Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Συνεχιζόμενη Ενημέρωση του Παιδιάτρου «Από το Νεογνό στον Έφηβο»
Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Συνεχιζόμενη Ενημέρωση του Παιδιάτρου με τίτλο από το Νεογνό στον Έφηβο, διοργανώνει ο Τομέας Υγείας του Παιδιού του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Σωματείο Αρωγοί Πρόληψης και Θεραπείας Παιδικών Νοσημάτων στις 14-16 Φεβρουαρίου 2020 στο ξενοδοχείο «GrandSerai» στα Ιωάννινα.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διάφορα θέματα που απασχολούν πρωτίστως τον παιδίατρο, τον γενικό ιατρό, αλλά και κάθε άλλο γιατρό συναφούς ειδικότητας που ασκεί πρωτοβάθμια αλλά και δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας σε παιδιά, καθώς και άλλους επαγγελματίες υγείας, με σημαντικό αριθμό επιστημόνων και ιατρών από διάφορα πανεπιστημιακά & νοσοκομειακά ιδρύματα της χώρας να επισκέπτονται την πόλη των Ιωαννίνων για την σημαντική αυτή επιστημονική εκδήλωση που έχει καταστεί θεσμός στο πλαίσιο της Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης του Παιδιάτρου.
Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή14 Φεβρουαρίου και ώρα 19.00 με προσκεκλημένο ομιλητή τον κύριο Δεληδήμο Νικόλαο, Αντιεισαγγελέα Εφετών, με ένα θέμα ιδιαίτερα ενδιαφέρον και σημαντικό: «Ιατρικές Παρεμβάσεις σε ανηλίκους: Συναίνεση και Ιατρική Ευθύνη».
Φέτος η διοργάνωση έχει την τιμή μεταξύ άλλων να φιλοξενεί με κεντρική ομιλία το Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου και ώρα 18.00,τον διακεκριμένο επιστήμονα και ομότιμο καθηγητή Παιδιατρικής, Επικεφαλής Έδρας Unesco Εφηβικής Υγείας και Ιατρικής,, κύριο Γεώργιο Χρούσο.
Στο 3ήμερο πρόγραμμα του συνεδρίου θα αναπτυχθούν και θα συζητηθούν διάφορα θέματα σε ποικίλα γνωστικά πεδία, όπως: Νεογνολογίας, Ανοσολογίας, Παιδιού με Ιδιαιτερότητες, Αιματολογίας, Επείγουσας Παιδιατρικής, Νεφρολογίας, Γυναικολογίας, Καρδιαγγειακά – Μεταβολικά Νοσήματα, Χειρουργικά Νοσήματα και άλλα επιλεγμένα Παιδιατρικά Θέματα, με την επίκαιρη πάντα νόσο του Κορωνοϊού να περιλαμβάνεται φέτος στην ατζέντα του επιστημονικού προγράμματος.
Η συμμετοχή στις εργασίας είναι δωρεάν προς όλους τους Επιστήμονες Υγείας όλων των ειδικοτήτων. Η παρακολούθηση πιστοποιείται με 18 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής