Για την Κορυφή Τσούκα Ρόσα ο Ορειβατικός Σύλλογος Άρτας

Εξόρμηση στις 7/11 Ανατολικά Ζαγόρι: Λίμνη Πηγών Αώου – Κορυφή Τσούκα Ρόσα (1.985μ) – Φλαμπουράρι, από τον Ορειβατικό Σύλλογο Άρτας, που την περιγράφει ως εξής:
Μια εύκολη εξόρμηση για όλους ιδανική για να απολαύσουμε τα χρώματα του φθινοπώρου. Ξεκινάμε από τη Λίμνη Πηγών Αώου, λίγο πάνω από το πανέμορφο Μέτσοβο, και πεζοπορώντας αρχικά σε πευκοδάσος και στη συνέχεια σε δάσος οξιάς, οδηγούμαστε στην κορυφή Τσούκα Ρόσα ή Ρόσια στα 1.985μ. Η θέα από την κορυφή είναι πανοραμική και θα μπορέσουμε να θαυμάσουμε μεγάλο μέρος του ορεινού συμπλέγματος της Βόρειας Πίνδου και φυσικά τη λίμνη Πηγών Αώου. Aνεβαίνοντας λίγο κάτω από την κορυφή, στο δρόμο μας θα συναντήσουμε δύο πανέμορφες μικρές λίμνες. Από την κορυφή θα ακολουθήσουμε κατηφορικό μονοπάτι προς το πανέμορφο χωριό Φλαμπουράρι όπου και θα ολοκληρωθεί η πορεία μας.

Βαθμός Δυσκολίας: 1
Ώρες πορείας: Περίπου 7 ( Ανάβαση 600 μέτρα – Κατάβαση 1000 μέτρα)
Αρχηγός: Λεωνίδας Ασλανίδης Τηλ. 6977822897)
Αναχώρηση: Κυριακή από το πάρκινγκ της πλατείας Ζέρβα 07:00 π.μ
Λόγω της υψομετρικής διαφοράς κατά την κατάβαση απαραίτητα είναι τα ορειβατικά μποτάκια καθώς και τα μπατόν.

Σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα COVID-19 όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φέρουν μαζί τους αρνητικό rapid test ή πιστοποιητικό εμβολιασμού.
Δικαίωμα συμμετοχής στην εξόρμηση έχουν τα μέλη του συλλόγου, μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων καθώς και τα δόκιμα μέλη. Ως δόκιμα μέλη έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε τρεις (3) εξορμήσεις και στη συνέχεια θα πρέπει να εγγράφονται ως μέλη.
Η συμμετοχή σας είναι έγκυρη κατόπιν καταβολής προκαταβολής 10 ευρώ, ακύρωση της συμμετοχής με επιστροφή της προκαταβολής μέχρι την Τετάρτη 3/11
Για τη συμμετοχή στην εξόρμηση είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον αρχηγό και η φυσική παρουσία στο γραφείο του συλλόγου στο 26810-28030 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 9 με 10 το απόγευμα.