Αποτελέσματα ελέγχων της Αστυνομίας στην Ήπειρο

Μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού-απείθαρχοι οι Αρτινοί
Στο πλαίσιο εντατικών ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν στις 08-02-2021 από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (46) παραβάσεις.
Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:
-(26) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
-(10) παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
-(5) παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
-(5) παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
-(6) παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.
-(20) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:

-(11) παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
-(5) παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
-(2)παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
-(2) παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.
Όπως σημειώνεται από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με αμείωτη ένταση με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.

Απαλλαγή επαγγελματιών από τα ενοίκια Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου 2021
Με διατάξεις του νόμου 4772/2021 ο μισθωτής επαγγελματικής μίσθωσης προς εγκατάσταση επιχείρησης, για την οποία έχουν ληφθεί ειδικά και έκτακτα μέτρα περί αναστολής ή προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας για προληπτικούς ή κατασταλτικούς λόγους που σχετίζονται με τον κορωνοϊό COVID-19 ή η οποία πλήττεται οικονομικά λόγω της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής του συνολικού μισθώματος για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021
Οι ιδιοκτήτες – εκμισθωτές αποζημιώνονται για το 80% του μισθώματος από τον κρατικό προϋπολογισμό

OLIVE COLTURE – Πρόσκληση σε διαδικτυακή εκδήλωση
Ο Δήμος Νικολάου Σκουφά καλεί τους ενδιαφερόμενους του Ελαιοκομικού Τομέα, σε διαδικτυακή εκδήλωση ενημέρωσης – συμβουλευτικής, στο πλαίσιο του έργου OLIVE COLTURE για την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου στις 19:30.
Θέμα: Οι προοπτικές της ελαιοκαλλιέργειας στην Ελλάδα.
Εισηγητής θα είναι ο κ. Ζαμπούνης Βασίλειος (γεωργο-οικονομολόγος).
Θα συμμετέχουν οι κύριοι Σκόνδρας Δημήτρης (χημικός μηχανικός, επιστημονικός σύμβουλος στο κέντρο ποιότητας «ελιά», και Μιμμής Γεώργιος (ελαιοπαραγωγός), μέλος του Δ.Σ της «ΑΣ Αρχαία Ωλένεια».
Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί από το oliHUB του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν κάνοντας χρήση του συνδέσμου: http://tegeo.teiep/projects/1254-oc ακλουθώντας τις οδηγίες.

Δήλωση Περιφερειάρχη Ηπείρου για την εξέλιξη της πανδημίας κορωνοϊού
«Ενώ έχουμε πει πάρα πολλές φορές ότι οι κοινωνικές εκδηλώσεις, είτε χαράς είτε λύπης, πρέπει να γίνονται με ελάχιστο αριθμό, δυστυχώς κάποιοι δεν κρατάνε αυτά τα πράγματα και τα βρίσκουμε μπροστά μας», τόνισε σήμερα σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.
Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε τον προβληματισμό του για τα δυο θετικά κρούσματα με την νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του ιού και το ένα με την βρετανική μετάλλαξη, τονίζοντας ότι πρόκειται για «εισερχόμενα» τα οποία βρίσκονται σε διαδικασία ιχνηλάτησης.
Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τους διοικητές των νοσοκομείων, τον τοπικό ΕΟΔΥ, την Πολιτική Προστασία και όσους ασχολούνται με την ιχνηλάτηση, προκειμένου να εξεταστούν ζητήματα που αφορούν την εξέλιξη της πανδημίας.

Η Δήμαρχος Ν. Σκουφά για την αξιοποίηση της παραλίμνιας περιοχής Πουρναρίου
Με τη συμμετοχή και του Δήμου Νικολάου Σκουφά ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τη Δήμαρχο κα Ροζίνα Βαβέτση, πραγματοποιήθηκε σήμερα διαδικτυακά, μια εποικοδομητική συζήτηση με πρωτοβουλία της «Ομάδας πολιτών για την αξιοποίηση της παραλίμνιας περιοχής του φράγματος Πουρναρίου».
Με αφορμή το γεγονός, και με γραπτή της δήλωση η κ. Βαβέτση τονίζει πως:
“Είχαμε την ευκαιρία να εκφράσουμε τις απόψεις αλλά και το όραμά μας για την αξιοποίηση αυτής της πανέμορφης περιοχής και τις προοπτικές για την ανάδειξή της. Τέτοιες πρωτοβουλίες από ανθρώπους που ενδιαφέρονται και οραματίζονται το μέλλον του τόπου μας θα μας βρίσκουν πάντα δίπλα τους”.