Ψηφοδέλτια ΣΥΡΙΖΑ: Μέχρι τέλος Νοεμβρίου οι περισσότεροι υποψήφιοι!

Ποια είναι τα πρόσωπα για το ψηφοδέλτιο της Άρτας

Ο κύβος ερρίφθη και στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως υποστηρίζουν δημοσιεύματα και μέχρι τέλος Νοεμβρίου θα ανακοινωθούν οι περισσότεροι υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ !
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα στο ieidiseis.gr που γράφει ο Βασίλης Σκουρής, η ανακοίνωση των υποψηφίων αναμένεται να ενισχύσει την κινητοποίηση του κόμματος, αλλά και να αναδείξει νέα πρόσωπα, με απήχηση στις τοπικές κοινωνίες.
Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες της στήλης που επιμελείται ο Βασίλης Σκουρής, εντός του Νοεμβρίου, πιθανότατα προς το τέλος του μήνα, θα δοθούν στη δημοσιότητα η πλειονότητα των υποψηφίων βουλευτών του κόμματος.
Όπως υποστηρίζει ο Σκουρής, θα μείνουν κενές θέσεις σε όλες σχεδόν τις περιφέρειες, ώστε να συμπληρωθούν στην τελική ευθεία προς τις κάλπες, καθώς η ηγεσία της Κουμουνδούρου βρίσκεται σε συνεννόηση με πρόσωπα που θα συμβάλλουν στην αλλαγή των συσχετισμών στις τοπικές κοινωνίες εφόσον δεχτούν να είναι υποψήφιοι.
Η ανακοίνωση του μεγαλύτερου μέρους των υποψηφίων βουλευτών πριν τις γιορτές αναμένεται να ενισχύσει την κινητοποίηση του κόμματος, αλλά και να αναδείξει νέα πρόσωπα, που –σύμφωνα με τους αρμόδιους- διαθέτουν σημαντική απήχηση στις τοπικές κοινωνίες.

Σημαντικό δε ρόλο αναμένεται να παίξει η σωστή επιλογή των γυναικών, καθώς με βάση το Καταστατικό, θα αποτελούν το 50% των ψηφοδελτίων του κόμματος. Τέλος, αναμένονται ανοίγματα προς τους «πασοκογενείς» υποψηφίους, ιδίως σε περιοχές όπως το Ηράκλειο και η Δυτική Στερεά, όπου το ΠΑΣΟΚ δείχνει να αυξάνει σχετικά τις δυνάμεις του.
Η Κουμουνδούρου, μάλιστα, εκτιμά πως όσο αυξάνεται η φθορά της κυβέρνησης Μητσοτάκη τόσο θα αυξάνονται τα πρόσωπα που θα θελήσουν να είναι στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ψηφοδέλτιο της Άρτας
Προς το παρόν, για την Άρτα, με την προϋπόθεση ότι δεν θα αλλάξουν οι έδρες, οι υποψήφιοι για το ψηφοδέλτιο είναι πέντε, με τους τρείς εξ αυτών να φέρονται ως σίγουροι, που είναι η βουλευτής και πρώην υπουργός Όλγα Γεροβασίλη, ο πρώην βουλευτής Βασίλης Τσίρκας και ο πρώην υποψήφιος βουλευτής –προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ- Γρηγόρης Βλάρας.
Εφόσον οι βουλευτικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν με την παλιά απογραφή, άρα θα υπάρχουν 3 έδρες, τότε θα αναζητηθούν άλλα δύο πρόσωπα, ένας άνδρας και μία γυναίκα, ή μπορεί και δύο γυναίκες αφού σύμφωνα με το Καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ, οι γυναίκες θα συμμετέχουν στο 50% των ψηφοδελτίων του κόμματος. Παλιά το 2,5 υπολογίζονταν υπέρ των ανδρών, στον ΣΥΡΙΖΑ όμως μπορεί να υπολογίζεται και υπέρ των γυναικών.