Ποιοι είναι θετικοί, ποιοι αντιδρούν για την επιστροφή των μαθητών στα δημοτικά

Λίγα 24ωρα πριν τις οριστικές αποφάσεις της κυβέρνησης για την επάνοδο των μαθητών στα δημοτικά σχολεία, η επιστημονική κοινότητα εμφανίζεται διχασμένη για το αν πρέπει να ληφθεί ένα τέτοιο ρίσκο σε αυτή την χρονική συγκυρία.
Ενώ η επιτροπή των λοιμωξιολόγων φαίνεται να δίνει το πράσινο φως για να βγει το «λουκέτο» από τα δημοτικά, ωστόσο η τελική απόφαση ανήκει στην κυβέρνηση η οποία πρέπει να σταθμίσει όλα τα δεδομένα, μεταξύ των οποίων και τις ανησυχίες που διατυπώνονται από γονείς και δασκάλους.

Η τελική εισήγηση για το αν μπορούν να ανοίξουν τα δημοτικά την 1η Ιουνίου αναμένεται την ερχόμενη Δευτέρα . Ωστόσο από τη τοποθέτηση του Σωτήρη Τσιόδρα φαίνεται πως θεωρείται σχεδόν βέβαιη η θετική γνώμη της Επιτροπής.
Ωστόσο, φαίνεται πως δεν έχουν όλοι την ίδια γνώμη με τον Σωτήρη Τσιόδρα για το άνοιγμα των σχολείων.
Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ματίνα Παγώνη με σημερινή της τοποθέτηση σχετικά με το άνοιγμα των δημοτικών εξέφρασε αντίθετη άποψη σημειώνοντας μάλιστα πως τα παιδιά δεν είναι δυνατόν να τηρήσουν τα μέτρα προστασίας.

Μάλιστα αναρωτήθηκε ποιος θα πάρει την ευθύνη αν γίνει κάτι. Τον Σεπτέμβριο , όπως είπε, θα είναι πιο εξοικειωμένα με τους νέους όρους. Όπως είπε, δεν είναι εύκολο ούτε για τους δασκάλους να επιβλέπουν τα παιδιά για να τηρούν τα μέτρα.
Επιφυλακτικοί εμφανίζονται και οι δάσκαλοι οι οποίοι ναι μεν σημειώνουν ότι τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά για παιδαγωγικούς λόγους, ωστόσο προσθέτουν πως ορισμένα σχολεία λόγω κτηριακών προβλημάτων και υπεράριθμων μαθητών θα πρέπει να σπάσουν στα τρία για να γίνουν με ασφάλεια τα μαθήματα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Διδασκαλικής Ομοσπονδία Θανάση Κίκινη, η ΔΟΕ ζήτησε συναντήσεις τόσο με τα υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών όσο και με τον ΕΟΔΥ, προκειμένου να ενημερωθεί για την απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων και να καταθέσει τις απόψεις της. Συναντήσεις που δεν πραγματοποιήθηκαν όπως υπογράμμισε.