"Όχι" του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας στο φωτοβολταϊκό στην Καμαρίνα

Την άρνησή του στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου στην Κοινότητα Καμαρίνας εξέφρασε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας, στη συνεδρίαση που έγινε την περασμένη Δευτέρα, παρουσία κατοίκων και φορέων της περιοχής.
Το θέμα ήρθε προς συζήτηση μετά από αίτημα της “Στροφής στο Μέλλον” και στην εισήγησή του ο δημοτικό σύμβουλος της παράταξης Θανάσης Ανωγιάτης υπογράμμισε ότι θα πρέπει το δημοτικό συμβούλιο να αντιταχθεί στη δημιουργία του τεράστιου φωτοβολταϊκού πάρκου 1300 στρεμμάτων, το οποίο θα δημιουργήσει μια σειρά από μεγάλα προβλήματα.

“Το κρίσιμο της σημερινής απόφασης είναι να υπάρχει στην απόφαση ότι η συγκεκριμένη έκταση ομόφωνα δεν θα παραχωρηθεί για φωτοβολταϊκό πάρκο, όπως και σε κάθε σημείο που είναι δημοτική έκταση και υπάρχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Δεν μπορεί να γίνει κανένα φωτοβολταϊκό πάρκο ή οποιοδήποτε πάρκο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε δημοτική έκταση χωρίς τη συναίνεσή μας” ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Πρέβεζας εκφράζοντας την πλήρη αντίθεση της δημοτικής αρχής, ενώ κατά της κατασκευής του φωτοβολταϊκού πάρκου τοποθετήθηκαν ξεκάθαρα οι επικεφαλής των παρατάξεων, οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι Πρόεδροι των Τ.Κ. Καμαρίνας και Ωρωπού και οι εκπρόσωποι φορέων που πήραν το λόγο στη συνέχεια.
Ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου σημείωσε πως τις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί η ομόφωνη αρνητική απόφαση κατά της δημιουργίας φωτοβολταϊκού πάρκου στην Καμαρίνα η οποία και θα σταλεί στην Επιτροπή Διαβούλευσης, ενώ όπως τόνισε ο δήμαρχος θα επιδιώξει να γίνει κοινή σύσκεψη με τους υπόλοιπους Δημάρχους (Ζηρού, Δωδώνης, Σουλίου) για το θέμα της δημιουργίας αιολικών πάρκων στα βουνά της Δ.Ε. Λούρου ώστε να βγει κοινή απόφαση και να ενταχθεί στη διαβούλευση μέχρι τις 7 Ιουλίου.