Όλγα Γεροβασίλη: Η κοινωνία αφυπνίζεται και αντεπιτίθεται

«Σήμερα, ζούμε σε μια χώρα που οι άνθρωποι που διερεύνησαν ένα υπαρκτό διεθνές σκάνδαλο διώκονται ως σκευωροί. Ζούμε στη χώρα που αυτοί που ρύθμισαν τη χρήση των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων και εισέπραξαν τα προβλεπόμενα δημόσια έσοδα από τη χρήση αυτών των δημοσιων αγαθών διώκονται από αυτούς που αρνήθηκαν πεισματικά επί δεκαετίες να πράξουν το οτιδήποτε! Δεν ασχολούμαι με μεμονωμένα πρόσωπα, αλλά με τη διαχείριση ανάλογων υποθέσεων.

Δεν μπορεί να “χαλάει ο κόσμος” και να βγαίνουν σε δημόσια θέα ένας πρωθυπουργός και μια υπουργός και να παριστάνουν πως δεν ήξεραν, δεν είδαν και δεν άκουσαν ποτέ για κάποιον άνθρωπο που οι ίδιοι διόρισαν δήθεν στο όνομα του δημόσιου συμφέροντος! Ακόμη παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα σε σχέση με την έρευνα σε βάρος του κ. Λιγνάδη καθώς και για τις σχέσεις του κ. Φουρθιώτη με στελέχη της κυβέρνησης και το είδος της στήριξης που του παρείχαν. Όσο παραμένουν αναπάντητα, τόσο η αίσθηση της παρακμής που αναδίδεται βαραίνει» σημειώνεται στη συνέντευξη της Όλγας Γεροβασίλη, Γραμματέα της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στην RealNews και στην ερώτηση σχετικά με τις υποθέσεις Φουρθιώτη, Λιγνάδη και προανακριτικής για Καλογριτσα.

Σχετικά με πρώτη βδομάδα κινητοποιήσεων για τα εργασιακά η κ. Γεροβασίλη είπε: «Η κοινωνία αφυπνίζεται και αντεπιτίθεται. Η μάχη για τις εργασιακές σχέσεις είναι μάχη για την λογική, για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, για το δικαίωμα στην εργασία και την ευημερία. Στεκόμαστε για μια ακόμα φορά δίπλα στους εργαζομένους που διεκδικούν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, τους ανέργους που παλεύουν για το δικαίωμα τους στην προκοπή, τις γυναίκες που είδαν στο λοκντάουν τις δουλειές τους να χάνονται και τις ευθύνες τους να πολλαπλασιάζονται και τη νέα γενιά που ζητά με αγωνία προοπτική και βρίσκει συκοφαντίες και καταστολή.

Ερωτηθείσα πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τσιμπάει στις δημοσκοπήσεις, η κ. Γεροβασίλη απάντησε: «Η κοινωνία αφυπνίζεται και περνάει στην αντεπίθεση. Η συμμετοχή μας σε αυτή τη διαδικασία είναι καίρια. Τα αδιέξοδα, οι αντιφάσεις, οι σκιές και οι αμετροέπειες στελεχών της κυβέρνησης και του ίδιου του κ. Μητσοτάκη, βλέπουν το φως της δημοσιότητας χάρη και στη δική μας δράση εντός και εκτός Κοινοβουλίου. Ταυτόχρονα, παρουσιάζουμε και διαβουλευόμαστε το πρόγραμμά μας σε μια κοινωνία κουρασμένη και ανήσυχη για όσα προκαλεί αυτή η κυβέρνηση με την ανικανότητα και την ιδεοληψία της. Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά αλλά και η εξέλιξη των δεικτών των δημοσκοπήσεων δείχνουν πως μπορούμε να εδραιώσουμε την προοδευτική προοπτική διακυβέρνησης της χώρας».

Newsroom-ΗΧΩ