Όλγα Γεροβασίλη: Η Ήπειρος αγωνιά να επιβιώσει τουριστικά

Σε παρέμβασή της στο ραδιόφωνο του Alpha η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη μετέφερε την αγωνία και την ανησυχία που επικρατεί στην περιοχή της Ηπείρου για το μέλλον του τουρισμού και της εστίασης αλλά και για τον επιτυχή αγώνα που έχει δοθεί εδώ και αρκετά χρόνια για τη σύνθεση και προώθηση ενός πολλά υποσχόμενου τουριστικού προϊόντος για την οικονομία της Ηπείρου. Και σημείωσε πως σήμερα αυτή η προσπάθεια βρίσκεται μετέωρη.

«Η Ήπειρος έχει κάνει έντονο αγώνα τα τελευταία χρόνια για τη δημιουργία και ισχυροποίηση του δικού της τουριστικού προϊόντος, μέσα από την ανάδειξη του φυσικού, πολιτιστικού και γαστρονομικού της πλούτου, το οποίο απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό εναλλακτικών αλλά και παραδοσιακών διακοπών. Αυτή η προσπάθεια που είχε αρχίσει να κερδίζει έδαφος δυστυχώς φέτος ανακόπηκε και με άσχημο τρόπο πράγμα που γεννά βαθιά ανησυχία και αγωνία» σημείωσε στην παρέμβαση της η Όλγα Γεροβασίλη, Γραμματέας της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Άρτας, στον Ρ/Σ ALPHA και στη Μαρία Νικόλτσιου, όταν ρωτήθηκε με το κλίμα που επικρατεί αυτή την περίοδο στην Ήπειρο και συγκεκριμένα στην περιοχή της Άρτας.

Η Όλγα Γεροβασίλη σημείωσε ότι υπάρχει έντονη ανησυχία και αγωνία ανάμεσα στους επιχειρηματίες της εστίασης και του τουρισμού γενικότερα, ενώ ως προς τις επιπτώσεις στην τουριστική κίνηση από την παγκόσμια υγειονομική κρίση η Όλγα Γεροβασίλη είπε: «Προφανώς ζούμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση όπου τίποτα δεν έχει παγιωθεί ακόμη. Οι επισκέπτες της Ηπείρου προέρχονται βεβαίως από τον εσωτερικό τουρισμό αλλά και από τη Βρετανία, τη Γερμανία και κατά κύριο λόγο την Ιταλία ενώ τα τελευταία χρόνια υπήρχε αύξηση επισκεπτών και από τις χώρες της Βαλκανικής. Γι αυτό και είχαμε προτείνει να υπάρξει ένα γενναίο πακέτο στήριξης του εσωτερικού τουρισμού, μέσω των προγραμμάτων. Ως αστείο νούμερο χαρακτήρισε το πακέτο των 30 εκ το οποίο εξήγγειλε η κυβέρνηση αν θέλουμε να μιλήσουμε για τόνωση και ενίσχυση του τουρισμού στις ιδιαίτερες συνθήκες τις οποίες γέννησε η πανδημία».