Χωρίς ιατροδικαστή το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ

Χωρίς ιατροδικαστή αναμένεται να μείνει από την 1η Σεπτεμβρίου η Άρτα, καθώς ο μέχρι πρότινος ιατροδικαστής του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας Γιώργος Σώζος μετατίθεται στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών. Ο μοναδικός μόνιμος ιατροδικαστής στην Περιφέρεια Ηπείρου, είναι στα Ιωάννινα. Έτσι η Άρτα μένει χωρίς ιατροδικαστή πράγμα που σημαίνει πως θα επανέλθουν τα προβλήματα, με καθυστερήσεις και ταλαιπωρίες των νεκρών και των οικογενειών τους από την Άρτα, για ιατροδικαστικές γνωματεύσεις, νεκροψίες – νεκροτομές που πρέπει να γίνουν στα Ιωάννινα.

Στη ΜΕΘ Νοσοκομείο Ρίου σε καταστολή ο 4χρονος από την Άρτα 
Αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του τετράχρονου από την Άρτα είναι οι γιατροί στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ρίο. Σε καταστολή διασωληνωμένο στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών νοσηλεύεται το τετράχρονο αγοράκι από την Άρτα, μετά από χτύπημα στο κεφάλι.
Το πρωί υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου και σύμφωνα με τον εντατικολόγο, Ανδρέα Ηλιάδη επιβεβαιώθηκε η αιμορραγία στον εγκέφαλο, ωστόσο ένα μέρος της έχει απορροφηθεί.
Το παιδί θα παραμείνει για ένα 24ωρο διασωληνωμένο σε καταστολή, οπότε και θα εκτιμηθεί εκ νέου η κατάσταση της υγείας του.
Το παιδάκι τραυματίστηκε σοβαρά, μετά από πτώση που είχε μέσα σε σπίτι στην Άρτα.
Αρχικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Άρτας, όπου διαπιστώθηκε εγκεφαλική αιμορραγία και στη συνέχεια με τη συνοδεία γιατρού και αστυνομίας, διακομίσθηκε διασωληνωμένο στο νοσοκομείο του Ρίου.
Από την Αστυνομία γίνεται σχετική προανάκριση.

Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣOΥΒΕΛΑΣ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022
Ο μεγαλύτερος Έλληνας stand up κωμικός, Αλέξανδρος Τσουβέλας στα Ιωάννινα,
Θέατρο Ε.Η.Μ, Κυριακή 28 Αύγουστου

Προπώληση μέσω:
viva.gr
Wind (Πανελλαδικα)
Tickets Ioannina, Κεντρικη Πλατεια
Manthos Optical , Αβερωφ 16
Manthos Optical, Μιχαηλ Αγγελου 28
Germanos, Χαρ.Τρικουπη 6

Ήρθαν ξανά οι παρενέργειες… σχέσεων ,καθημερινότητας με εναλλαγή φωνών με πρόζα ,κωμικά σκετς και αυτοσχεδιασμό. Φρέσκες , ολοκαίνουργιες και καθόλου ανησυχητικές. Ο Αλέξανδρος Τσουβέλας τα δίνει όλα επί σκηνής που του έλειψε πολύ και σας προσφέρει απλόχερα τον καλύτερό του εαυτό. Μαζί του εκτός απ τον Θανάση Παπαγεωργίου (δημιουργό του Γίδα TV) ο κωμικοτροχός…
Καμία παράσταση ίδια με την άλλη…Παρενέργειες σύντομα κοντά σας ,με πολύ γέλιο και αποστάσεις…
Τιμή Εισιτηρίου 13,00€

ΣΥΡΙΖΑ: Οι επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος χρηματοδοτούν την ακρίβεια
«Οι επιδοτήσεις που ανακοίνωσε ο κ. Σκρέκας χρηματοδοτούν την ακρίβεια», αναφέρουν μεταξύ άλλων σε κοινή τους δήλωση ο Σωκράτης Φάμελλος, Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και η Πέτη Πέρκα, αναπληρώτρια Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για τα μέτρα στήριξης σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά απέναντι στα νέα αυξημένα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος.
Όπως επισημαίνουν στη δήλωσή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, «με υψηλές επιδοτήσεις από λεφτά των πολιτών η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να κρύψει τις απλησίαστες τιμές στο ρεύμα και τις ευθύνες της για τα υπερκέρδη του καρτέλ ενέργειας.».
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση μεταθέτει στο μέλλον άδικες χρεώσεις που διατηρεί ακόμη εν μέσω κρίσης επιβαρύνοντας τους καταναλωτές. Όπως σημειώνουν: «Εξίσου απαράδεκτο είναι ότι ο κ. Σκρέκας υπόσχεται μελλοντικό εξορθολογισμό των χρεώσεων ΥΚΩ ενώ οι καταναλωτές εδώ και ένα χρόνο, έπρεπε να είχαν δει μείωση των ΥΚΩ λόγω της ολοκλήρωσης έργων διασυνδέσεων (συμπεριλαμβανομένης και της μικρής διασύνδεσης της Κρήτης)… Και μάλιστα όταν αυτή η εξαγγελία συνδέεται με νέα «εισφορά αντιστάθμισης κινδύνου» στους λογαριασμούς ρεύματος η οποία θα τροφοδοτεί νέο αποθεματικό λογαριασμό, άρα νέα επιβάρυνση των καταναλωτών».

ΚΚΕ: Ωμός κυβερνητικός εμπαιγμός οι επιδοτήσεις των λογαριασμών ρεύματος
Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τα μέτρα της κυβέρνησης, σχετικά με την ενεργειακή ακρίβεια, αναφέρει: «Απ’ τη στιγμή που δεν αγγίζονται οι αιτίες της ενεργειακής φτώχειας, δηλαδή η ενέργεια – εμπόρευμα και η πολιτική της λεγόμενης “πράσινης μετάβασης”, οι όποιες επιδοτήσεις θα αποτελούν ένα “βαρέλι δίχως πάτο” κι έναν ωμό κυβερνητικό εμπαιγμό.
Ουσιαστικά, τα χρήματα για την επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος βγαίνουν απ’ την ίδια τσέπη των λαϊκών νοικοκυριών, ως φορολογουμένων και καταλήγουν στις τσέπες των ομίλων της ενέργειας που βλέπουν τα κέρδη τους να γιγαντώνονται».