Γεροβασίλη: η Κυβέρνηση Νομοθετεί δια της όξυνσης και Κυβερνά δια της πρόκλησης

Η μάχη με την παραβατικότητα είναι διαρκής. Η κυβέρνηση ΝΔ θα όφειλε να στέκεται με σχέδιο και να κινείται συντεταγμένα. Όχι με νομοθετήματα που καταλύουν συνταγμα και συνταγματικές ελευθερίες όχι τιμωρώντας κοινωνικές ομάδες, τόνισε σε παρέμβαση της η Όλγα Γεροβασίλη, Γραμματέας της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικής Συμμαχίας, στην εκπομπη του ANT1 ‘Καλημέρα Ελλάδα’ και στον Γιώργο Παπαδάκη.

Σχολιάζοντας το νόμο Χρυσοχοϊδη-Κεραμέως και το Σ/Ν του υ. ΠΡΟ.ΠΟ. η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ είπε τα εξής: Είναι γνωστή πλέον, από προηγούμενες μεθοδεύσεις κυβέρνησης και του υπουργείου Προ.Πο, η κατεύθυνση προς την οριζόντια αυταρχικοποίηση, με πρόσχημα την ασφάλεια. Αφού η κυβέρνηση «οριοθέτησε» και «έλυσε» το έγκλημα και την παραβατικότητα, τις δολοφονίες στο κέντρο της Αθήνας τώρα έρχεται να οριοθετήσει την ενημέρωση των δημοσιογράφων την κίνηση φοιτητών στα Πανεπιστήμια και το δικαίωμα του συναθροίζεσθαι.

Όπως επισήμανσε η κ. Γεροβασίλη «Έχουμε απέναντί μας μία κυβέρνηση που αντιμετωπίζει το δικό της φόβο και πανικό με τη μεθόδευση τέτοιων αυταρχικών νομοθετικών παρεμβάσεων. Με την κοινωνία σε περιορισμό και χωρίς δυνατότητα αντίδρασης και συζήτησης, με κλειστά τα πανεπιστήμια, έχει καταφέρει να φέρει απέναντί της τους πάντες: την αντιπολίτευση, την επιστημονική κοινότητα, γονείς, μαθητές, φοιτητές και να δημιουργήσει ένταση. Έχουμε απέναντί μας «κυβέρνηση- ταραξία» που οξύνει καταστάσεις χωρίς να χρειάζεται. Θα έπρεπε με μέτρο και σύνεση να εντοπίσει και να αντιμετωπίσει τα προβληματα όπου υπάρχουν στα ελληνικά πανεπιστήμια (γιατί υπάρχουν) και να συμβουλευτεί διεθνή πρότυπα όπως επιβάλλει η πραγματικότητα και όχι όπως τα ερμηνεύει η ίδια. Φύλαξη στα πανεπιστήμια βεβαίως, υπό την εποπτεία των Πρυτανικών αρχών αποφεύγοντας να καταστρατηγήσει άλλη μία φορά το Σύνταγμα και τις συνταγματικές ελευθερίες».