Ο Χρήστος Γκόκας για την απόπειρα παγίδευσης του κινητού του Ανδρουλάκη

Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής Άρτας, κ. Χρήστος Γκόκας, στην Ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για την απλοποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, τη θέσπιση πλαισίου για την ανάπτυξη των Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων, την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, την προστασία του περιβάλλοντος και λοιπές διατάξεις, αναφέρθηκε κατ’ αρχάς στην απόπειρα παραβίασης της ιδιωτικότητας του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε από το Βήμα της Βουλής :
“…Είναι προφανές ότι υπάρχει μείζον πολιτικό ζήτημα, ζήτημα Δημοκρατίας, αλλά και ηθικό ζήτημα, με Την απόπειρα παγίδευσης και παρακολούθησης του κινητού του τηλεφώνου, που θίγει το κατά το Σύνταγμα απόλυτα απαραβίαστο απόρρητο των τηλεφωνικών επικοινωνιών. Η αποκάλυψη της αλήθειας και όλων όσων συνήργησαν σ’ αυτή την απόπειρα είναι δημοκρατικό μας καθήκον, για την προστασία των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών.
Η Κυβέρνηση και η δικαιοσύνη στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους έχουν την ευθύνη να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα για να διερευνηθεί σε βάθος αυτή η υπόθεση.

Πέρα από τη μηνυτήρια αναφορά που ο Πρόεδρός μας κατέθεσε στον κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, σύσσωμη, η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, πρώτη αυτή κατέθεσε αίτημα σύγκλισης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, που αύριο συνεδριάζει, ώστε να δώσουν εξηγήσεις ο Επικεφαλής της ΕΥΠ και ο Πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών.
O Πρωθυπουργός πλέον, από το 2019, έχει την εποπτεία της ΕΥΠ, επομένως το ζήτημα πρέπει να απαντηθεί με τον ανάλογο θεσμικό τρόπο. Καμία υποτίμηση της σοβαρότητας του προβλήματος δεν είναι αποδεκτή, καμία ανοχή και αποδοχή ότι στη χώρα μας μπορεί όποιος θέλει να παρακολουθεί τηλέφωνα…”