61% «πάμε καλά»…

Το φως της δημοσιότητας είδε το απόγευμα της Πέμπτης μια νέα δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, σχετικά με την πορεία της κυβέρνησης τις πρώτες 100 μέρες της, αλλά και τη διαφορά που έχουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικότερα, η πρόθεση ψήφου κυμαίνεται ως 38,5% για τη ΝΔ, 25% για τον ΣΥΡΙΖΑ, 6% για το ΚΙΝΑΛ, 5% για το ΚΚΕ, 4% για το ΜέΡΑ25 και 3,5% για την Ελληνική Λύση. Η Χρυσή Αυγή καταγράφει ποσοστό 1,5%, ενώ άλλο κόμμα, ψηφίζει το 4,5%. Στο 12% η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Τουτέστιν, 100 μέρες, «τα ίδια και τα ίδια, πατάτες με κρεμμύδια», που λέει ο λόγος… η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, στα ίδια… επίσης ίδια τρίματα από ραβανί, για ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ… εξαράκια και πενταράκια… ίσα-ίσα να περνάνε τις εξεταστικές… δημοσκοπικές περιόδους!

Όμως υπάρχουν και καλά νέα… Στον δείκτη «κατεύθυνσης των πραγμάτων» το 61% των ερωτώμενων συνολικά πιστεύει ότι τα πράγματα, το τελευταίο εξάμηνο, πάνε ή μάλλον πάνε προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ το 31% συνολικά πιστεύει ότι πάνε σε λάθος κατεύθυνση….

Δαγκωμένοι…
Βέβαια, ο ενθουσιασμός, δεν είναι ίδιος… ο Κυριάκος γκάζωσε το καλοκαίρι, αλλά τώρα ψιλολαχανιάζει… το 20% πιστεύει ότι τα πράγματα οδεύουν σίγουρα σε σωστή κατεύθυνση (έναντι 23% στην προηγούμενη δημοσκόπηση), το 41% μάλλον σε σωστή (σταθερό), το 18% μάλλον σε λάθος (έναντι 17%), ενώ το 13% πιστεύει ότι τα πράγματα πηγαίνουν σίγουρα σε λάθος κατεύθυνση (έναντι 12%). 8% των ερωτώμενων δηλώνουν δεν ξέρω/ δεν απαντώ.

Μμμμμ…

Ο… κανένας!
Επίσης στην ερώτηση «σε ποιον τομέα τα πήγε καλύτερα η κυβέρνηση στις 100 πρώτες ημέρες» επανήλθε στην επικαιρότητα ο… κανένας!!!

Άκου πατριώτη, τι απάντησαν οι ερωτηθέντες:
-Φορολογικά: 30%
-ΔΓ/ΔΑ: 21%
-Κανέναν: 20%
-Ασφάλεια: 10%
-Επενδύσεις: 8%
-Μεταναστευτικό: 1%
-Άλλη απάντηση: 3%
-Όλα το ίδιο: 7%

Όλοι στα media, παίζουν το 61%, αλλά λίγοι μιλάνε για το 1%… κι ακόμη λιγότεροι βλέπουν το 20% πως η κυβέρνηση δεν τα πήγε καλά σε «κανέναν» τομέα… ενώ ένα ακόμη 21% ούτε μιλάει, ούτε λαλάει…

Το αλλού χειρότερο, είναι αυτό το 1%, πατριώτη, που λέγεται μεταναστευτικό… Η ΝΔ έχει τις δικές της αυταπάτες… δεν υπολογίζει τα ακροδεξιά στελέχη της… δεν υπολογίζει και τον κόσμο, που άλλα περίμενε, απ’ τη ΝΔ…

Ακάλεστοι…
Τα στελέχη της ΝΔ, θεωρούν τους μετανάστες «ακάλεστους», λες κι έχουμε γάμο…
«Δεν τους καλέσαμε εμείς αυτούς τους ανθρώπους ήρθαν από μόνοι τους παράνομα στη χώρα μας» είπε ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, στον Focus Fm… και πρόσθεσε ότι οι “μετανάστες” θέλουν να μας επιβάλλουν τον τρόπο ζωής τους!

Στη συνέχεια, ο υφυπουργός δεν παρέλειψε να πει ότι «Πρέπει να σεβαστούν τον τρόπο ζωής και τον πολιτισμό μας και να μην θέλουν να επιβάλλουν το δικό τους», και ότι «πρέπει να μεταφερθούν σε κλειστούς φυλασσόμενους χώρους στην ενδοχώρα» και να μιλάμε για «μεταναστευτικό, όχι προσφυγικό, είναι παράνομα εισελθόντες οικονομικοί μετανάστες, όχι από πόλεμο, αλλά αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον».

Εβδομαδιαία!!!
Στα παλιά τα χρόνια, όταν καμιά κοπέλα, δεν πρόσεχε και της φαίνονταν οι γλουτοί, ή και λίγο βρακάκι, όλοι της φώναζαν πως «μας έβγαλες εβδομαδιαία»!!!

Έτσι λέγονταν τω καιρώ εκείνο, οι φωτογραφίες που τυπώνονταν σε πολυτελές χαρτί και που τις ελάμβανες μετά από 4 με 5 μέρες… φυσικά ήταν ακριβότερες, αφού έβγαζαν λίγοι λόγω ειδικών μηχανών και επεξεργασίας…

Μια τέτοια λοιπόν «εβδομαδιαία» φωτογραφία τράβηξε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, στο πρόγραμμα ενίσχυσης εφημερίδων… δεν το λέω εγώ, πατριώτη, το λέει ο Παπαχελάς, ομού με τον Αλαφούζο στη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ…

Διαβάζω λοιπόν στο ρεπορτάζ της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ… Επιχειρήσεις έκδοσης εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας, που όχι μόνο δεν είναι ασφαλιστικά και φορολογικά ενήμερες, αλλά που οι ιδιοκτήτες τους δεν φρόντισαν καν να προβούν σε ρύθμιση οφειλών επέλεξε να επιδοτήσει η κυβέρνηση.

.»Τούτο –λέει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ- προβλέπει απόφαση του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Στ. Πέτσα. Και αυτή δυστυχώς δεν είναι η μοναδική «φωτογραφική» διάταξη που υπάρχει στην εν λόγω απόφαση, η οποία έχει ως συνέπεια τη στρέβλωση του ανταγωνισμού εις βάρος των συνεπών και υγιών επιχειρήσεων του κλάδου.

.»Ενώ η αρχική απόφαση –λέει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ- για το πρόγραμμα ενίσχυσης (πρόκειται για απόφαση που φέρει τις υπογραφές των κ. Χουλιαράκη και Κρέτσου) προέβλεπε ότι μεταξύ των προϋποθέσεων υπαγωγής σε αυτό ήταν οι επιχειρήσεις να διαθέτουν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, ή τουλάχιστον να έχουν ρυθμισμένες οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και η ρύθμιση να είναι ενεργή, ήρθε η απόφαση (…Μητσοτάκη) για να καταργήσει τις παραπάνω προϋποθέσεις.

Άλλη αναγκαία προϋπόθεση υπαγωγής μιας επιχείρησης στο πρόγραμμα ενίσχυσης ήταν να μην έχει οφειλές προς τους εργαζομένους της από εργατικές απαιτήσεις (δεδουλευμένες αποδοχές, επιδόματα εορτών και αδείας), κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Και αυτή η προϋπόθεση απαλείφθηκε στη νεότερη ΚΥΑ…

Όλα αυτά, για να μη παρεξηγηθούμε, τα επισημαίνει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ!!!

Λοιπόν; Παίξε μπάλα, πατριώτη, στο Μητσοτακέϊκο γήπεδο, όπου δεν είναι μόνο οι κανονικοί διαιτητές πιασμένοι, (..όπως επί Κόκαλη), δεν είναι πιασμένοι και οι διαιτητές του VAR (…όπως επί Μαρινάκη), είναι πιασμένοι όλοι αυτοί, μαζί με την ΕΠΟ, τη ΦΙΦΑ και τον Άγιο Πέτρο…

Χάνουν τη μπάλα…
Η δημοσκόπηση δείχνει το ΚΙΝΑΛ στο 6%… προχτές που έπινα τσίπουρα με κάτι φίλους ΚΙΝΑΛεους, είδα πως υπάρχει μια «κόπωση»… ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν είχαν όρεξη να κατηγορήσουν… ενώ για το μέλλον βλέπουν μαύρα σύννεφα…

Μα, πώς να πάνε καλά τα πράγματα, όταν ας πούμε εκπρόσωποι του ΚΙΝΑΛ στην Αυτοδιοίκηση, χάνουν σε κρίσιμες ψηφοφορίες; Όπως ας πούμε, η ήττα Δημητρίου στη Περιφέρεια Ηπείρου για την ΕΝΠΕ…

Έχει γούστο να μεταφέρω το σχόλιο του Γιαννιώτη δημοσιογράφου Πάνου Μπούρχα, από τη στήλη του «Δήγματα»… έγραφε ο Μπούρχας προχτές: «Δεν ξέρω πόσοι κατάλαβαν τι έγινε στο προχθεσινό περιφερειακό συμβούλιο αλλά είχε παραπολιτικό ενδιαφέρον η ψηφοφορία για την εκλογή των αντιπροσώπων της Περιφέρειας Ηπείρου στη γενική συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος».

.»Οι δύο που εκλέγονται από την αντιπολίτευση, είναι οι Ζάψας και Πρέντζας. Ο Ριζόπουλος δεν έθεσε καν υποψηφιότητα διαφωνώντας με την όλη λειτουργία της ΕΝΠΕ που θα είναι η «γλάστρα» των 13 Περιφερειαρχών.

.»Ο Δημητρίου κατέβασε ως παράταξη συνδυασμό, με υποψήφιο περιφερειακό του σύμβουλο από την Πρέβεζα και όχι τον εαυτό του, και ήλπιζε ότι ψηφιζόμενος και από το Ζάψα (!) θα τον εξέλεγε! Ναι, καλά διαβάσατε, μια ψήφος από την παράταξη του Ζάψα, πιθανά και του ίδιου του Ζάψα, πήγε στο ψηφοδέλτιο της «Ήπειρος Όλον».

.»Ο Πρέντζας αντίστοιχα, ψηφίστηκε από τους Ζήκο και Νουτσόπουλο και όπως προέκυψε και από ακόμα δύο: ο ένας ήταν μάλλον ο «Ριζοπουλικός» Παππάς από την Πρέβεζα και ο δεύτερος ήταν κατά πάσα πιθανότητα ο ανεξάρτητος Βλέτσας, γιατί αποκλείω να ψήφισε το ΚΚΕ ο Αναγνώστου. Ο Δημητρίου δηλαδή, την βρήκε από το ΚΚΕ που δεν υπολόγιζε…» έγραψε ο Μπούρχας!

Δηλαδή, ο Δημητρίου, όπως έχασε τη μπάλα… αγέρωχα, στις εκλογές για την Περιφέρεια, λαμβάνοντας το ταψί με τα τρίματα ραβανί, το ίδιο έκανε και στις εκλογές για την ΕΝΠΕ… έχασε απ’ το ΚΚΕ… σκέψου, πατριώτη και να μην ήταν πρόεδρος στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων ο Δημητρίου, τι… «απήχηση» θα είχε στο Περιφερειακό Συμβούλιο…

Αχ, δύσμοιρο ΠΑΣΟΚ… εκεί που κρέμαγαν οι καπετάνιοι τ’ άρματα, τώρα…

Δύο σταθμά…
Το δάκτυλο επί τον τύπο των ήλων, θέτει ο βουλευτής Άρτας του ΚΙΝΑΛ, ο Χρήστος Γκόκας, σε ερώτηση σχετικά με το ΞΕΝΙΑ και την πολύπαθη μεταχείρισή του, από Υπουργεία και Υπηρεσίες… πέρα από τα γνωστά, για τη λειτουργία του τόσα χρόνια και τα λοιπά, βάζει το θέμα της λειτουργίας του ΚΑΣ, ότι δηλαδή αποφασίζει με δύο μέτρα και δύο σταθμά…

Όπως αναφέρει στην Υπουργό ο Χρήστος Γκόκας, το ίδιο το ΚΑΣ «λειτουργεί με αντίφαση, με άλλα μέτρα και σταθμά, σε σχέση με αντίστοιχες περιπτώσεις σε άλλες περιοχές, όπου επιτρέπονται διάφορες σχετικές χρήσεις για λειτουργία ξενοδοχειακών μονάδων, χώρων αναψυχής ή και καταστημάτων και επισημαίνει την άνιση και άδικη μεταχείριση για το αρχαιολογικό Κάστρο της Άρτας και το κτίριο « Ξενία», σε σχέση με τα Κάστρα του Ναυπλίου, της Μονεμβασιάς, της Ρόδου, των Χανίων κπλ.».

Θα είναι ενδιαφέρουσα η απάντηση της Μενδώνη, για τη συνέχεια… διότι, θα εξαρτηθεί αν θα ανοίξουν παράθυρα ή αν το ΞΕΝΙΑ, θα είναι στην «ιδιοκτησία» της Αρχαιολογίας…

Ν.Α.Σ.

Προτεινόμενα για εσάς