ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ-ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας σας ενημερώνουμε ότι στις 17/11/2020 ημέρα Τρίτη στις 9.00π.μ. – 13.30μ.μ. έχει προγραμματιστεί εξωτερική αιμοληψία στο Πνευματικό Κέντρο Αγ. Δημητρίου (Σκουφά 91-93) στην Άρτα. Η αιμοδοσία διοργανώνεται από το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Άρτας και το τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Άρτας.
Προσκαλούνται οι εθελοντές Αιμοδότες να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια διότι οι ανάγκες για αίμα είναι μεγάλες.
Ο εθελοντής αιμοδότης θα πρέπει να γνωρίζει ότι: Πριν την Αιμοληψία, ο κάθε υποψήφιος Αιμοδότης εξετάζεται από ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό της Αιμοδοσίας. Κάθε υγιής άνδρας ή γυναίκα ηλικίας 18-60 ετών μπορεί άφοβα να δίνει αίμα. Η Αιμοδοσία είναι τελείως ανώδυνη και διαρκεί 5-10 λεπτά της ώρας. Κανένα φάρμακο δεν αντικαθιστά το αίμα που χρειάζεται ο ασθενής.
Ο εθελοντής αιμοδότης δίνοντας αίμα: Αισθάνεται ως άνθρωπος την ηθική ικανοποίηση ότι κάνει το καθήκον του σώζοντας μια ζωή και ως πολίτης ότι συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας του λαού. Δικαιούται αίμα σε ώρα προσωπικής ή οικογενειακής ανάγκης. Δικαιούται δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις στο νοσοκομείο. Συμβάλει ανεκτίμητα στην κάλυψη των αναγκών της χώρας μας σε αίμα.

Σήμερα Τετάρτη 11 Νοεμβρίου έως και την Τρίτη 17 Νοεμβρίου, η διανομή τροφίμων για τους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ
Διανομή τροφίμων για τους ωφελούμενους του επισιτιστικού προγράμματος ΤΕΒΑ, και συγκεκριμένα: ζάχαρη, γάλα εβαπορέ, αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ζυμαρικά, τοματοπολτό, και προϊόντων βασικής υλικής συνδρομής, όπως σαμπουάν και οδοντόκρεμα, θα πραγματοποιηθεί από αύριο Τετάρτη 11 Νοεμβρίου έως και την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020, στην κεντρική Λαχαναγορά του Δήμου Αρταίων από τις 08:30 το πρωί, έως και τη 12:00 το μεσημέρι.
Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν με προσωπικό μήνυμα σχετικά με την ημέρα προσέλευσης, η οποία θα γίνεται με αλφαβητική σειρά για την αποφυγή συγχρωτισμού, τηρώντας παράλληλα αυστηρά τους κανονισμούς ατομικής υγιεινής και τα μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας, για την πρόληψη της διασποράς του covid 19. Όλοι οι δικαιούχοι θα πρέπει κατά την διάρκεια της διανομής να φορούν προστατευτική μάσκα και να τηρούν αποστάσεις.

Επίσης, ο κάθε δικαιούχος θα παραλαμβάνει την ποσότητα που του αναλογεί επιδεικνύοντας το δελτίο της αστυνομικής του ταυτότητας και το ΑΜΚΑ.
Σε περίπτωση που ο ωφελούμενος δε δύναται να προσέλθει αυτοπροσώπως στο σημείο διανομής, τα προϊόντα μπορεί να παραλαμβάνει τρίτο πρόσωπο με εξουσιοδότηση υπό τις εξής προϋποθέσεις α) η εξουσιοδότηση φέρει βεβαίωση γνησίου υπογραφής από αρμόδια Αρχή ή β) η εξουσιοδότηση δε φέρει βεβαίωση γνησίου υπογραφής αλλά συνοδεύεται από φωτοαντίγραφο του δελτίου ταυτότητας του εξουσιοδοτούντος ωφελουμένου ή άλλου επίσημου εγγράφου από το οποίο προκύπτουν ο ΑΜΚΑ ή ο ΑΦΜ του.

Διεκδίκηση ίδρυσης και λειτουργίας Μουσικού Σχολείου στην Ηγουμενίτσα από τον Δήμο
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας, με την με αρίθμ. 165/2020 ομόφωνη απόφασή του καιέπειτα από εμπεριστατωμένη εισήγηση του Δημοτικού Συμβούλου κ. Γεώργιου Βασιλειάδη αποφάσισε να διεκδικήσει την ίδρυση και λειτουργία μουσικού σχολείου στην Ηγουμενίτσα. Στόχος της ανωτέρω απόφασης είναι να δοθεί η δυνατότητα στους φιλόμουσους μαθητές του ακριτικού μας νομού να εμβαθύνουν στους ήχους, να αναπτύξουν τις φυσικές μουσικές τους ικανότητες, να δημιουργήσουν μουσική, να εκτιμήσουν, να διασώσουν και να διαδώσουν την μουσική κληρονομιά του τόπου μας.
Η απόφαση στάλθηκε στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, καθώς και σε όλους τους αρμόδιους φορείς για τη στήριξη του εμπεριστατωμένου αιτήματός μας.
Προτάσεις,όπως η ανωτέρω, που έχουν θετικό πρόσημο και κινούνταιμακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες που διχάζουν, είναι φυσικό να γίνονταιαποδεκτές,για το καλό του τόπου μας.