''Ύστατο χαίρε'' στον πρώην Περιστερίου κυρό Χρυσόστομο

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης τελέστηκε χθες Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019 το μεσημέρι, η Εξόδιος Ακολουθία του Μητροπολίτου πρ. Περιστερίου κυρού Χρυσοστόμου, στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Περιστερίου.

Στην εξόδιο ακολουθία προεξήρχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, πλαισιούμενος από πλειάδα Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ όπως αναφέρθηκε από την romfea.gr το σεπτό σκήνωμα του κυρού Χρυσοστόμου είχε τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας, με χιλιάδες πιστούς να συρρέουν για να τον αποχαιρετήσουν και να αποτίσουν φόρο τιμής στον πρώην Ποιμενάρχη τους.

Επικήδειο λόγο ανέγνωσε ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Αρχιμ. π. Σεραπίων Μιχελάκης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης και ο Δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης.
Παρέστησαν ο Περιφεριάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ο Δήμαρχος Περιστεριού κ. Ανδρέας Παχατουρίδης με τους Αντιδημάρχους Περιστερίου, ο Δήμαρχος Γεωργίου Καραϊσκάκη Άρτας κ. Περικλής Μίγδος, ο πρώην Άρτης κ. Ιγνάτιος, οι Αντιδήμαρχοι Περιστερίου, εκπρόσωποι των πολιτικών και πολιτειακών αρχών.
Ο Μητροπολίτης Περιστεριού κ. Κλήμης ομίλησε για την ζωή και το έργο του προκατόχου του, ευχαριστώντας τους Αγίους Αρχιερείς για την παρουσία τους στην Εξόδιο Ακολουθία του προκατόχου του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μακαριστός Μητροπολίτης είχε παραιτηθεί πριν από μερικούς μήνες για λόγους υγείας, ενώ εδώ και μερικές μέρες νοσηλευόταν στην εντατική του 401 στρατιωτικού νοσοκομείου.