Δήλωση της παράταξης « ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»-Ιωάννης Παπαλέξης

Δε θα αποπειραθούμε να χειραγωγήσουμε τη βούληση των συμπολιτών μας

Αλλαγή πλεύσης καταγράφεται για τον υποψήφιο Δήμαρχο Αρταίων Ιωάννη Παπαλέξη, που σε πρώτη φάση είχε δηλώσει πως θα κινηθεί σε «προοδευτική συμμαχία» ενόψει των εκλογών του Β’ γύρου στον Δήμο Αρταίων.

Ο Ιωάννης Παπαλέξης, ο οποίος στις εκλογές της 26ης Μαίου, ήρθε τρίτος κατά σειρά δήλωσε πως «Εμείς είμαστε μια προοδευτική παράταξη. Είμαστε στην κεντροαριστερά. Πέρα από τα κομματικά όμως είμαστε εδώ για να προσφέρουμε στον τόπο. Αύριο θα συνεδριάσουμε για να δούμε πως θα κινηθούμε από εδώ και πέρα. Προφανώς, δεν είμαστε διατεθειμένοι και δεν μπορούμε, θεωρώ, να επηρεάσουμε την ψήφο όλων των πολιτών. Εμείς σαν παράταξη θα πάρουμε μια θέση και θα είμαστε προς αυτή την κατεύθυνση. Δηλαδή, προς την προοδευτική συμμαχία και προς την προοδευτική διακυβέρνηση».
Αυτή η δήλωση εκλήφθηκε ως στήριξη στη Τζένη Ταπραντζή Κοίλια και σύμφωνα με πληροφορίες προκάλεσε αντιδράσεις εντός της παράταξης.

Μετά από συναντήσεις και συζητήσεις εκδόθηκε άλλη ανακοίνωση η οποία αναφέρει τα εξής και υπογράφεται από τον επικεφαλής της παράταξης ΙΩΑΝΝΗ ΠΑΠΑΛΕΞΗ.
Στην ΔΗΛΩΣΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ « ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 26ης ΜΑΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΤΑΙΩΝ, αναφέρονται τα εξής:
«Μετά τη συνέλευση της δημοτικής μας παράταξης την Τρίτη 28-5-2019 όπου συζητήθηκε το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών στο Δήμο Αρταίων ομόφωνα αποφασίστηκε να δημοσιευτεί η παρακάτω ανακοίνωση:

Καταρχάς, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε, όλους τους Αρτινούς πολίτες οι οποίοι προσήλθαν στις κάλπες και συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία ανεξαρτήτως προτιμήσεως. Κυρίως όμως, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά και από τα βάθη της καρδιάς μας, όλους όσοι στήριξαν και εμπιστεύτηκαν τη δημοτική μας παράταξη. Όλο αυτό το διάστημα δώσαμε ενωμένοι, έναν έντιμο και ανιδιοτελή αγώνα μακριά από αναχρονιστικές αντιλήψεις, κομματικές αγκυλώσεις και μηχανισμούς, ο οποίος αναγνωρίστηκε από τους συμπολίτες μας και με την ψήφο τους μας κατέταξαν στην τρίτη θέση. Από τη θέση αυτή, καλούμαστε πλέον να αγωνιστούμε αποκλειστικά με γνώμονα το συλλογικό όφελος και το συμφέρον του Δήμου.

Σεβόμαστε απόλυτα την κρίση και τη βούληση των συμπολιτών μας, την οποία σε καμία περίπτωση δεν υποτιμούμε και δε θα αποπειραθούμε να χειραγωγήσουμε. Τέτοιου είδους πολιτικές αντίκεινται πλήρως στις αμιγώς δημοκρατικές αρχές οι οποίες διέπουν το συνδυασμό μας και δε συνάδουν με την ποιότητα και το ήθος μας. Οι πολίτες που μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους στον α’ γύρο είναι άνθρωποι υπεύθυνοι αλλά και ελεύθεροι να πράξουν για τα κοινά κατά την κρίση τους.
Τέλος, Θέλουμε να συγχαρούμε τους δύο υποψηφίους δημάρχους που θα αναμετρηθούν στο β’ γύρο των εκλογών και υπεύθυνα δηλώνουμε ότι στο νέο δημοτικό συμβούλιο που θα προκύψει θα είμαστε η φωνή των δημοτών».