Ευχαριστήριο του Δημήτρη Τρομπούκη

Θα ήθελα να εκφράσω δημόσια την ευγνωμοσύνη μου και να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλους όσους στηρίξανε και εμπιστεύτηκαν εμένα αλλά και την παράταξη μας με την πολύτιμη ψήφο τους.
Ο αγώνας που δώσαμε για αλλαγή, για ίσες ευκαιρίες και ισομερή ανάπτυξη της Ηπείρου ήταν έντιμος, ειλικρινής και καθαρός.
Η εκλογή μου ως Περιφερειακός Σύμβουλος είναι τιμή, ευθύνη και μια ευχάριστη υποχρέωση να υπηρετήσω και να εκπροσωπήσω όλους τους Αρτινούς έτσι ώστε όλοι μαζί να αναδείξουμε και να λύσουμε τα προβλήματα του νομού μας.
Σας ευχαριστώ όλους ξανά για τη δύναμη που μου δίνετε να συνεχίσω και σας καλώ όλους να διεκδικήσουμε αυτό που μας αναλογεί! Αυτό που θα κάνει την Άρτα πιο σύγχρονη και πιο ανταγωνιστική!!

Ευχαριστήρια δήλωση Ράνιας Γκίζα

Αγαπητοί φίλες και φίλοι,
Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τον καθένα και την καθεμία από εσάς, που με τιμήσατε με την ψήφο στις Περιφερειακές εκλογές της περασμένης Κυριακής
Η εκλογή μου στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου αποτελεί ύψιστη τιμή και συνιστά βαριά ευθύνη απέναντι σε όλους τους συμπατριώτες μου, ανεξαρτήτως παράταξης και σταυρού.
Δεσμεύομαι απέναντι σε όλες και όλους σας να αγωνίζομαι και να διεκδικώ, με όλες μου τις δυνάμεις, μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο, για να προωθήσω το συμφέρον του τόπου μας και καλώ όλους τους εκλεγμένους της Π.Ε. Άρτας να βάλουν το νομό μας και τους ανθρώπους του πάνω από οτιδήποτε άλλο.
Σας ευχαριστώ και πάλι από καρδιάς
Ράνια Γκίζα
Περιφερειακή Σύμβουλος Π.Ε. Άρτας

Άρτα, Ηράκλειο, Αχαΐα, Ιωάννινα και Αιτωλοακαρνανία «κράτησαν» τον ΣΥΡΙΖΑ 
Στους Νομούς Άρτας, Ηρακλείου, Αχαΐας, Ιωαννίνων και Αιτωλοακαρνανίας πέτυχε τα καλύτερα ποσοστά του ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές της Κυριακής 26ης Μαΐου, αποτελώντας το Top 5 των Νομών, που αντιστάθηκαν στην «επέλαση» της ΝΔ. Ειδικότερα, όπως αναφέρει το TheCaller.gr ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε στον Νομό Άρτας ποσοστό 34,77% και 16.030 ψήφους, από το 32,68 και τις 14.548 ψήφους του 2014. Στο Νομό Ηρακλείου 33,16% και 55.748 ψήφους (σ.σ. από 33,74% και τις 55.090 ψήφους το 2014) Στο Νομό Αχαΐας 31,21% και 53.347 ψήφους (σ.σ. 34,30% και τις 57.169 ψήφους το 2014) Στο Νομό Ιωαννίνων 29,54% και 28.620 ψήφους (σ.σ. 31,29% και τις 29.553 ψήφους το 2014). Στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας 29,39% και 38.961 ψήφους (σ.σ. 26,44% και 33.874 ψήφους το 2014). Και αν για την Άρτα είναι κάτι φυσιολογικό καθότι από εκεί κατάγεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, το εντυπωσιακό είναι η αύξηση των δυνάμεων του τόσο σε ποσοστά όσο και σε ψήφους σε σύγκριση με τις ευρωεκλογές του 2014. Μάλιστα, αν το συνδυάσει κανείς με την αύξηση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο Αγρινίου, όπου έλαβε ποσοστό 31,74% και 17.267 ψήφους στις ευρωεκλογές της Κυριακής 26ης Μαΐου έναντι του 28,26% και τις 14.829 ψήφους στις ευρωεκλογές του 2014, αντιλαμβάνεται πως υπήρξε σημαντική αύξηση των ποσοστών του κυβερνώντος κόμματος στην περιοχή. Βέβαια, σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε αυτή η αύξηση είναι τυχαία και τη συνδέουν άμεσα με τη δράση του Αιτωλοακαρνάνα υφυπουργού Μεταφορών Θάνου Μωραΐτη, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα και στη μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση Τσίπρα στο Αγρίνιο, που αποτέλεσε θέμα συζήτησης για μέρες στα κεντρικά του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο.

Προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας
Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός στην Ανατολή Ιωαννίνων, για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις, στις 30-05-2019 το πρωί στην Ανατολή Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων. Ο 32χρονος αλλοδαπός, κατηγορείται για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις.
Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε, ο δράστης σήμερα το πρωί στην Ανατολή Ιωαννίνων και σε κοντινή απόσταση από σχολικά συγκροτήματα, προέβη δημοσίως σε ακόλαστες πράξεις.
Η κινητοποίηση των αστυνομικών ήταν άμεση, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΡΤΑΣ
Γνωρίζουμε τα Μνημεία της Άρτας
Στο πλαίσιο της δράσης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας με τίτλο “Γνωρίζουμε τα Μνημεία της Άρτας”, τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019 και ώρα 18:30 θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στο ιστορικό Γεφύρι. Το κοινό θα ξεναγήσει στο μνημείο η αρχαιολόγος της Υπηρεσίας κ. Βασιλική Γαλάνη.