Γεροβασίλη: Χρειάζεται άμεση εμπροσθοβαρής δράση
Ως συνέπεια μίας υπερκινητικής σκέψης εξέλαβε η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη την ερώτηση δημοσιογράφου στο πρόσωπό της κατά πόσον η απαγόρευση της συνάθροισης άνω των δέκα ατόμων παραπέμπει στην εποχή της δικτατορίας. Η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτή Άρτας, Όλγας Γεροβασίλη στην ΕΡΤ1 και στους δημοσιογράφους Όλγα Τρέμη και Ηλία Κανέλλη, σημείωσε πως “Παράξενη η σκέψη του κυρίου Κανέλλη, η οποία μπορεί να κινείται σε πολλά στρατόπεδα ταυτόχρονα” σχολίασε και κατόπιν αναφέρθηκε στο θέμα των κανόνων που πρέπει να τηρούνται:
“Μία είναι η βασική αρχή: Όλοι συμπεριφερόμαστε σαν να πάσχουμε. Γνωρίζουμε όλοι πώς μεταδίδεται η νόσος. Άρα ισχύει ένας βασικός κανόνας για το σπίτι και για κάθε είδους συνάθροιση. Έτσι συμπεριφερόμαστε όλοι με στάση ευθύνης απέναντι στον εαυτό μας, στους γύρω μας και στο κοινωνικό σύνολο” και συνέχισε: “Συμβουλές δίνουν μόνο οι αρμόδιοι επιστήμονες. Δε χωρούν γνώμες μη ειδικών. Ως εκ τούτου, όσοι και όσες έχουν δημόσιο βήμα οφείλουν να ενημερώνουν, αποφεύγοντας ερμηνείες των επιστημονικών δεδομένων”
Σε σχόλιο δημοσιογράφου ότι η αντιπολίτευση στέκεται “πάνω από το ύψος των περιστάσεων”, η Γραμματέας της Κ.Ο. απέφυγε να εκπλαγεί, θυμίζοντας ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπολιτεύεται υπεύθυνα προφανώς, όσο προφανώς ασκεί κριτική και πίεση ώστε να συμβάλει προς την σωστή κατεύθυνση”. Στα θετικά σχόλια που ακολούθησαν από δημοσιογράφο για τις κατατεθείσες προτάσεις του Τομέα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, η Όλγα Γεροβασίλη είπε ότι είναι καλό τα πράγματα να λέγονται με το όνομά τους, κάνοντας αναφορά και στις έγκαιρες πρωτοβουλίες των κ. Ξανθού και Πολάκη, παρά το γεγονός ότι σημειώθηκαν ελαφρές αντιδράσεις από την ομήγυρη.
Με αφορμή σειρά δημοσιευμάτων περί υπερτιμολογήσεων στα τεστ στον ιδιωτικό τομέα αλλά κυρίως τα λεγόμενα του κ. Τσιόδρα περί μη πιθανής τήρησης των κανόνων ασφαλείας σε ιδιωτικά εργαστήρια, η Όλγα Γεροβασίλη δεν παρέλειψε να θυμίσει ότι τόσο καιρό ακούμε ότι “ο περίφημος ιδιωτικός τομέας έπρεπε να αναπτυχθεί εις βάρος του δημόσιου συστήματος υγείας και ξάφνου σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία παρουσιάζονται ως ασφαλέστερα” και υπογράμμισε ότι “δεν είναι δυνατόν να λέγεται δημοσίως, ως μέρος της επίσημης ενημέρωσης, ότι σε ιδιωτικά εργαστήρια δεν θα τηρηθούν οι κανόνες ασφαλείας. Ένα σοβαρό κράτος επιβάλλει κανόνες. Δεν αρκείται σε ευχές και παραινέσεις”