Όλγα Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε μια τεράστια προσπάθεια αποεπένδυσης της ΔΕΗ

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Κontranews» και στον δημοσιογράφο Χρήστο Κυμπιζή, παραχώρησε η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη όπου χαρακτηρίζει «μνημειώδες σφάλμα» το αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον δανεισμό των μαρμάρων του Παρθενώνα και κατηγορεί την κυβέρνηση πως επιχειρεί μια «εκστρατεία δυσφήμισης» της ΔΕΗ, η οποία έχει ως στόχο το «ξεπούλημα των φιλέτων» της. Τονίζει πως ο πρωθυπουργός ανατρέπει τις βασικές προεκλογικές του εξαγγελίες και τον κατηγορεί πως το προηγούμενο διάστημα στο ζήτημα του προσφυγικού «ταυτίστηκε με τις πλέον συντηρητικές και ακραίες δυνάμεις της Ευρώπης».

Πιο αναλυτικά στην ερώτηση «Τι απαντάτε στη ρητορική της ΝΔ που αναφέρει πως η κυβέρνηση σας ουσιαστικά χρεοκόπησε τη ΔΕΗ;» η κ. Γεροβασίλη είπε: «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει επιδοθεί σε μια τεράστια προσπάθεια αποεπένδυσης της ΔΕΗ. Σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον, στο οποίο υποτίθεται πως η εταιρεία θα πρέπει να διατηρήσει και να αναπτύξει τη φήμη και την αξιοπιστία της, ο αρμόδιος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης δεν δίστασε να παρομοιάσει τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού με τον «Τιτανικό». Αυτή η εκστρατεία δυσφήμισης δεν οδηγεί παρά στο ξεπούλημα «φιλέτων» της ΔΕΗ.

Μάλιστα για να ενδυναμώσουν τη σαθρή επιχειρηματολογία τους, στελέχη και υπουργοί της κυβέρνησης μιλούν για καταστροφή της ΔΕΗ, υπονοώντας τη διερεύνηση της υπόθεσης από τη δικαιοσύνη. Απαντάμε πως δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα από μια τέτοια προσπάθεια. Αντίθετα, ίσως έτσι διαπιστωθούν οι καταστροφικοί χειρισμοί των κυβερνήσεων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια.
Αυτό που τελικά απομένει από τη συζήτηση εκτός από την κατασυκοφάντηση και αποδυνάμωση της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού είναι η επιβάρυνση των οικιακών και επαγγελματιών καταναλωτών. Και αυτό μεταφράζεται σε κέρδη τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για να δελεάσουν τους υποψήφιους αγοραστές μιας ανυπόληπτης – κατά την κυβέρνηση – επιχείρησης».