Χριστίνα Μαρέτη: Γιατί δεν ασχολήθηκε τα προηγούμενα χρόνια με την Υγεία ο κ. Μητσοτάκης;

Το τελευταίο διάστημα, η τοπική επικαιρότητα ασχολείται με το Γενικό Νοσοκομείο της Άρτας και το πρόβλημα στις εφημερίες, το οποίο αντιμετωπίζει.
Από την επαγγελματική μου ιδιότητα ως φαρμακοποιός, μπορώ και γνωρίζω η ίδια για τον τρόπο με τον οποίον λειτουργεί το Γενικό Νοσοκομείο της Άρτας, ένα έργο το οποίο στηρίχθηκε διαχρονικά από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, έδωσε εργασία σε εκατοντάδες οικογένειες και κράτησε στον τόπο τους, χιλιάδες ηλικιωμένους και ασθενείς, οι οποίοι νιώθουν ασφάλεια με την ύπαρξή του.
Δεν θα επιμείνω στο περιστατικό, αναφορικά με το ακτινολογικό εργαστήριο. Μια περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηρίσει το σύνολο, όμως πίσω από την εικόνα αυτή και τις καταγγελίες των γιατρών του νοσοκομείου, μπορεί να διαφανεί το αληθινό πρόσωπο.

Η αλήθεια είναι ότι η απερχόμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη, δεν ασχολήθηκε όσο έπρεπε με την Υγεία και γι’αυτό αποτελεί κυνική ομολογία του πρωθυπουργού ότι θα ασχοληθεί με την Υγεία τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
Χαρακτηρίζοντας το ΕΣΥ ως τον μεγαλύτερο πυλώνα κοινωνικής δικαιοσύνης, ο κ. Ανδρουλάκης σε δημόσια ομιλία του, ανέδειξε τη συνειδητή απαξίωσή του εκ μέρους της Κυβέρνησης. «Γιατί δεν ασχολήθηκε τα προηγούμενα τέσσερα και επέλεξε αντί να δώσει στην υγεία το 8-10% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, όπως κάνουν άλλα ευρωπαϊκά κράτη, δίνει επί της ουσίας μόλις 2%; Το υπόλοιπο 2% είναι για την ενεργειακή αναβάθμιση των νοσοκομείων. Γιατί δεν έβαλε μόνιμο προσωπικό; Γιατί δεν αύξησε τους μισθούς των υγειονομικών; Γιατί δεν ενέταξε στα βαρέα και ανθυγιεινά τους υγειονομικούς;», διερωτήθηκε και δεσμεύτηκε ότι θα φτιάξουμε ένα νέο ΕΣΥ, όπως το οραματίστηκαν ο Γιώργος Γεννηματάς, ο Παρασκευάς Αυγερινός και ο Ανδρέας Παπανδρέου. «Το πιστεύω, το έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ κι έχουμε χρέος να το αναγεννήσουμε».
Όλοι μας θέλουμε ένα δυνατό σύστημα Υγείας, που θα προσφέρει ασφάλεια και εμπιστοσύνη στον τόπο μας.

*Η Χριστίνα Μαρέτη είναι Φαρμακοποιός, Υπ. Βουλευτής Άρτας ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής