Επιλεκτικές νομικές ακροβασίες

Του Αλέκου Φαρμάκη

Μετέρχονται τελευταία οι κυβερνώντες για πολιτική και ιδεολογική παραπλάνηση με σκοπό να προσποριστούν πολιτικό και ατομικό συμφέρον, και ειδικότερα:
1)Σήμερα, 23 Ιουνίου 2020, ανακοινώθηκε, και καλώς έγινε, το ονοματεπώνυμο του ψευτογιατρού που προέβαινε σε ιατρικές εξετάσεις και χορηγούσε φάρμακα, ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ δεν έγινε το ίδιο για την ανακοίνωση των ονομάτων των δύο εγκληματιών της Ρόδου που κατακρεούργησαν την άτυχη νέα. ΓΙΑΤΙ; Γιατί ο ένας εξ αυτών έχει στενούς συγγενικούς δεσμούς με βουλευτή και πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας. Εξ ου και η «προκλητικά σκέρτσα» παρέμβαση στη Δικαιοσύνη του υπουργού Άκη Σκέρτσου κατά της εισαγγελέως την ώρα που δικάζονταν ο ευγενής γόνος.

2)25χρονος γόνος γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, φορέας του κορονοϊού, εγκαταστάθηκε στην Ικαρία και αναστάτωσε ολόκληρο το νησί. Όταν η κατάσταση επιδεινώθηκε στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση αεροδιακομηδής από την Ικαρία, ώστε να φθάσει στην Αθήνα και το «Θριάσιο» για να εξεταστεί. Κυβέρνηση και τοπικοί παράγοντες απείλησαν τότε ότι θα μηνύσουν τον εκλεκτό γόνο για συνειδητή διασπορά του κορονοϊού. Αποτέλεσμα; ΤΙΠΟΤΕ. Όμως η 41χρονη γυναίκα στην Καστοριά πέθανε αβοήθητη από τον κορονοϊό.Τι έγινε; ΤΙΠΟΤΕ.

3)Σύμφωνα με δημοσίευμα που δεν διαψεύστηκε (Εφημερίδα Συντακτών 21-6-2020), οι σωματοφύλακες του πρωθυπουργικού ανιψιού και διευθυντή του πολιτικού του γραφείο, κ. Μ. Δημητριάδη, ξυλοκόπησαν άγρια διερχόμενο μοτοσικλετιστή, όταν αυτός διαμαρτυρήθηκε για την παραβίαση ενός κόκκινου σηματοδότη. Επί 4 μήνες διεξάγεται Ε.Δ.Ε. χωρίς κανείς να δει το πόρισμα και χωρίς οι «δημοσιογράφοι» να ασχοληθούν με το γεγονός. Ενώ σε άλλες περιπτώσεις θα είχαν ξιφουλκήσει για την προκλητική αλαζονεία και θα είχαν εξασφαλίσει υλικό για 4 μήνες.

4)Ανώτατος δικαστικός λειτουργός αποστέλλεται για να παραλάβει από τις επίσημες αμερικανικές αρχές τη «Λίστα Λαγκάρντ» και αυτός αρνείται, με το πρόσχημα ότι είναι προϊόν κλοπής καθόσον δεν «διοχετεύεται με τη νόμιμη οδό». Τα δισεκατομμύρια των Ελλήνων «πατριωτών», περίπου 90 δις, που βρήκαν καταφύγιο στους φορολογικούς παραδείσους και στις offshore επιχειρήσεις, περιμένουν τους ιδιοκτήτες τους για να τα απολαύσουν.

5)Η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που εξετάζει το Σκάνδαλο της NOVARTIS, αποδέχθηκε, υιοθέτησε και πρόβαλε την παράνομη κασέτα του κ. Μιωνή, που αποτελεί προϊόν κλοπής και τιμωρείται από του νόμους του κράτους, ανάγοντας τον κύριο αυτό σε αξιοσέβαστο και αξιόπιστο παράγοντα.

6)Έτσι λοιπόν, αφού δεν βρέθηκαν στοιχεία για να μετατρέψουν το Σκάνδαλο της ΝOVARTIS σε σκευωρία, έριξαν στην πιάτσα την κασέτα του γνωστού κ Μιωνή, με στόχο να παραπλανήσουν και να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη. Και τούτο γιατί ο χορός των εκατομμυρίων ευρώ που μπούκωσε τα στόματα καναλαρχών και απονεύρωσε τη σκέψη των «δημοσιογράφων», πρέπει να ξεχαστεί, όπως πρέπει να ξεχαστεί και η παταγώδης ανατροπή των σχεδίων τους από την επιστημονική επιτροπή της Βουλής για τους χειρισμούς στο Σκάνδαλο, καθώς και το ηχηρό χαστούκι από τη Δικαιοσύνη για την εξέταση των προστατευομένων μαρτύρων χωρίς τις κουκούλες.

7)Το να μιλούν τώρα για «παρακράτος» ο κ. Βορίδης, κουμπάρος του ακροδεξιού Λεπέν και διορισμένος Γραμματέας από τον δικτάτορα Παπαδόπουλο και ο κ. Γεωργιάδης, βουλευτής με το ακροδεξιό ΛΑΟΣ του Γ. Καρατζαφέρη, αποτελεί δημοκρατική ιεροσυλία, νοητικό παραλογισμό και ιδεολογική στρέβλωση. Δεν είναι μακριά ο χρόνος που δρούσαν οι οργανώσεις «Χ», οι δοσίλογοι, τα τρίκυκλα, η λευκή τρομοκρατία, το τριφασικό εκλογικό σύστημα, η χούντα των συνταγματαρχών και λοιπών παρακρατικών οργανώσεων υπό τη σκέπη ή την ανοχή των δεξιών κυβερνήσεων. Ας θυμίσουμε την κραυγή του τότε πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή: «ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο;», όταν δολοφόνησαν τον Γρηγόρη Λαμπράκη. Ενδεικτικά προτείνω για μελέτη το βιβλίου το Ζαν Μεϋνώ με τίτλο, «Οι πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα» και το βιβλίο του Γιάννη Κάτρη με τίτλο, « Η γέννηση του νεοφασισμού στην Ελλάδα».