Χρήστος Γκόκας: όριο ταχύτητας 30 km/h στις κατοικημένες περιοχές

Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών σχετικά με τη θέσπιση του ορίου ταχύτητας των 30 km/h στις κατοικημένες περιοχές, σύμφωνα και με την επιστολή του Πανελλαδικού Συλλόγου «SOS Τροχαία Εγκλήματα».
Ειδικότερα τα μέλη του Συλλόγου επισημαίνουν ότι η μείωση του ορίου ταχύτητας από 50 km/h στα 30 km/h αποτελεί μία ρύθμιση ζωτικής σημασίας για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στις κατοικημένες περιοχές. Έτσι θα μειωθούν και οι περιπτώσεις παρασύρσεων των ευάλωτων χρηστών του οδικού δικτύου, όπως τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι, τα Άτομα με Αναπηρίες και οι ποδηλάτες, που έχουμε χρέος να τους διαφυλάξουμε.

Επιπρόσθετα τονίζουν ότι ταυτόχρονα θα υπάρξει και μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, καθώς επίσης και μείωση του επιπέδου θορύβου στις κατοικημένες περιοχές.
Τέλος, ο κ. Γκόκας καλεί τον κ. Υπουργό να λάβει υπόψη του το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο ήδη και στο παρελθόν το έχει αναδείξει με τις ομιλίες του στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του Νομοσχεδίου για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα, αλλά και κατά τις συνεδριάσεις της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, και να τον ενημερώσει για τις αποφάσεις του και τις σχετικές ενέργειές του.

Δήλωση Δημάρχου Ιωαννιτών για τις εξελίξεις στην Βελλά 
Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην εκκλησιαστική εκπαίδευση και την Βελλά ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Προκαλεί δυσάρεστη έκπληξη σε όλους τους Ηπειρώτες η εισήγηση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για την ίδρυση Σχολής Μαθητείας Υποψηφίων Κληρικών στην Θεσσαλονίκη αντί στη Βελλά όπως προβλέπεται στο άρθρο του υπό διαβούλευση Σχεδίου Νόμου.
Η Βελλά αποτελεί το πρώτο εκπαιδευτικό εκκλησιαστικό ίδρυμα της χώρας που ξεκίνησε την λειτουργία του όταν ακόμη ο τόπος μας ήταν υπόδουλος.

Φέρει τη σφραγίδα κορυφαίων προσωπικοτήτων και η διατήρησή της είναι καθήκον της πολιτείας και της εκκλησίας.
Κάθε προσπάθεια κατάργησής της αποτελεί προσβολή στην προσφορά των Ηπειρωτών και των Εθνικών Ευεργετών.
Κάθε προσπάθεια κατάργησή της συνιστά απαξίωση της προσφοράς των Βελλαϊτών στην εκκλησία, στην κοινωνία, στην παιδεία και στο δημόσιο βίο.
Θεωρούμε απαραίτητη τη συνέχιση της εκπαιδευτικής δραστηριότητας στη Βελλά και εκτιμώ ότι κανένας Ηπειρώτης, σε όποια γωνιά του κόσμου κι αν βρίσκεται, δεν θα αποδεχθεί την μονομερή κατάργηση της Εκκλησιαστικής Ακαδημίας. Αν διατηρηθούν και αναβαθμιστούν οι υπόλοιπες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, πρώτη που πρέπει να συνεχίσει τη λειτουργία της είναι αυτή στη Βελλά.
Η ίδρυση Σχολής Μαθητείας Υποψηφίων Κληρικών είναι απαραίτητη. Είναι η ελάχιστη υποχρέωση της πολιτείας απέναντι στην ιστορία και την προσφορά των Ηπειρωτών».