπημένου τους προσώπου έρχονται αντιμέτωποι με τον κυκεώνα της απονομής της σύνταξης, η οποία είναι απαραίτητη και αναγκαία για την επιβίωση τους.

Ο κ. Γκόκας θέλοντας να λάβει συγκεκριμένες απαντήσεις για το θέμα, καλεί τους αρμόδιους Υπουργούς να τον ενημερώσουν για τις ενέργειες που θα πραγματοποιήσουν για την εξομάλυνση της απονομής των συντάξεων από κληρονομιά, καθώς και για την καταβολή των οφειλόμενων συντάξεων του εκλιπόντος προς το νόμιμο κληρονόμο. Τέλος θέτει και ερωτήματα σχετικά με τις προθέσεις των Υπουργών για πρόσληψη προσωπικού με σκοπό την ενίσχυση του Ασφαλιστικού Ταμείου ΕΦΚΑ, αλλά και τη θέσπιση νομοθετικών ρυθμίσεων για την απονομή όλων των συντάξεων, και από κληρονομιά, χωρίς καθυστερήσεις.