Συνάντηση Δημάρχου με τον νέο κοσμήτορα του Τμήματος Μουσικών Σπουδών

Τον νέο κοσμήτορα του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Θανάση Τρικούπη είχε την ευκαιρία να συναντήσει στο γραφείο του ο Δήμαρχος Αρταίων.
Ο κ. Τρικούπης, επισκέφτηκε τον Δήμαρχος συνοδευόμενος από την διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Κιτσούλη Ελένη και τον Πρόεδρο του ΚΚΜΠΑΠ Σωτήρη Χρηστούλη. Επίκεντρο της συζήτησης που ακολούθησε ήταν τα θέματα που αφορούν τη συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο και του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστήμιου στην Άρτα.
«Για άλλη μια φορά, τόνισα πως είμαι ανοιχτός σε συνέργειες που βλέπουν και αναδεικνύουν την Άρτα ως σύνολο» σημείωσε σε ανάρτησή του ο Χρήστος Τσιρογιάννης.

Βράβευση της Ανθής Λιάγκου 

Από τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη στις 16 Σεπτεμβρίου 2021, βραβεύτηκε η Γιαννιώτισσα Ανθή Λιάγκου 8η Παραολυμπιονίκης του Τόκιο και ο Προπονητής της Στραγάλης Σταύρος από τον Δήμαρχο Αθηναίων κ.Κώστα Μπακογιάννη.

Μέχρι την Τετάρτη οι αιτήσεις για τα 30 ΙΕΚ του ΟΑΕΔ
Διετής επαγγελματική κατάρτιση με πρακτική άσκηση σε 41 ειδικότητες αιχμής
Την Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00, λήγει η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για την εισαγωγή σπουδαστών και σπουδαστριών στα 30 Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) του ΟΑΕΔ, για το έτος κατάρτισης 2021-2022, σε 41 ειδικότητες με υψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας.
Δικαίωμα αίτησης έχουν όσοι είναι κάτοχοι τουλάχιστον απολυτηρίου λυκείου ανεξαρτήτως ηλικίας. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr με τους κωδικούς πρόσβασης TAXIS στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-se-iek-tou-oaed

Στόχος των ΙΕΚ του ΟΑΕΔ είναι να παρέχουν ποιοτική αρχική επαγγελματική κατάρτιση που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της οικονομίας και να εξασφαλίζουν στους καταρτιζόμενους τα ανάλογα προσόντα μέσω της παροχής επιστημονικών, τεχνικών, επαγγελματικών και πρακτικών γνώσεων, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να αναπτύξουν δεξιότητες που θα διευκολύνουν την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.
Η φοίτηση στα ΙΕΚ είναι διάρκειας πέντε (5) συνολικά εξαμήνων, επιμερισμένη σε τέσσερα (4) εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης συνολικής διάρκειας έως 1.200 διδακτικές ώρες ειδικότητας, σύμφωνα με τα συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών και σε ένα εξάμηνο Πρακτικής Άσκησης ή Μαθητείας, συνολικής διάρκειας 960 ωρών. Τα ΙΕΚ-ΟΑΕΔ εξασφαλίζουν στους αποφοίτους (μετά από εξετάσεις πιστοποίησης αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης) Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας Επιπέδου 5.

Υποτροφίες από τo I.IEK και το Perrotis College
Συγκεκριμένες θέσεις για Εύβοια, Ιωάννινα και Πυροσβεστική
Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης έχει προκηρύξει υποτροφίες για το Ι.ΙΕΚ της και για την τριτοβάθμια εκπαιδευτική βαθμίδα της, το Perrotis College, για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022.
Όπως σημειώνεται και σε σχετική ανακοίνωση, με αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης, μία από τις διαθέσιμες υποτροφίες του Ι.ΙΕΚ θα δοθεί σε κατοίκους περιοχών της Εύβοιας που έχουν πληγεί από τις φετινές καταστροφικές πυρκαγιές ή σε παιδιά πυροσβεστών από όλη την Ελλάδα που επιθυμούν να σπουδάσουν σε ειδικότητες του αγροδιατροφικού τομέα. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι απόφοιτοι Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου. Η προθεσμία υποβολής αίτησης και δικαιολογητικών λήγει την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021 και οι επικρατέστεροι υποψήφιοι, θα κληθούν σε συνέντευξη με τα μέλη της Επιτροπής Υποτροφιών της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Στη συνέχεια, η Επιτροπή αξιολογεί τις αιτήσεις λαμβάνοντας υπόψη όλα τα κριτήρια με την καθορισμένη σειρά προτεραιότητας και ανακοινώνει τις αποφάσεις της στους υποψηφίους το συντομότερο δυνατόν.

Το Perrotis College αποφάσισε να διαθέσει μία από τις διαθέσιμες υποτροφίες του, σε κατοίκους πυρόπληκτων περιοχών της Εύβοιας ή σε παιδιά πυροσβεστών από όλη την Ελλάδα, που επιθυμούν να σπουδάσουν στο προπτυχιακό πρόγραμμα «Περιβαλλοντική Επιστήμη». Επίσης, το ίδιο πρόγραμμα μπορούν να παρακολουθήσουν με πλήρη υποτροφία και δύο δημότες των Ιωαννίνων, οι οποίοι θα αξιοποιήσουν τις διαθέσιμες υποτροφίες του ιδρύματος. Η προθεσμία υποβολής αίτησης και δικαιολογητικών λήγει τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021. Η Επιτροπή Υποτροφιών αξιολογεί τις αιτήσεις και ανακοινώνει τις αποφάσεις της στους υποψηφίους.
Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2310492810 και 2310492854.

Δήμος Ηγουμενίτσας
Έναρξη λειτουργίας Μουσικού Γυμνάσιου Ηγουμενίτσας
Τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου με την τέλεση του καθιερωμένου αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ξεκίνησε η λειτουργία του Μουσικού Γυμνάσιου Ηγουμενίτσας με έδρα τη Μαζαρακιά, παρουσία τοπικών φορέων και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος, σε σχετική του δήλωση, ανέφερε τα εξής: «Σήμερα, η καλλιτεχνική παιδεία στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση της χώρας μας αποκτά ένα ακόμη σημείο αναφοράς. Το Μουσικό μας Γυμνάσιο ήρθε για να καλύψει ένα μεγάλο κενό στη μουσική εκπαίδευση όχι μόνο του Δήμου Ηγουμενίτσας, αλλά ολόκληρου του Νομού Θεσπρωτίας. Ύστερα από πολλές και συντονισμένες προσπάθειες το όραμά μας για την ίδρυση ενός μουσικού σχολείου λαμβάνει σάρκα και οστά, ξαναδίνοντας πνοή στις σχολικές εγκαταστάσεις της Μαζαρακιάς.

Η συνεργασία όλων όσοι στήριξαν τον κοινό μας σκοπό, αποτελεί εχέγγυο της επιτυχίας του Δήμου μας στην ίδρυση του Μουσικού Γυμνασίου, γι’ αυτό θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν, στην ίδρυση της νέας μας σχολικής μονάδας, η οποία προάγει τη μουσική παιδεία και την πολιτιστική μας παράδοση, καθιστώντας ακόμη πιο πλούσια την εκπαιδευτική μας κοινότητα. Πιο συγκεκριμένα, το Δημοτικό Συμβούλιο για την ομόφωνη απόφασή του, τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γεώργιο Βασιλειάδη, που εισηγήθηκε το θέμα, την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής και Ψηφιακής Πολιτικής κα Βασιλική Τσώτου, τον Βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Βασίλειο Γιόγιακα καθώς και τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Θεσπρωτίας κ. Ευάγγελο Κοσιώρη. Ιδιαίτερη μνεία θα ήθελα να κάνω στον Πρόεδρο της Κοινότητας Μαζαρακιάς κ. Νικόλαο Γκαμπρέλα, ο οποίος από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε με θέρμη την πρωτοβουλία του Δήμου, συμμετέχοντας ενεργά σε όλες τις διαδικασίες υλοποίησης της δημιουργίας του ξεχωριστού αυτού σχολείου».

Τζούφη: «Η κομματοκρατία και η αναξιοκρατία στο ΠΓΝΙ δε μπορεί να γίνει ανεκτή»
Άμεσα μέτρα ώστε να σταματήσουν οι επιλογές προϊσταμένων στις νοσηλευτικές υπηρεσίες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων (ΠΓΝΙ) με κομματικά κριτήρια, ζητά η Μερόπη Τζούφη με ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Υγείας.
Η ερώτηση που υπογράφεται από 18 βουλευτές, μεταξύ αυτών και ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, αναφέρει πως η διοίκηση του νοσοκομείου προβαίνει συνεχώς σε μετακινήσεις και υποβαθμίσεις προϊσταμένων των νοσηλευτικών υπηρεσιών. Σύμφωνα με καταγγελίες, οι μεταβολές πραγματοποιούνται δίχως επαρκή αιτιολόγηση και συνήθως με κομματικά κριτήρια, ενώ πρόσφατο «θύμα» αποτελεί ο προϊστάμενος του τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ).

Όπως σημειώνεται, η διοίκηση του ΠΓΝΙ προχωρά επίσης σε πειθαρχικές διώξεις κατά του προσωπικού, οι οποίες «συμπτωματικά» ασκούνται σε υπαλλήλους συγκεκριμένων πολιτικών τους πεποιθήσεων, αντίθετων της κυβέρνησης.
Στο πλαίσιο αυτό, η Μερόπη Τζούφη ζητά την άμεση παρέμβαση του υπουργού Υγείας ώστε να διασφαλιστούν οι αξιοκρατικές διαδικασίες. Παράλληλα, θέτει το ζήτημα της κάλυψης των αναγκών σε προσωπικό μέσω προσλήψεων και όχι μετακινήσεων υγειονομικών από τα Κέντρα Υγείας της περιοχής.

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων στην Άρτα για την επόμενη εβδομάδα (20-26/09/2021)
Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (20 έως 26 Σεπτεμβρίου 2021) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου για τον νομό Άρτας, θα είναι τα ακόλουθα:
ΔΕΥΤΕΡΑ20/09/2021Δίστρατο-Ανεμμοράχη-Κυψέλη-Ράμια-Λεπιανά-Μικροσπηλιά-Άνω Γραικικό-Κουκούλια-Κρυονέρι-Βαθκαμπος 18.00-01.00
ΤΡΙΤΗ 21/09/2021 Πέτα-Κλειστό-Ζυγός-Μαρκινιάδα-Μελάτες-Κάτω Αθαμάνιο- Αθαμάνιο-Τετράκωμο-Μεσούντα18.00-01.00
ΤΕΤΑΡΤΗ 22/09/2021Γρίμποβο-Κορφοβούνι-Έλατος-Αμμότοπος-Πιστιανά-Ροδαυγή-Σκούπα-Δαφνωτή 18.00-01.00
ΠΕΜΠΤΗ23/09/2021 Μεγάρχη-Φωτεινό-Άνω Πέτρα-Διάσελλο-Δημαριό -Κλειδί-Περδικορράχη-Πέτρα-Γιαννιώτι-Σκουληκαριά 08.00-15.00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ24/09/2021 Αστροχώρι-Μεγαλόχαρη-Μεσόπυργος-Ελάτη-Καστανιά-Μηλιανά- Γρέβια-Πηγές 08.00-15.00
ΣΑΒΒΑΤΟ 25/09/2021Λιμίνη-Σελλάδες-Κομπότι-Περάνθη-Κομμένο-Νεοχώρι-Αγία Παρασκευή- Ανέζα -Κορωνησία-Πολύδροσο-Ράχη-Αγ. Σπυρίδωνας-Στρογγυλή 08.00-15.00