Όχι στη «μαζικοποίηση των αιολικών πάρκων» από Σπ. Ριζόπουλο

Για το θέμα που αναστατώνει τις τελευταίες μέρες το Μέτσοβο, τις άδειες για να κατασκευαστούν αιολικά πάρκα στην Πίνδο, ασχολήθηκε σε συνέντευξης τύπου, ο επικεφαλής της παράταξης Ορίζοντες Ηπείρου κ. Σπύρος Ριζόπουλος, το πρωί της Τετάρτης.

Ο κ. Ριζόπουλος πήρε θέση χωρίς να καταγγείλει αναφανδόν τις επενδυτικές κινήσεις που γίνονται γνωστές μετά την ψήφιση του λεγόμενου «περιβαλλοντικού νομοσχεδίου» αλλά στηρίζοντας την ανάγκη προσφυγής στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η ΡΑΕ κάνει την πολιτική της είπε, είναι στο χέρι της Περιφέρειας και των Δήμων όμως, να βάλλουν όρια σε αυτές τις πολιτικές όταν βλάπτουν τα συμφέροντα του τόπου και των πολιτών.
Τάχθηκε κατά της «μαζικοποίησης αιολικών πάρκων» στο Μέτσοβο ωστόσο τόνισε επιτιθέμενος προς την Περιφερειακή Αρχή καθώς και στη δημοτική αρχή του Μετσόβου πως οι εξελίξεις αυτές προέρχονται και από τη λαϊκή ετυμηγορία των πολιτών στις εκλογές του 2019. «Πρέπει να πάρουμε πιο σοβαρά την εκλογική διαδικασία γιατί οι αποφάσεις για τα αιολικά δεν πάρθηκαν από την παρούσα θητεία της Περιφερειακής Αρχής.

Επίσης, οι δημότες του Μετσόβου έδωσαν συγκεκριμένη λαϊκή εντολή, όταν προσφεύγεις στην κάλπη πρέπει να ξέρεις τι ψηφίζεις και η εκ των υστέρων διαμαρτυρία για κάτι που στήριξαν την κάλπη οι πολίτες κάνει δύσκολο σήμερα το έργο της αντιπολίτευσης» σημείωσε χαρακτηριστικά αποκαλύπτοντας πως δέχεται πολλές εισηγήσεις από πολίτες ή φορείς του Μετσόβου να καταγγείλει τα αιολικά πάρκα.
Στους τελευταίους προτείνει τη θεσμική οδό του διαλόγου, μπροστά στο φως της δημοσιότητας. «Να αποφασίσουν οι πολίτες τι είναι σοβαρό για εκείνους, όταν ανταλλάσσεις το θέμα των αιολικών με μερικά χιλιόμετρα ασφάλτου…» πρόσθεσε.
Δήλωσε χαρακτηριστικά πως ως αντιπολίτευση οι Ορίζοντες Ηπείρου δεν θα γίνουν «ούτε Ρομπέν των Δασών ούτε Ντόπερμαν» και κατέληξε λέγοντας «ναι» στις ΑΠΕ αλλά «όχι» στις υπερβολές της ΡΑΕ.