ΕΠΙΣΤΗΘΙΟΙ ΦΙΛΟΙ για τη Δανειστική Βιβλιοθήκη

Οι Επιστήθιοι Φίλοι – Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών και Φίλων Άρτας δημιούργησαν δανειστική βιβλιοθήκη και ενημερώνουν: «Η αρχή έγινε… Η Δανειστική Βιβλιοθήκη Ειδικού Σκοπού του Συλλόγου Καρκινοπαθών, Εθελοντών και Φίλων Άρτας «Επιστήθιοι Φίλοι» έχει τους πρώτους 27 τίτλους της. Αποτελείται από βιβλία που σου δίνουν δύναμη και εφόδια σε αυτή τη μάχη με τον καρκίνο, βιβλία που προτείνουν ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής για την καλύτερη υγεία, σωματική και ψυχική όλων μας αλλά και καλά λογοτεχνικά βιβλία που διώχνουν το άγχος, ξεκουράζουν το μυαλό και σε ταξιδεύουν. Βιβλία μπορούν να δανειστούν όλα τα μέλη του συλλόγου μας: καρκινοπαθείς, εθελοντές και φίλοι.
Αν πιστεύετε ότι έχετε βιβλία σε καλή κατάσταση που θα μπορούσαν να εμπλουτίσουν τη βιβλιοθήκη του συλλόγου μας με χαρά να τα δεχθούμε στο χώρο του συλλόγου (π. Δημοτικό Σχολείο Πλησιών Άρτας) Δευτέρα-Παρασκευή 6-8 μμ».

Ετοιμότητα 

Γιατί όπως έχουμε μάθει από μικροί “μία σπίθα αρκεί για να φέρει την καταστροφή”,
Σχεδιασμός για ετοιμότητα αντιμετώπισης πυρκαγιών σήμερα, τόσο σε επίπεδο πρόληψης, όσο και σε επίπεδο καταστολής. Στην σημερινή τηλεδιάσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τέθηκαν επί τάπητος όλα τα ζητήματα.
Ωστόσο, η επαγρύπνηση όλων μας είναι επιβεβλημένη για ένα ζήτημα τόσο σοβαρό. Χρειάζεται η προσοχή και υπευθυνότητα όλων μας. Δίνουμε βάρος στις ενέργειες πρόληψης και ενημέρωσης.

Ουσιαστικές παρεμβάσεις 

Μικρές αλλά ουσιαστικές παρεμβάσεις της ΠΕ Άρτας στον κάμπο της Άρτας, όπως η κατασκευή τεχνικού στα Κολομόδια για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων λόγω παλαιότητας των αγωγών.

Πρόσθετες εργασίες αντισεισμικής θωράκισης στη Γέφυρα Πλάκας
Στην έγκριση εκτέλεσης επειγουσών και απρόβλεπτων εργασιών για τη μείωση της τρωτότητας του δυτικού παλαιού τμήματος της Γέφυρας Πλάκας σε περίπτωση ισχυρού σεισμού, έτσι ώστε αυτό να έχει ίδια «συμπεριφορά» με το νεόδμητο τμήμα σε περίπτωση ισχυρού σεισμού, προχώρησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.
Σύμφωνα με την απόφαση, οι εργασίες που θα γίνουν, έχουν προϋπολογισμό 349.274 ευρώ και θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο κατασκευής του έργου «Στερέωση, Αποκατάσταση, Αναστήλωση, Ανάδειξη Γέφυρας Αράχθου».
Αφορμή για την απόφαση ήταν ο ισχυρός σεισμός των 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 21 Μαρτίου στην Πάργα, σε απόσταση 45 χιλιομέτρων από τη Γέφυρα.

Eurobank: Ορισμός Επικεφαλής Εσωτερικού Ελέγχου
Η Eurobank Ergasias Υπηρεσιών και Συμμετοχών Ανώνυμη Εταιρεία («Εταιρεία» ή «EurobankHoldings») ανακοινώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας ενέκρινε τον ορισμό του κ. Γεώργιου Ανδριτσάνου ως Επικεφαλής Εσωτερικού Ελέγχου της EurobankHoldings, με ημερομηνία ισχύος του εν λόγω ορισμού την 23η Μαρτίου του 2020.
Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τη διάσπαση της Τράπεζας EurobankErgasias Ανώνυμης Εταιρείας, η οποία μετά τη διάσπαση μετονομάσθηκε σε «EurobankErgasias Υπηρεσιών και Συμμετοχών Ανώνυμη Εταιρεία», Επικεφαλής Εσωτερικού Ελέγχου ήταν η κα Δέσποινα Ανδρεάδου, η οποία, κατόπιν της διάσπασης δι’ απόσχισης κλάδου με σύσταση νέας εταιρείας – πιστωτικού ιδρύματος με την επωνυμία «Τράπεζα Eurobank Ανώνυμη Εταιρεία» («Επωφελούμενη»), μεταφέρθηκε, μαζί με το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού, στην Επωφελούμενη, ως Επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικού Ελέγχου Ομίλου αυτής.
Ο κ. Γ. Ανδριτσάνος είναι πτυχιούχος του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ από το 2017 είναι μέλος του Ινστιτούτου Ορκωτών Λογιστών Αγγλίας και Ουαλίας. Εργάζεται στη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου Ομίλου της Eurobank από τον Σεπτέμβριο του 2012 και διαθέτει εμπειρία σε διάφορους ελεγκτικούς τομείς του τραπεζικού και ασφαλιστικού τομέα.

Ο Αντώνης Μπέζας Πρόεδρος της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου
Ο Θεσπρωτός πρ. υφυπουργός Αντώνης Μπέζας αναλαμβάνει ένα κορυφαίας σημασίας πόστο, αυτό του Προέδρου Δ.Σ. της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ ΑΕ), η οποία έχει στη διαχείρισή της το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο της χώρας!
Τη σχετική ανακοίνωση έκανε χθες το απόγευμα η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ ΑΕ), του Υπερταμείου, το Διοικητικό Συμβούλιο της οποίας αποφάσισε ομόφωνα την τοποθέτησή του κ. Μπέζα στο «τιμόνι» της ΕΤΑΔ.
Η τοποθέτηση του Αντώνη Μπέζα στη θέση του Προέδρου της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου δεν υπήρξε αποτέλεσμα πολιτικής απόφασης, αλλά προέκυψε μέσα από μία διαδικασία αξιολόγησης δεκάδων υποψηφίων εκ μέρους του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε., μοναδικής μετόχου της ΕΤΑΔ και μετά από έγκριση του Εποπτικού της Συμβουλίου, στο οποίο πλειοψηφούν οι εκπρόσωποι των Θεσμών.
Ο Αντώνης Μπέζας έχει διατελέσει δημοτικός (1994 – 1998) και νομαρχιακός σύμβουλος (1998 – 2001), βουλευτής Θεσπρωτίας (2000 – 2009 και 2012 – 2015), Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής (2012 – 2013), Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών (2005 – 2009) αρμόδιος για τη φορολογία, τη δημόσια περιουσία και τα κληροδοτήματα, Υφυπουργός Υγείας (2012 – 2013) αρμόδιος για τον ΕΟΠΥΥ και την ΠΦΥ και Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (2013 -2014) αρμόδιος για την κοινωνική ασφάλιση.

Οι Ορειβατικοί της Ηπείρου κατά του νόμου Χατζηδάκη
Την άμεση απόσυρση του νέου περιβαλλοντικού νόμου για να μπει φρένο στη λεηλασία της φύσης που έχει ήδη ξεκινήσει, εκφράζουν με κοινή τους ανακοίνωση οι Ορειβατικοί Σύλλογοι της Ηπείρου.
Σύμφωνα με τους Συλλόγους, «ο νόμος αντίκειται σε περιβαλλοντικά άρθρα του Συντάγματος θίγοντας τη δημόσια περιουσία της χώρας, απειλώντας με καταστροφή τα βουνά, τα δάση, τα ποτάμια, τους υγρότοπους, τις θάλασσες μας υπέρ των συμφερόντων αιολικών, εξορυκτικών, υδροηλεκτρικών, μεταλλευτικών βιομηχανιών. Κατεδαφίζοντας κάθε νομική προστασία του περιβάλλοντος δίνει το πράσινο φως στις εταιρείες και στους ημέτερους να βγάλουν λεφτά από τη φύση με βαριές καταστροφικές βιομηχανικές εγκαταστάσεις όπως οι ανεμογεννήτριες και οι εξορύξεις. Αίρει τη προστασία των περιοχών natura, των εθνικών πάρκων, των υγροτόπων κ.λ.π..».