Νοσοκομείο Άρτας-Εθελοντική αιμοδοσία

Από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας σας ενημερώνουμε ότι στις 04/03/2020 ημέρα Τετάρτη στις 17.00μ.μ.-20:00μ.μ. έχει προγραμματιστεί εξωτερική αιμοληψία που διοργανώνεται από το Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Άρτας και το τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν.Άρτας.. Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Άρτας (Πάροδος Π. Αθηναγόρα 1)
Προσκαλούνται οι εθελοντές Αιμοδότες να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια διότι οι ανάγκες για αίμα είναι μεγάλες. Ο εθελοντής αιμοδότης θα πρέπει να γνωρίζει ότι:Πριν την Αιμοληψία, ο κάθε υποψήφιος Αιμοδότης εξετάζεται από ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό της Αιμοδοσίας.Κάθε υγιής άνδρας ή γυναίκα ηλικίας 18-60 ετών μπορεί άφοβα να δίνει αίμα.Η Αιμοδοσία είναι τελείως ανώδυνη και διαρκεί 5-10 λεπτά της ώρας.Κανένα φάρμακο δεν αντικαθιστά το αίμα που χρειάζεται ο ασθενής.
Ο εθελοντής αιμοδότης δίνοντας αίμα:Αισθάνεται ως άνθρωπος την ηθική ικανοποίηση ότι κάνει το καθήκον του σώζοντας μια ζωή και ως πολίτης ότι συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας του λαού.Δικαιούται αίμα σε ώρα προσωπικής ή οικογενειακής ανάγκης.Δικαιούται δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις στο νοσοκομείο.Συμβάλει ανεκτίμητα στην κάλυψη των αναγκών της χώρας μας σε αίμα.

Βυζαντινά μνημεία στην ΑΡΤΑ


” Η Άρτα έχει τα περισσότερα και ωραιότερα Βυζαντινά Μνημεία που θα πρέπει να αξιοποιηθούν τουριστικά …!! Αυτό μου είπε ο πρώην Υπουργός Πολιτισμού κ. Σταύρος Μπένος σε μια συνάντηση που είχαμε χθες στα εγκαίνια στο “ΤΜΗΜΑ ΕΞΗΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ Κ.Ε.Π” στο Χολαργό . Ελπίζω γρήγορα να γίνει πράξη η σπουδαία αυτή διαπίστωση και προτροπή του κ. Σταύρου Μπένου …!!» σημειώνει σε ανάρτηση του στο face book ο γιατρός Αντώνης Κοντός .

Δήμος Ιωαννιτών: Αναστολή του προγράμματος δωρεάν ξεναγήσεων 
Στην αναστολή των προγραμματισμένων για το μήνα Μάρτιο ξεναγήσεων του 3ου κύκλου του προγράμματος «Μαθαίνω για την πόλη μου», που οργανώνει το Γραφείο Τουριστικής Προβολής, προχωρά ο δήμος Ιωαννιτών.
Η αναστολή γίνεται στο πλαίσιο των γενικότερων προληπτικών μέτρων που λαμβάνονται για τον περιορισμό της διασποράς του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2.
Αναλυτικά η απόφαση αφορά στις ξεναγήσεις-διαδρομές που έχουν προγραμματιστεί για τις ημέρες: Σάββατο 14 Μαρτίου (Σταυροδρόμι πολιτισμών), Κυριακή 15 Μαρτίου (Σπήλαιο Περάματος-Λιγκιάδες), Τετάρτη 18 Μαρτίου (Αρχαιολογικό Μουσείο-Αρχαιολογικό Χώρο Δωδώνης), Κυριακή 22 Μαρτίου (Στα Μοναστήρια του Νησιού) και Τρίτη 31 Μαρτίου (Αρχαιολογικό Μουσείο-Αρχαιολογικό Χώρο Δωδώνης).

Περιβαλλοντική ενημέρωση των σπουδαστών της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων
Επίσκεψη στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων πραγματοποίησε την Παρασκευή 6 Μαρτίου, τo Followgreen του Δήμου Ιωαννιτών, έπειτα από κάλεσμα της διευθύντριας της Σχολής κας Μέγα.
Στόχος της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση των σπουδαστών και των εκπαιδευτικών σε θέματα ανακύκλωσης και περιβαλλοντικής συνείδησης, καθώς και ο τρόπος λειτουργίας και τα οφέλη της διαδικτυακής πλατφόρμας Followgreen.
Συγκεκριμένα, η ενημέρωση αφορούσε στα ρεύματα ανακύκλωσης που είναι διαθέσιμα στον Δήμο Ιωαννιτών και τα σημεία που μπορούν οι δημότες να εναποθέτουν τα ανακυκλώσιμα υλικά τους. Επιπλέον, ενημερώθηκαν για την εκπαίδευση που μπορούν να λάβουν μέσα από την διαδικτυακή πλατφόρμα, αλλά και για τις προσφορές των τοπικών επιχειρήσεων που είναι διαθέσιμες για τους δημότες.
Στην επίσκεψη παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Βαγγέλης Πήχας και Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλης Βλέτσας.
Στον χαιρετισμό του ο κ. Πήχας ενθάρρυνε τους φοιτητές να ενημερωθούν και να δραστηριοποιηθούν γύρω από την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος.

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ
Έκφραση συλλυπητηρίων για το θάνατο του Χαρίλαου Κόφφα
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών, καθώς και ολόκληρη η Ηπειρώτικη παροικία των Πατρών, εκφράζουν τη βαθιά θλίψη και τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του εκλιπόντος συμπατριώτη, φίλου και ενεργότατου μέλους του Συλλόγου μας, Χαρίλαου Κόφφα.
Με αισθήματα σεβασμού αποχαιρετάμε το δικό μας Χάρη, που επί τρεις και πλέον δεκαετίες “υπηρέτησε” τον Πανηπειρωτικό Σύλλογο Πατρών κυρίως από τη θέση του Αντιπροέδρου, τον ένθερμο Αρτινό, τον ακούραστο δάσκαλο, το λάτρη του λαϊκού πολιτισμού της γενέτειράς μας, τον αξιοπρεπή άνθρωπο, τον υποδειγματικό οικογενειάρχη.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Ηπειρώτικης γης που θα τον δεχτεί στην αγκαλιά της.
Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί στον Ι.Ν Αγίου Κοσμά του Αιτωλού αύριο, Τετάρτη, 11-3-2020, και ώρα 12:00, στο Διάσελλο Άρτας.

Αναστολή λειτουργίας των ΚΑΠΗ του Δήμου Ηγουμενίτσας
Κλειστά θα παραμείνουν τα ΚΑΠΗ του Δήμου Ηγουμενίτσας από σήμερα Δευτέρα 9 Μαρτίου και για 4 εβδομάδες, σε συμμόρφωση με τα νέα προληπτικά μέτρα που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Υγείας.
Με βάση τα παραπάνω, τα ΚΑΠΗ Ηγουμενίτσας, Πέρδικας, Μαργαριτίου, Σύβοτα και Πλαταριάς, θα παραμείνουν κλειστά από σήμερα Δευτέρα 9 Μαρτίου μέχρι και την Κυριακή 5 Απριλίου 2020.
Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Υγείας τα μέτρα θα επαναξιολογηθούν πριν τη λήξη τους.