Όλγα Γεροβασίλη : Στο παράλληλο σύμπαν που ζει η κυβέρνηση όλα πάνε καταπληκτικά!

«Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Κομισιόν, η Ελλάδα είναι πρώτη σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ενωση στην αύξηση του κόστους ενέργειας για τις επιχειρήσεις και τρίτη για τα νοικοκυριά» τόνισε σε συνέντευξη της η Όλγα Γεροβασίλη, βουλευτής Άρτας και Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στην εφημερίδα Realnews και στον δημοσιογράφο Φοίβο Κλαυδιανό
-Στην ερώτηση «Πως απαντάτε στον ισχυρισμό της ΝΔ ότι δεν μπορούν να γίνουν φειγ βολάν τα απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ;» η κ. Γεροβασίλη είπε: «Ας εξηγήσει η ίδια η ΝΔ τί ακριβώς σημαίνει για εκείνη η ΕΥΠ και τα απόρρητά της. Για ποιο λόγο τη δεύτερη μέρα διακυβέρνησης Μητσοτάκη, κρίθηκε απαραίτητη η υπαγωγή της στην εποπτεία του ίδιου; Ποιοί είναι ο άνθρωποι που τοποθέτησε στη Διοίκηση της ΕΥΠ και σε κάθε σημείο θεσμικού ελέγχου της; Ποιος και γιατί έδωσε την εντολή της παρακολούθησης Ανδρουλάκη – Κουκάκη; Ή πώς εννοούν στην κυβέρνηση το «όλα στο φώς»; Γιατί αυτό που κάνουν με το «καλημέρα» στην εξεταστική για τις υποκλοπές λέγεται πλήρης, καραμπινάτη συγκάλυψη».

-Ερωτηθείσα πως «ο Στέργιος Πιτσιόρλας ανέφερε ότι αυτόν τον παρακολουθούσαν οι δικοί του» η κ. Γεροβασίλη απάντησε: «Η έρευνα στην οποία αναφέρεστε ξεκίνησε από την περίοδο της κυβέρνησης ΝΔ (2012-2015) και συνεχίστηκε χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ… Καλό θα είναι να καταλάβουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν έχει τίποτα να κρύψει και τίποτα να φοβηθεί από την περίοδο διακυβέρνησής του. Ουδεμία εντολή παρακολούθησης εκλεγμένου βουλευτή, ευρωβουλευτή ή δημοσιογράφου επειδή ενοχλούσε η έρευνα του, έγινε επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Επί Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ η δουλειά ΕΥΠ ήταν σαφής: υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας και καταπολέμηση οργανωμένου εγκλήματος. Αν θέλουν οι σημερινοί Κλουζώ ας αποχαρακτηρίσουν το σύνολο τόσο των εγγράφων αυτών των υποθέσεων όσο κι εκείνων Ανδρουλάκη – Κουκάκη. Αντέχουν;».

-Τέλος στην ερώτηση αν πιστεύει «ότι το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων θα είναι καθοριστικό στη ψήφο πολιτών» η ¨Όλγα Γεροβασίλη τοποθετήθηκε ως εξής: «Οι πολίτες κρίνουν την κυβέρνηση και τα «κατορθώματά» της σε πολλά επίπεδα. Το αποτέλεσμα κρίνει η απίθανη κλιμάκωση της ακρίβειας και η απαξίωση της αγοραστικής δύναμης τους και η παράλληλη δημόσια χρηματοδότηση των κερδοσκοπικών μηχανισμών. Η εγκατάλειψη κάθε προσπάθειας ουσιαστικού ελέγχου των επιπτώσεων της πανδημίας και ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας. Η υπονόμευση του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος. Η σπουδή με την οποία υπονόμευσε ο υπερ-οικολόγος κ. Μητσοτάκης την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας. Οι πολίτες απλώς κατανοούν πλέον πλήρως την απέχθεια της κυβέρνησης της ΝΔ στην κριτική. Η εχθροπάθειά της, η αναζήτηση δήθεν εσωτερικών εχθρών και ο αυταρχισμός της, έχει τρομακτικές συνέπειες για την λειτουργία των θεσμών και την ποιότητα της δημοκρατίας. Είναι αυτή η υπόθεση που ξεχειλίζει το ποτήρι; Όχι. Είναι όμως η κορωνίδα της αδιαφορίας του κ. Μητσοτάκη και του κόμματός του για την πραγματικότητα που βιώνει η κοινωνία. Η απόδειξη πως κάποιοι στο Μαξίμου είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν τα κατ’ αυτούς ιστορικά προνόμια τους».