Γεροβασίλη: Δημοκρατία, Σύνταγμα και Υγειονομική ασφάλεια πλήρωσαν τα σπασμένα

«Η κοινωνία ποτέ δεν εκφράστηκε εναντίον των συμβολικών εκδηλώσεων για τη σημερινή μέρα. Οι πολίτες προφανώς αντιδρούν σε μία τέτοια απαγόρευση, έμπνευσης άλλων εποχών, από τον αρχηγό της Αστυνομίας, με εντολή του υπουργού, του κ. Χρυσοχοΐδη» τόνισε μεταξύ άλλων σε παρέμβαση της η Όλγα Γεροβασίλη, γραμματέας ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, βουλευτής Άρτας, στο κεντρικό δελτίο του Mega και στη Ράνια Τζήμα.

Σχετικά με τις εξελίξεις στο Πολυτεχνείο, η Όλγα Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ούτε κατέβηκε σε πορεία ούτε κάλεσε σε μαζική συμμετοχή σε πορεία δεδομένης της υγειονομικής κρίσης. «Αντιθέτως ανακοινώσαμε μια συμβολική εκδήλωση, την οποία και κάναμε στο ΕΑΤ-ΕΣΑ σήμερα με υποδειγματικό τρόπο και τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων». Ερωτώμενη εάν αυτό ήταν έξω από το επιτρεπόμενο πλαίσιο απάντησε: «Προειδοποιήσαμε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε αυτή την ανόητη, αντισυνταγματική και αχρείαστη ρύθμιση. Της εξηγήσαμε ότι δεν πρόκειται να υπακούσει κανείς και αυτό φάνηκε σήμερα, δηλαδή η απαγόρευση έσπασε διότι δεν ήταν δυνατό να δεχθούμε καταστρατήγηση του άρθρου του Συντάγματος στο όνομα της ανικανότητας της κυβέρνησης να ελέγξει την πανδημία».

«Τα πολιτικά κόμματα τηρήσαμε όλους τους κανόνες, σε αντίθεση με την κυβέρνηση η οποία αποφάσισε να κάνει κατάληψη του κέντρου της Αθήνας με 6.000 αστυνομικούς για 200 διαδηλωτές. 6.000 αστυνομικοί συνωστισμένοι σαν σαρδέλες στα λεωφορεία και ο ένας πάνω στον άλλο. Ήδη 7 διμοιρίες των ΜΑΤ μπήκαν σε καραντίνα. Η κυβέρνηση δεν τήρησε τα μέτρα και έστησε υγειονομική βόμβα μέσα στο κέντρο της Αθήνας. Έψαχνε απεγνωσμένα να βρει αφήγημα… βλέπουμε ένα κρεσέντο βίας χωρίς λόγο, επιτέθηκαν και σε βουλευτές του ΚΚΕ οι οποίοι βρίσκονταν στο δρόμο, τηρώντας τα μέτρα, ειρηνικά. Κρούω τον κώδωνα στον κ. Χρυσοχοΐδη, στην κυβέρνηση και στον ίδιο τον πρωθυπουργό. Αυτά δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν».