Χρήστος Γκόκας σχετικά με τους εργαζομένους στο"Βοήθεια στο σπίτι"

Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας και οι υπόλοιποι Βουλευτές της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών, τον Υπουργό Οικονομικών και τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι».
Τονίζουν την πολύτιμη βοήθεια που παρέχουν στους συμπολίτες μας, την κρίσιμη περίοδο όπου διανύουμε, οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» που μαζί με το Εθνικό Σύστημα Υγείας αποτελούν δύο από τις μεταρρυθμίσεις που έχουν τη σφραγίδα της παράταξής τους.

Γνωστοποιούν ότι παρόλο, που οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» συντελούν ένα πολύ σημαντικό έργο ζωτικής σημασίας, βοηθώντας συνανθρώπους μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη, παραμένουν απλήρωτοι για τουλάχιστον τρεις μήνες. Η Προγραμματική Σύμβαση υπογράφτηκε με μεγάλη καθυστέρηση με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην έχουν πληρωθεί καθόλου για τα δεδουλευμένα του 2020.

Παραθέτοντας, όλα αυτά τα προβλήματα οι Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής αναμένουν άμεσα απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα όσον αφορά στην εξόφληση των δεδουλευμένων, στην καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης (δώρο Πάσχα), στην χορήγηση μέτρων προστασίας απέναντι στον ιό, στη διενέργεια διαγωνισμού ΑΣΕΠ, καθώς επίσης και στην αποδοχή της πρότασης της παράταξής μας για ένταξη των εργαζομένων του «Βοήθεια στο σπίτι» στον Κανονισμό Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων.