Εξ αποστάσεως τα μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Σε αυστηροποίηση των αποφάσεών του για την αποτροπή διασποράς του ιού εντός της πανεπιστημιακής κοινότητας προχώρησε το Πρυτανικό Συμβούλιο του Ιδρύματος με την απόφασή του την Πέμπτη.
Το Πρυτανικό Συμβούλιο αποφάσισε ώστε το σύνολο του εκπαιδευτικού έργου σε Άρτα, Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα, θεωρητικό, εργαστηριακό και κλινικό, να γίνεται εξ αποστάσεως, μέχρι την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, τόσο για τα προπτυχιακά όσο και τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών.
Παρά το γεγονός, ότι στις άλλες τρεις πόλεις της Ηπείρου δεν υπάρχει έξαρση της πανδημίας, ο πρύτανης Τρ. Αλμπάνης τόνισε, ότι η απόφαση υπαγορεύτηκε με το σκεπτικό πως καθημερινά πολλοί καθηγητές και μεταπτυχιακοί μετακινούνται από τα Ιωάννινα στις άλλες πόλεις.
Αναφορικά με τα κρούσματα σε μέλη του Πανεπιστημίου (έξι φοιτητές και τέσσερις εργαζόμενοι) ο κ. Αλμπάνης τόνισε, ότι η ιχνηλάτηση απέδειξε, ότι δεν υπήρξε διασπορά εντός του ιδρύματος, αλλά οι επαφές των κρουσμάτων ήταν στην πόλη.
Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων επίσης επανέρχεται στα αιτήματά του για τον μοριακό έλεγχο του COVID-19 στο προσωπικό και τους φοιτητές του, ιδιαίτερα των διαμενόντων στις Φοιτητικές Εστίες.
Η σίτιση του Πανεπιστημίου συνεχίζει να λειτουργεί με παραλαβή των γευμάτων σε πακέτο, τα δε κυλικεία συνεχίζουν να λειτουργούν με παραλαβή σε πακέτο ή με διανομή των προϊόντων (delivery).

Βασίλης Γιόγιακας: το επενδυτικό ενδιαφέρον για τον ΟΛΗΓ μπορεί να αυξήσει τα οφέλη για τον τόπο
Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση μετά την ανακοίνωση από το ΤΑΙΠΕΔ της υποβολής Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος από εννέα ενδιαφερόμενα μέρη για την απόκτηση συμμετοχής σε ποσοστό τουλάχιστον 67% στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας:
«Η συμμετοχή των ενδιαφερόμενων επενδυτών για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας ξεπέρασε κάθε αρχική εκτίμηση, με τους συμμετέχοντες να είναι υπερδιπλάσιοι από εκείνους για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.
Ο έντονος ανταγωνισμός που προμηνύεται στην επόμενη φάση της υποβολής δεσμευτικών προσφορών δίνει τη δυνατότητα να ψηλώσει ο πήχης των κριτηρίων επιλογής – όπως το οικονομικό αντάλλαγμα ή τις υποχρεωτικές επενδύσεις – αυξάνοντας έτσι τα οφέλη για το ελληνικό Δημόσιο αλλά και για την τοπική οικονομία.
Αναμένουμε το θετικό αυτό σενάριο να συνοδευτεί και από μια θετική εξέλιξη στο ζήτημα της απόδοσης στο Δήμο της χερσαίας ζώνης που δεν αφορά λιμενικές δραστηριότητες».