Από ποιους ΔΕN ζητάω να με ψηφίσουν!

Βίκυ Σιαπάτη Υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Αρταίων με το συνδυασμό ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ με επικεφαλής την Τζένη Ταπραντζή-Κοίλια

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές που θα λάβουν χώρα σε μια εβδομάδα, όπως είναι φυσικό, ζητάμε όλοι εμείς οι (πολλοί) υποψήφιοι τη ψήφο των συμπολιτών ψηφοφόρων. Είθισται να λέγεται για εκείνη την ημέρα πως “είναι η γιορτή της Δημοκρατίας” ότι “όλοι κι όλα κρίνονται”, “ο Λαός είναι αυτός που θα κρίνει τις πράξεις μας” και τα τοιαύτα, τα κοινότυπα, τα χιλιοειπωμένα. Άτυχε ψηφοφόρε, δυστυχώς δε θα ακούσεις τα ίδια κι από εμένα. Καθότι δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, δε δύναμαι να σε χτυπήσω φιλικά στην πλάτη. Ούτε θα σε πείσω να με ψηφίσεις για να σε εκπροσωπήσω στο νέο δημοτικό συμβούλιο, με προσπάθεια μέσα από βίντεο με drone και καλαίσθητα πειραγμένα πλάνα του γεφυριού που συνοδεύονται με όμορφα λόγια. Άλλωστε δεν είναι κι αυτός ο λόγος που εκτίθεμαι στις μεθαυριανές εκλογές.

Θεωρήστε με ρομαντική, αλλά πιστεύω ότι άμεσα θα πρέπει να ασχοληθώ (και μαζί μου και εσείς) για αρχή, με τα πολύ απλά, καθημερινά πράγματα για να βελτιώσουμε τη ζωή στην πόλη μας, αλλά και τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα πνοής, τα οποία θα αλλάξουν τον Δήμο μας και θα τον βγάλουν από το τέλμα των τελευταίων ετών. Ας αρχίσουμε από τα απλά λοιπόν και θα φτάσουμε και στα πιο σύνθετα.
Δε θα ήθελα λοιπόν να με ψηφίσουν όσοι δεν έχουν μελετήσει το πρόγραμμα που έχει καταθέσει ο Συνδυασμός μας ,”Δημοτική Αναγέννηση” με επικεφαλής την Τζένη Ταπραντζή-Κοίλια. Έστω και την ύστατη στιγμή αξίζει ο κόπος να πάρετε μια ιδέα από συγκεκριμένες προτάσεις που εδώ και ημέρες έχουμε καταθέσει . Είναι ελπιδοφόρο και αισιόδοξο ότι νέοι άνθρωποι κι άλλοι πιο έμπειροι, τεχνοκράτες, από διαφορετικά πόστα, προελεύσεις κι απασχολήσεις, διέθεσαν αφιλοκερδώς προσωπικό χρόνο από το δικό τους αλλά και της οικογενείας τους για να συντάξουν απλό, κατανοητό πλήρως υλοποιήσιμο πρόγραμμα για την πόλη μας.

Αν δεν έπεσε στα χέρια σας, είναι κρίμα να μη το μελετήσετε γιατί θα αποτελεί ούτως ή άλλως παρακαταθήκη για το όποιο δημοτικό συμβούλιο προκύψει από τις εκλογές. Δε θέλω άρα να με ψηφίστε αν δεν έχετε ενημερωθεί για τις απτές λύσεις που προτείνουμε για το μέλλον της πόλης μας.Δε θα ήθελα να με ψηφίσουν όσοι προσέρχονται στις κάλπες για να βγάλουν την υποχρέωση σε ταξίματα και ιδιοτελή οφέλη στα οποία αφενός κάποιοι αφελείς προσβλέπουν και άλλοι “πονηροί” έχουν μάθει να τάζουν. Ο νέος Δήμαρχος δεν πρέπει να είναι απλώς διεκπεραιωτικός.

Τέτοιοι δήμαρχοι δοκιμάστηκαν, είχαν (και έχασαν ) την ευκαιρία τους να πετύχουν αν το ήθελαν κι αν το μπορούσαν. Συντάχθηκα με την Τζένη Ταπραντζή με σκοπό να δώσουμε ώθηση στην ανάπτυξη της πόλης και να την βγάλουμε από το τέλμα που ούτε της αξίζει, ούτε το επιδιώξαμε. Δε θέλω να με ψηφίσουν όσοι περιμένουν χάρες, μικροπρεπείς εξυπηρετήσεις και διπλωματικές απαντήσεις σε προβλήματα που κάθε μέρα προκύπτουν, μικρά ή μεγαλύτερα. Εξάλλου όσοι με γνωρίζουν έχουν αντιληφθεί χρόνια τώρα ότι δε φοβάμαι τη δουλειά, την τριβή της ενασχόλησης με τα κοινά και τα δύσκολα.

Δε θα κάνω πίσω και θα διεκδικήσω αυτά που εγώ θεωρώ δίκαια κι αρμόζουν για την ευημερία των πολλών. Σε περίπτωση που θα συμμετέχω στο δημοτικό συμβούλιο, θα σκέφτομαι συνέχεια κι αποκλειστικά ποιο θα ήταν το καλύτερο για την οικογένειά μου, τη γειτονιά μου, την πόλη μου, τους φίλους και τους γνωστούς μου και όλους τους συνδημότες μου. Που με ξέρουν, με βλέπουν κάθε μέρα και θα συνεχίσω να τους λέω “καλημέρα” στον πηγαιμό για τη δουλεία μου. Και που θα τους προτρέπω όλους να μου επισημαίνουν τα στραβά κι ανάποδα που θα βλέπουν γύρω τους αλλά και να προτείνουν μαζί μου λύσεις. Τέλος δε θέλω να με ψηφίσουν όσοι δε γνωρίζουν μεθαύριο για τί ψηφίζουν!

Μεθαύριο θα έπρεπε να ξέρουμε όλοι μας ότι ουσιαστικά αλλάζει συλλήβδην ο τρόπος που ασκείται η (κυριολεκτικώς πλέον) ανεξάρτητη τοπική αυτοδιοίκηση. Τίθεται στην πράξη ο νέος Νόμος που όχι απλώς προτρέπει αλλά επιδιώκει τις συνεργασίες, τις δημιουργικές συμπράξεις, την υγιή συμπόρευση και συγκερασμό απόψεων των Δημοτικών συμβούλων προς εξασφάλιση πλειοψηφίας. Μη με ψηφίσουν όσοι νομίζουν ότι ψηφίζουν “άβουλο” δημοτικό σύμβουλο στοιχημένο στη γραμμή του Δημάρχου.
Για όλους τους υπόλοιπους λοιπόν, ελάτε να δούμε την πόλη μας αισιόδοξα, όμορφα, παστρικά και λιθαράκι λιθαράκι να βάλουμε την πινελιά μας σε μια πόλη σύγχρονη, λειτουργική, στην πόλη που θα θέλουμε και θα είμαστε όλοι υπερήφανοι, που ζούμε και εργαζόμαστε!