Οι συντονιστές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων σε συνέντευξη τύπου

-Πρώτος στόχος, η περαιτέρω διεύρυνση του κόμματος

-Εκλογική ετοιμότητα και στόχος η πρώτη θέση στο νομό

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε την Τετάρτη 17/3/21 ο συντονιστής της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Σάββας Δημητριάδης και ο αναπληρωτής συντονιστής Παλάσχας Πέτρος.

Στην τοποθέτησή του ο συντονιστής Σάββας Δημητριάδης σημείωσε πως «οι εσωκομματικές διαδικασίες που ολοκληρώθηκαν με επιτυχία το προηγούμενο διάστημα. Κατά την διάρκεια των διαδικτυακών συνελεύσεων και της Νομαρχιακής μας συνδιάσκεψης έγινε ένας ουσιαστικός διάλογος γόνιμης αντιπαράθεσης, σε ενωτικό – συντροφικό κλίμα. Είναι ιδιαίτερο σημαντικό και ενθαρρυντικό ότι κατατέθηκαν σημαντικές απόψεις και προτάσεις και τα μέλη μας εξέφρασαν την θέληση να συμμετέχουν και να ενεργοποιηθούν τόσο σε κομματικό επίπεδο όσο και στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες που έχουμε μπροστά μας… Με βάση αυτήν την κατάσταση αλλά και την προοπτική που πρέπει να διομορφώσουμε ως κόμμα, έχουμε ως νέα Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ένα δύσκολο οργανωτικό και πολιτικό έργο να φέρουμε εις πέρας και για να το υλοποιήσουμε επιτυχώς πρέπει να χτίσουμε ένα μαζικό ζωντανό κόμμα της Αριστεράς που θα είναι γειωμένο στην κοινωνία».

Στη δική του τοποθέτηση ο αναπληρωτής συντονιστής Πέτρος Παλάσχας ανέφερε:
«Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ προσήλθαν (ποσοστό συμμετοχής 97%) με ενότητα και μέσα σε ένα όμορφο και συντροφικό κλίμα, τηρώντας όλες τις δημοκρατικές διαδικασίες. Αυτή η μαζικότητα μας φορτώνει με μεγάλες ευθύνες για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις όλων των συντρόφων.

Η σύσταση της νέας νομαρχιακής επιτροπής απαρτίζεται πλέον από 27 μέλη:
-τα νέα μέλη που προέρχονται από την διεύρυνση και το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
-τα παλιά μέλη που εκλέγονται για πρώτη στην νομαρχιακή επιτροπή αλλά βρίσκονται χρόνια στον χώρο και
– τέλος τα μέλη που ήταν και παλιότερα εκλεγμένοι και έχουν ξανασυμμετάσχει στα συλλογικά όργανα.

Θα ήθελα να επισημάνω 2 σημαντικά πλεονεκτήματα της νέας νομαρχιακής επιτροπής.
α)η μείωση του ηλικιακού μέσου όρου των μελών. Επιλέχθηκαν νέοι άνθρωποι, φρέσκα μυαλά που έχουν διάθεση και όρεξη για δουλειά.
β) η μεγάλη κοινωνική διαστρωμάτωση και επαγγελματική διασπορά.
Αυτά τα δυο πλεονεκτήματα σε συνδυασμό, μας δίνουν μια εξαιρετική γείωση στην τοπική κοινωνία και άρα την άμεση αντίληψη της κατάστασης που βιώνουν οι συμπολίτες μας καθώς τα ίδια προβλήματα βιώνουμε και εμείς.

Οι στόχοι που θέτουμε σαν νέα νομαρχιακή επιτροπή είναι:
-Πρώτος στόχος, η περαιτέρω διεύρυνση του κόμματος, παρά το ότι τα τελευταία πέντε χρόνια καταφέραμε να τριπλασιάσουμε των αριθμό των μελών μας.
-Δεύτερος στόχος είναι η συνεχή παρουσία μας ΠΑΝΤΟΥ. Από τους χώρους δουλειάς μέχρι και σε όλες τις μάχες που δίνει η κοινωνία καθημερινά.
-Τρίτος στόχος είναι η εκλογική μας ετοιμότητα έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε ανά πάσα στιγμή. Στόχος των εκλογών –εκτός από την νίκη μας σε εθνικό επίπεδο – είναι η αύξηση του ποσοστού καθώς και η πρώτη θέση στο νομό μας.