Κρούσμα covid-19 στα κρατητήρια

Διαμαρτυρία από την ENΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΤΑΣ

-Ζητούν πρόσθετα μέτρα προφύλαξης των αστυνομικών

-Να υπάρξει μέριμνα για μεταφορά σε ειδικό χώρο

Σε άμεση διαμαρτυρία προχώρησε η ENΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΤΑΣ, μετά την διαπίστωση πως στα κρατητήρια της Δ.Α. Άρτας, κρατείται άτομο θετικό στον covid-19.
Όπως έγινε γνωστό, σε επιχείρηση που έγινε τις πρωινές ώρες της 14-10-2020, συνελήφθησαν σε περιοχή της Άρτας, οχτώ(8) παράτυποι μετανάστες υπηκοότητας Μπανγκλαντές.

Ένας εξ αυτών, μετά από εξέταση, διαγνώστηκε θετικός στον ιό covid-19 με αποτέλεσμα να επικρατεί έντονη ανησυχία στους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, καθώς ο εν λόγω, παραμένει στο χώρο των κρατητηρίων του Αστυνομικού μεγάρου σε ξεχωριστό κελί μεν, αλλά σε ενιαίο χώρο όπου βρίσκονται και οι υπόλοιποι κρατούμενοι, των οποίων η διαχείριση γίνεται από Αστυνομικούς.

Στην επιστολή που απευθύνεται προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχαήλ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.) αλλά και κοινοποιείται, στους Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.), Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.), τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΣΚΟΥΜΑ (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.), τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου Ταξίαρχο κ. Κωνσταντίνο ΔΟΥΒΑΛΗ, τον Διευθυντή Αστυνομίας Άρτας Ταξίαρχο κ. Γεώργιο ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ και τους Βουλευτές Π.Ε. Άρτας, τονίζονται τα εξής:

«Εύλογα τίθενται τα παρακάτω ερωτήματα:
1) Οι υπόλοιποι κρατούμενοι δεν κινδυνεύουν να νοσήσουν;
2) Οι Αστυνομικοί που συμμετείχαν είτε κατά την σύλληψη του είτε κατά τις λοιπές διαδικασίες δεν έχουν αυξημένη πιθανότητα να νοσήσουν; Γιατί δε τέθηκαν σε προληπτική καραντίνα για τη διαφύλαξη τους αλλά και των υπόλοιπων συναδέλφων; Ακόμη θεωρείτε ότι ο Αστυνομικός έχει ανοσία στον κορωνοϊό;

3) Δεν θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα να μεταφερθεί σε προβλεπόμενο από τα υγειονομικά πρωτόκολλα χώρο, όπου μπορεί να του παρασχεθεί η κατάλληλη φροντίδα;
4) Η παραμονή του στον ίδιο χώρο όπου υπάρχουν και άλλοι κρατούμενοι αλλά είναι και ο χώρος εργασίας των αστυνομικών δεν αποτελεί εν δυνάμει μία υγειονομική βόμβα για όλη την πόλη της Άρτας;
Η Ένωση μας επιφυλάσσεται να ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα για να σταματήσει να αντιμετωπίζεται ο Αστυνομικός ως αναλώσιμος και αναμένει να δώσετε λύσεις ώστε να διασφαλιστεί η υγεία των συναδέλφων μας, αλλά και των οικογενειών μας».