Όχι άλλα Θύματα

Στο Δημοτικό Συμβούλιο από 4 παρατάξεις του Δήμου Αρταίων

Προς συζήτηση το θέμα με τα “επικίνδυνα κάγκελα”

7 μήνες από τον θάνατο του ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΡΑΓΑΤΑΚΗ

Μετά από συνεννόηση τέσσερις παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δήμου Αρταίων (δεν υπογράφει η ΛΑΊΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ) καταθέσαν αίτημα σύγκλησης εκτάκτου Δημοτικού Συμβουλίου στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κώστα Τράμπα, επειδή όπως υποστηρίζουν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, πέρασαν 7 μήνες από το τελευταίο δυστύχημα που στοίχησε τη ζωή στον ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΡΑΓΑΤΑΚΗ, και δεν συζητήθηκε ακόμη στο Δημοτικό Συμβούλιο με ανακριβείς αιτιολογίες..
Να σημειωθεί πως εκτός του ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΡΑΓΑΤΑΚΗ, στην αίτηση γίνεται μνεία και για τους ΤΣΟΝΟ ΛΕΩΝΙΔΑ και ΣΠΗΛΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟ, που επίσης σκοτώθηκαν σε τροχαία στην Περιφερειακή Οδό.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Έπειτα από την τελευταία έκθεση πραγματογνωμοσύνης που συντάχτηκε από τον καθηγητή του Πολυτεχνείου Λάρισας κ.Ηλιού (ειδικός συγκοινωνιολόγος) με πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Συλλόγου SOS Ατυχήματα..και τα συμπεράσματα της όσον αφορά τα “επικίνδυνα κάγκελα” της περ. οδού στην πόλη της Άρτας..και το θάνατο 3 συνδημοτών μας με τελευταίο τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΡΑΓΑΤΑΚΗ, πριν 7 μήνες..θεωρούμε ότι:

1.Πέρασαν 7 μήνες από το τελευταίο δυστύχημα που κόστισε τη ζωή του νεαρού συνδημότη μας και δεν συζητήθηκε ακόμη στο Δ.Σ με ανακριβείς αιτιολογίες..

2.Παρόλες τις οχλήσεις μας, ως αντιπολίτευση, στη διοίκηση του Δήμου η κατάσταση παραμένει ίδια και απαράλλαχτη..

Θεωρούμε καθήκον μας λοιπόν ως αιρετοί στο Δ.Σ Αρταίων να φέρουμε με τις ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ,πλέον να ζητήσουμε συμβούλιο, μιας και αντιλαμβανόμαστε ότι δεν υπάρχει η διάθεση από την πλευρά της διοίκησης του Δήμου.
Θεωρούμε καθήκον μας την ασφάλεια των συμπολιτών μας και μετά και την τελευταία έκθεση του ειδικού πραγματογνώμονα πρέπει να πάρουμε αποφάσεις..»
Οι παρατάξεις ζητούν να συμμετάσχουν στην συζήτηση οι Σ. ΜΠΟΚΟΓΙΑΝΝΗ (ως εκπρόσωπος των οικογενειών), Πρόεδρος του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ SOS ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ και ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ.
Την ανακοίνωση υπογράφουν οι Επικεφαλής των Παρατάξεων της μειοψηφίας ΤΑΠΡΑΝΤΖΗ ΤΖΕΝΗ, ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΜΠΑΛΑΓΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΚΙΤΣΑΝΤΑ ΛΙΤΣΑ

Ορισμός ημερομηνίας
Το αίτημα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης έγινε δεκτό από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και ορίσθηκε έκτακτη συνεδρίαση, που θα διεξαχθεί με ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ μετά και την από 14-4-2021 αίτηση που κατέθεσαν δεκαπέντε (15) Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Αρταίων στη Γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα της Αιτήσεώς τους «κιγκλιδώματα αστικού και περιαστικού οδικού δικτύου και επικινδυνότητα για τους χρήστες (πεζούς, οδηγούς)».
Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί την 16ηΑπριλίου 2021ημέρα της εβδομάδας Παρασκευή και ώρα18,00 .