Όλγα Γεροβασίλη: "Η χώρα μας πρέπει να εξαντλεί όλα τα μέσα..."

Η χώρα μας πρέπει να εξαντλεί όλα τα μέσα για την προάσπιση της εδαφικής κυριαρχίας, δηλώνει σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, και τονίζει:

«Δεν μπορούμε να διαπραγματευτούμε τα αυτονόητα στο όνομα του παράλογου αναθεωρητισμού του συστήματος που κατευθύνει την πολιτική της Τουρκίας».
Δηλώνει ακόμη ότι «η ελληνική Αστυνομία είχε πάντοτε ελεύθερα τα χέρια της στην αντιμετώπιση της παραβατικότητας, της εγκληματικότητας και στην προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών».
Σχολιάζοντας τους έξι μήνες κυβέρνησης της ΝΔ, την κατηγορεί ότι «εξαπάτησε οικτρά τον ελληνικό λαό» ενώ «αποδεικνύεται εξαιρετικά συνεπής στην στήριξη των όσων πραγματικά εκφράζει με την πολιτική της. Και για να στηρίξει τις επιλογές της χρηματοδοτεί τη δημιουργία ενός κράτους πραιτοριανών, με ανελεύθερα χαρακτηριστικά και βίαιη έκφραση».

Αναφερόμενη στη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι διεξάγεται ένας ώριμος πολιτικός διάλογος, ο οποίος «ανταποκρίνεται στην εντολή που λάβαμε για τον μετασχηματισμό και την ισχυρότερη γείωσή μας με την κοινωνία», ενώ για την εκλογή αρχηγού από την βάση σημειώνει ότι «αυτή είναι μια απόφαση η οποία αν ληφθεί, θα ληφθεί στο πλαίσιο του συνεδρίου μας».
Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις, η Όλγα Γεροβασίλη, είπε:

-Οι τοπικές κοινωνίες πάντως συνεχίζουν να αντιδρούν στην εγκατάσταση προσφύγων. Πώς το κρίνετε;
ΑΠΑΝΤ.: Είναι αναμενόμενο να παρατηρούνται ανάλογα φαινόμενα σε τοπικές κοινωνίες, οι οποίες επιλέγονται από την κυβέρνηση ως τόποι εγκατάστασης προσφύγων, χωρίς στρατηγική και χωρίς προηγούμενη διαβούλευση. Αυτές οι αντιδράσεις επιτείνονται εξαιτίας της προεκλογικής ρητορικής του κυρίου Μητσοτάκη, ο οποίος παρουσίαζε, πέρα από κάθε λογική, τον ΣΥΡΙΖΑ ως το βασικό υπεύθυνο για τις προσφυγικές ροές. Έφθασε ο σημερινός πρωθυπουργός να ισχυρίζεται πως και μόνο με την εκλογή του το πρόβλημα θα λυθεί. Οι προσδοκίες λοιπόν για “μαγική” επίλυση διαψεύστηκαν. Η ξενοφοβική ρητορική η οποία είχε τόσο ανεύθυνα διαποτίσει το αφήγημα της ΝΔ έχει τις αναμενόμενες συνέπειες, αφού δεν είναι δυνατό μετά από όλα αυτά να διαβουλευθεί με τις τοπικές κοινωνίες και να παρουσιάσει πειστικές λύσεις.

-Πώς εξελίσσεται το εγχείρημα της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ; Ανταποκρίνεται ο κόσμος;
ΑΠΑΝΤ.: Τα όργανα και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, συντεταγμένα και μέσα από τις διαδικασίες μας, έρχονται σε επαφή με τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες. Καθημερινά βλέπουμε με χαρά νέες δηλώσεις προσχώρησης και συμπαράστασης από ανθρώπους που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στη διεύρυνση και στο μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Επικοινωνούνται οι κοινές αγωνίες, εκφράζονται οι ελπίδες και διεξάγεται ένας ώριμος πολιτικός διάλογος, ο οποίος ανταποκρίνεται στην εντολή που λάβαμε για τον μετασχηματισμό και την ισχυρότερη γείωσή μας με την κοινωνία. Αυτή η διαδικασία είναι δυναμική και διαρκής. Κορυφαίο σημείο καμπής θα είναι το συνέδριό μας, στο οποίο θα αποτυπωθεί και η ενιαία ιδεολογική, οργανωτική και προγραμματική πλατφόρμα μας. Αυτή θα είναι η σύνθεση του γόνιμου διαλόγου που αυτή τη στιγμή εξελίσσεται σε όλη τη χώρα.

-Συμφωνείτε με την εκλογή αρχηγού από τη βάση;
ΑΠΑΝΤ.:Αυτή είναι μια απόφαση η οποία αν ληφθεί, θα ληφθεί στο πλαίσιο του συνεδρίου μας. Όμως, επιτρέψτε μου να υπενθυμίσω πως απέχουμε από το παράδειγμα των κομμάτων του παλιού συστήματος. Η προσωπολατρία δεν είναι μέσα στα ταυτοτικά μας χαρακτηριστικά και ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι ο «αρχηγός» με τις εξουσίες και με τις δουλείες που συνοδεύουν αυτό το ρόλο στα κόμματα του παλιού συστήματος. Με αυτές τις παραδοχές, το συνέδριο μας, εάν και εφόσον ανοίξει ένα τέτοιο ζήτημα θα κληθεί να αποφασίσει.