Χρήστος Γκόκας: ουσιαστική στήριξη στον κλάδο των εκπαιδευτών οδήγησης

Ο Βουλευτής, κ. Χρήστος Γκόκας, μαζί με τον συνάδελφό του Βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, κ. Μπουρχάν Μπαράν, κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αναφορικά με τις μεγάλες καθυστερήσεις για τη διεξαγωγή των εξετάσεων των διπλωμάτων οδήγησης των υποψηφίων οδηγών.
Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι οι σχολές οδηγών παρέμειναν κλειστές για ένα εξάμηνο, λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας, και η επαναλειτουργία τους πραγματοποιήθηκε στις 18/04/2021. Δεκάδες χιλιάδες υποψήφιοι οδηγοί ερασιτεχνικών κατηγοριών, σε ολόκληρη της χώρα, βρίσκονταν σε αναμονή για τη διεξαγωγή των θεωρητικών και πρακτικών εξετάσεων.

Ταυτόχρονα επισημαίνουν ότι η ολιγωρία του αρμόδιου Υπουργείου φάνηκε και με την έλλειψη ετοιμότητας για τη διεξαγωγή των θεωρητικών εξετάσεων και στο θέμα της κάλυψης του κόστους των self tests, δημιουργώντας πρόσθετες καθυστερήσεις. Επιπλέον οι εκκρεμότητες που υπήρχαν, μαζί με τις νέες αιτήσεις, αλλά και η έλλειψη εξεταστών, έκαναν την κατάσταση ασφυκτική, με τους επαγγελματίες εκπαιδευτές οδηγών να καλούνται, ως υπόλογοι, να δώσουν απαντήσεις και λύσεις, χωρίς να έχουν καμία ευθύνη οι ίδιοι γι’ αυτή την κατάσταση.
Οι Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής ρωτούν τον αρμόδιο Υπουργό εάν θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την επιτάχυνση των εξεταστικών διαδικασιών, αλλά και εάν προτίθεται να παρέχει ουσιαστική στήριξη στον κλάδο των εκπαιδευτών οδήγησης για την ομαλή επανεκκίνησή τους.