Χωρίς παιδικές φωνές τον Σεπτέμβριο σε 35 σχολεία της Ηπείρου!

Αναστέλλεται η λειτουργία 22 Νηπιαγωγείων και 13 Δημοτικών

Ενώ οι προετοιμασίες για τη νέα σχολική χρονιά, συνεχίζονται θα υπάρξουν σχολεία της Ηπείρου που φέτος δεν θα υποδεχτούν μαθητές στις αίθουσές τους στις 11 Σεπτεμβρίου.
Όπως έγινε γνωστό, με απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου, η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αναστέλλεται η λειτουργία 22 Νηπιαγωγείων και 13 Δημοτικών στην Ηπειρο για το σχολικό έτος 2019-2020.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, η αναστολή γίνεται είτε λόγω έλλειψης μαθητικού δυναμικού, είτε λόγω μη συμπλήρωσης του ελάχιστου απαιτούμενου μαθητικού δυναμικού και ύπαρξης δυνατότητας μεταφοράς του σε όμορες σχολικές μονάδες.
– Στο Νομό Άρτας αναστέλλεται η λειτουργία 10 σχολείων και συγκεκριμένα του 1ου ειδικού Νηπιαγωγείου Άρτας, του Νηπιαγωγείου Κεραμάτων, του Κλειδιού, της Κυψέλης, του Λουτροτόπου, της Πέτρας, της Ροδαυγής, και του Χανόπουλου ενώ αναστέλλουν την λειτουργία τους και τα Δημοτικά Σχολεία Κομμένου και του Παλαιοκάτουνου.
-Στο Νομό Ιωαννίνων αναστέλλεται η λειτουργία των Νηπιαγωγείων Αβγού, Ασβεστοχωρίου, Επισκοπικού, Ηλιόκαλης, 1οΜαρμάρων, Μηλιωτάδων, Νήσου, Περιβλέπτου, Μικρού Περιστερίου και Τσεπελόβου. Όσον αφορά τα Δημοτικά σχολεία, αναστέλλεται η λειτουργία του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τυφλών, του 25ου Δημοτικού Ιωαννίνων, της Βωβούσας, του Κεφαλοχωρίου, της Άνω Λαψίστας, του Ματσουκίου, της Περιβλέπτου και του Τσεπελόβου.

– Στο Νομό Θεσπρωτίας τα Νηπιαγωγεία Κεστρίνης και Μαζαρακιάς και τα Δημοτικά Σχολεία Γκρίκας – Ψάθας, Κεστρίνης και Μαζαρακιάς.
– Στο Νομό Πρεβέζης τα Νηπιαγωγεία Χειμαδιού και Βαλανιδόραχης.

Η ιστορία του Δημοτικού Σχολείου Παλαιοκάτουνου
Το Δημοτικό Σχολείο Παλαιοκάτουνου Άρτας όπως αναφέρεται στο palaiokatounoartas.blogspot.com ιδρύθηκε το έτος 1902-1903. Το διδακτήριο ανηγέρθη το έτος 1926 με δαπάνες του Συνεταιρισμού Συνδιοκτησίας Βουργαρελίου. Ο χώρος ανήκε στην Ιερά Μονή Μελατών και απαλλοτριώθηκε το έτος 1924. Τον Οκτώβριο του 1943 πυρπολήθηκε από τους Γερμανούς κατακτητές και καταστράφηκε.

Με την προσωπική εργασία των κατοίκων,με τη βοήθεια του Κράτους και με της ενέργειες του δάσκαλου Άγγελου Στεργίου επισκευάστηκε το έτος 1949 και λειτούργησε με 97 μαθητές.
Το Σχολικό έτος 2018-2019 λειτούργησε ως μονοθέσιο. Για το σχολικό έτος 2019-2020, η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου ενέκρινε την αναστολή λειτουργίας της σχολικής μονάδας.