Πρόσκληση για δράση καθαρισμού στον ΑΜΒΡΑΚΙΚΟ

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000, η Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κοιλάδας Αχελώου και Αμβρακικού κόλπου προσκαλεί το κοινό σε δράση εθελοντικού καθαρισμού της ακτής στην περιοχή Βρυσούλα Πρέβεζας-Παλαιά Σφαγεία, το Σάββατο 21 Μαΐου στις 9 το πρωί. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί υποβρύχιος καθαρισμός της θαλάσσιας περιοχής με τη συνδρομή της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Πρέβεζας.

Ο Ευάγγελος Ντάκουλας εφιστά την προσοχή
Οι υπηρεσίες του Νοσοκομείου Άρτας δεν επικοινωνούν με πολίτες
Από το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση που υπογράφει ο Διοικητής Ευάγγελος Ντάκουλας:
Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι σε καμία περίπτωση υπηρεσίες του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας ή εργαζόμενοι του, επικοινωνούν με πολίτες δήθεν για να τους ενημερώσουν για προβλήματα υγείας συγγενικών τους προσώπων ζητώντας τους χρηματικά ποσά.
Εφιστούμε την προσοχή στους πολίτες και επιφυλασσόμαστε για οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια μας απέναντι στους επιτήδειους που χρησιμοποιούν την επωνυμία του Νοσοκομείου ή/ και την ιδιότητα εργαζομένου σε αυτό.
Ήδη έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες αρχές και η Ελληνική Αστυνομία. Παρακαλούμε τους πολίτες που θα λάβουν τέτοιου περιεχομένου τηλεφωνική κλήση να επικοινωνούν κατευθείαν με την Ελληνική Αστυνομία.

Δήμος Ηγουμενίτσας
4 Γαλάζιες Σημαίες και φέτος στον Δήμο Ηγουμενίτσας
Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών, μαρινών και τουριστικών σκαφών με την Ελλάδα να κατέχει για το έτος 2022 την 2η θέση παγκοσμίως.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ΕΕΠΦ ο Δήμος Ηγουμενίτσας, μετά από αυστηρό έλεγχο ποιοτικών προδιαγραφών, βραβεύτηκε και φέτος με 4 Γαλάζιες σημαίες για τις ακτές: Αγία Παρασκευή, Δρέπανο, Καραβοστάσι και Μέγα Άμμος, οι οποίες και είναι έτοιμες να υποδεχτούν τους επισκέπτες και τους κατοίκους του Δήμου μας.
Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας σε σχετική του δήλωση ανέφερε τα εξής:
«Ο Δήμος μας για μία ακόμη χρονιά κατακτά ξανά την ανωτέρα των βραβεύσεων, επιβεβαιώνοντας την αξία των οργανωμένων μας παραλιών και τη δυναμική του τουριστικού μας προϊόντος. Εύχομαι σε όλους να απολαύσουν την ποιότητα που προσφέρουν οι παραλίες μας, με περιβαλλοντική συνείδηση και σεβασμό στην παραλιακή μας ακτογραμμή καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.»

Δήμος Ιωαννιτών
Παρουσιάστηκε σε μαθητές το πρόγραμμα για κλιματικά ουδέτερες πόλεις
Παρουσιάστηκε σε μαθητές το πρόγραμμα για τις κλιματικά ουδέτερες πόλεις
Οι μαθητές του 8ου Γυμνασίου Ιωαννίνων συμμετέχουν στις εκστρατείες ECOMOBILITY, FREEMOBILITY και ECO 2 MOBILITY της περιόδου 2021-22 που οργανώνει ο Εθελοντικός Οργανισμός για το αστικό Περιβάλλον ECOCITY με την υποστήριξη της ΚΕΔΕ. Στο πλαίσιο αυτών των εκστρατειών, ομάδες μαθητών του Γυμνασίου εκπόνησαν εργασίες για την οικολογική μετακίνηση και τη Βιώσιμη Κινητικότητα με τους αντίστοιχους τίτλους ‘’Η οικολογική μετακίνηση στην πόλη μας’’ και ‘’Ιωάννινα: Χθες-Σήμερα-Αύριο’’.
Από τον Δήμο Ιωαννιτών ζητήθηκε να συνδράμει στην προσπάθεια των μαθητών παρουσιάζοντας τους τις δράσεις και τις προτάσεις για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας.
Για αυτό το λόγο ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Βασίλειος Ζωγράφος και η Ειδική Συνεργάτης του Δημάρχου για θέματα περιβάλλοντος Κατερίνα Βίνη, επισκέφθηκαν το σχολείο και παρουσίασαν στους μαθητές το πιλοτικό πρόγραμμα ‘’100 Ενεργειακά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις’’ στο οποίο επιλέχθηκαν να συμμετέχουν τα Γιάννενα από την Ευρωπαϊκή επιτροπή ανάμεσα σε 377 υποψήφιες πόλεις.
Οι μαθητές που συμμετείχαν στην παρουσίαση έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα και αναπτύχθηκε ένας γόνιμος διάλογος εφόσον το πρόγραμμα σχετίζεται άμεσα με τις εργασίες τους και τις δράσεις τους.

Ποδοσφαιρικό τουρνουά 
Εν τω μεταξύ ποδοσφαιρικό τουρνουά παιδιών ηλικίας κάτω των δώδεκα ετών με την συμμετοχή προσφυγόπουλων θα διεξαχθεί το Σάββατο 21/5/2022 στο γήπεδο της Θύελλας Κατσικά. Το τουρνουά θα γίνει υπό την αιγίδα του Δήμου Ιωαννιτών και της ΜΕΤΑδρασης και αποσκοπεί να φέρει κοντά παιδιά που έχουν βιώσει διαφορετικές καταστάσεις αφού ο αθλητισμός είναι αντίθετος σε κάθε μορφή ρατσισμού.
Όπως αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Νίκος Τσόλης στόχος του τουρνουά είναι να ενισχυθεί το πνεύμα ομαδικότητας και αλληλεγγύης ενώ ο Αντιδήμαρχος υπεύθυνος για την Δημοτική Ενότητα Παμβώτιδας Βασίλης Βλέτσας τόνισε ότι για πρώτη φορά ο Δήμος Ιωαννιτών διοργανώνει τουρνουά μεταξύ αλλοδαπών και ντόπιων νεαρών ποδοσφαιριστών δίνοντας το μήνυμα ότι η πόλη αγκαλιάζει το ίδιο ζεστά τους πρόσφυγες και μετανάστες που διαβιούν στην περιοχή μας.
Το τουρνουά θα ξεκινήσει το Σάββατο το πρωί στις δέκα στο γήπεδο της Θύελλας Κατσικά και θα συμμετέχουν ο ΠΑΣ Γιάννενα, ο ΑΟ Ανατολής, ο ΑΟ Γιάννενα, ο Εθνικός Φιλιππιάδας, η ομάδα των προσφύγων της δομής του Κατσικά και φυσικά η οικοδεσπότης της εκδήλωσης ομάδα της Θύελλας Κατσικά.
Από τις εννιά το πρωί κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ θα διενεργήσει δωρεάν rapid test στους αθλητές, τους συνοδούς και τους επισκέπτες.