Δις «Εξαμαρτείν» Στα Ραδοβύζια!

Τι συμβαίνει στα ορεινά του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη;

Κι άλλο φονικό στο Αστροχώρι Άρτας μέσα σε ένα χρόνο

Γαμπρός σκότωσε τον πεθερό-Πήγε να σώσει την κόρη του και έπεσε νεκρός

Ένα έγκλημα στο Αστροχώρι Άρτας συντάραξε την τοπική κοινωνία της Άρτας και ειδικότερα του ορεινού Ραδοβιζίου καθώς ένας 75χρονος πεθερός πλήρωσε με τη ζωή του την προσπάθεια να προστατεύσει τη κόρη του.
Είναι το δεύτερο φονικό μέσα σε ένα χρόνο καθώς τον Οκτώβριο του 2021 ένας 64χρονος πρώην αστυνομικός σκότωσε 62χρονο συγγενή του, πράγμα που προκαλεί έντονες συζητήσεις και προβληματισμούς για το τι συμβαίνει στην ορεινή αυτή περιοχή της Άρτας και οι άνθρωποι που διαμένουν εκεί τραβάνε τόσο εύκολα όπλο και σκοτώνουν.

Τραγική ιστορία
Όπως όλες οι πληροφορίες συντείνουν, μια ακόμη τραγική ιστορία κρύβεται πίσω από τη δολοφονία του πεθερού στο Αστροχώρι Άρτας από τον 29χρονο γαμπρό του. Ο ηλικιωμένος πατέρας, προσπάθησε να προστατεύσει την 36χρονη κόρη του, από τη συμπεριφορά του συζύγου της, καθώς εκείνη δεν άντεξε, έφυγε από το χωριό του και την δέχθηκε πίσω στο σπίτι του. Το ζευγάρι χώρισε καθώς υπήρχε ασυμφωνία χαρακτήρων, ενώ η 36χρονη γυναίκα είχε πει στους δικούς της ότι ζει ένα δράμα με τον πρώην άντρα της να είναι επιθετικός απέναντί της.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πριν από λίγες μόλις ημέρες είχε βγει και το διαζύγιο ανάμεσα στον 29χρονο, που σκότωσε τον πεθερό του και την 36χρονη γυναίκα.
Του άγριο φονικό συνέβη το απόγευμα της Πέμπτης 11 Αυγούστου στο Αστροχώρι Δήμου Γ. Καραϊσκάκη Άρτας καθώς ο 29χρονος δράστης πήγε στο χωριό του πεθερού του για να δεί το παιδί, όπως είπε αλλά η συζήτηση για τα προσωπικά τους ανάμεσα σε εκείνον και στη σύζυγό του, κατέληξε στο φονικό, με θύμα τον 80χρονο. Σύμφωνα με πληροφορίες πριν το φονικό ο δράστης ζήτησε να δει το παιδί του που σύμφωνα με εισαγγελική εντολή μπορούσε να βλέπει σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα και με την παρουσία τρίτου.
Όπως ισχυρίζονται από την πλευρά του θύματος αφού αποπειράθηκε να σκοτώσει την πρώην σύζυγό του αλλά αστόχησε, σκότωσε τον 75χρονο πεθερό του και στη συνέχεια πήρε το αυτοκίνητό του και εξαφανίστηκε στα βουνά της περιοχής καθώς ο 29χρονος κτηνοτρόφος που κατάγεται από διπλανό χωριό- το Μεσόπυργο- και ξέρει καλά τα βουνά της περιοχής.

H ανακοίνωση 
Στην επίσημη ενημέρωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, αναφέρεται ότι “βρέθηκε νεκρός σε αύλειο χώρο οικίας σε χωριό της Άρτας 75χρονος ημεδαπός με τραύματα από πυροβόλο όπλο”. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας.

Παραδόθηκε
Οι αστυνομικές αρχές εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του 29χρονου δράστη που κρυβόταν σε δάσος στην Άρτα. Όσοι τον γνωρίζουν έκαναν λόγο για έναν άνθρωπο βίαιο και σκληραγωγημένο που γνωρίζει καλά τα βουνά της περιοχής. Πιο συγκεκριμένα όπως έγινε γνωστό, ο δράστης με το αυτοκίνητό του, αφού πέρασε από το χωριό του, που είναι 20 λεπτά από το σημείο που δολοφόνησε τον 75χρονο στη συνέχεια προχώρησε σε περιοχή, γύρω στα 25 λεπτά από το χωριό του, άφησε το αυτοκίνητο, περπάτησε για περίπου 10 χιλιόμετρα μέσα σε δασική έκταση κι έφτασε στο χωριό Δαφνούλα, απ’ όπου κατάγεται η μητέρα του, παρέμεινε για περίπου 36 ώρες μέσα σε μια στάνη, μέχρι που αποφάσισε να επικοινωνήσει με συγγενικό του πρόσωπο για να του πει το μέρος που κρύβεται για να πάνε οι αρχές να τον συλλάβουν.
Μιλώντας στο STAR, ο αδερφός του δράστη ισχυρίζεται πως ο 29χρονος απέφευγε τη σύλληψη γιατί ήθελε να αυτοκτονήσει. «Με πήρε στις έξι η ώρα τηλέφωνο. Μου είπε ‘αδερφέ, θέλω να παραδοθώ. Μετάνιωσα γι΄ αυτό που έκανα και θέλω να πάρεις την αστυνομία τηλέφωνο να έρθει να με συλλάβει’», είπε χαρακτηριστικά.

Οι καταθέσεις
Τη δική τους εκδοχή για τα συμβάντα καταθέτουν οι δύο πλευρές, του δράστη του φονικού στην Άρτα και της πρώην συζύγου του.
Ο 29χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 75χρονου πεθερού του στο σπίτι του στο Αστροχώρι Άρτας αφού εμφανίστηκε στον εισαγγελέα όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί εξερχόμενος από το γραφείο του εισαγγελέα δήλωσε μετανιωμένος και υποστήριξε ότι δεν είχε σκοπό να σκοτώσει κανέναν, ενώ υποστήριξε πως δεν επιχείρησε να σκοτώσει την πρώην σύζυγό του. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δράστης, ο μόνος λόγος που βρέθηκε στο σπίτι του πεθερού του ήταν για να δει το παιδί του. Εκεί, υποστήριξε ότι δέχθηκε προσβολές από τον πεθερό του, με αποτέλεσμα να πάει στο αυτοκίνητο, να πάρει το όπλο και να πυροβολήσει πέντε φορές εκεί στην αυλή του σπιτιού, εκ των οποίων οι δύο σφαίρες βρήκαν τον 75χρονο.
Σύμφωνα όμως με όσα κατέθεσε η πρώην σύζυγός του, έρχονται σε αντίθεση με την κατάθεσή του δράστη, η οποία κατήγγειλε στις αρχές πως ο πρώην άντρας της ενώ ήταν στην αυλή του σπιτιού του πατέρα της επιχείρησε να πυροβολήσει και την ίδια με το όπλο του.

Σε βαρύ κλίμα
Εν τω μεταξύ σε βαρύ κλίμα τελέστηκε στο Αστροχώρι Άρτας η νεκρώσιμος ακολουθία του 75χρονου που δολοφονήθηκε από τον γαμπρό του. Τραγική φιγούρα η κόρη του, που έκλαιγε συνεχώς με αναφιλητά, αγκαλιά με τη μητέρα της.
Απαρηγόρητοι οι συγγενείς του 75χρονου, είπαν το τελευταίο αντίο, μέσα σε κλίμα βαθιάς θλίψης.
Μάλιστα κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας αστυνομικοί βρισκόταν έξω από την εκκλησία, καθώς ο 29χρονος, που δεν είχε συλληφθεί ακόμη, σύμφωνα με όσα έλεγαν κάτοικοι της περιοχής στα μέσα ενημέρωσης, είναι γνωστός στην περιοχή για τον εκρηκτικό του χαρακτήρα.

Ο άλλος φόνος
Η είδηση που πάγωσε την τοπική κοινωνία στο Ραδοβίζι το φθινόπωρο του 2021 ήταν πως ένας 64χρονος πρώην αστυνομικός τραυμάτισε θανάσιμα 62χρονο συγγενή του το απόγευμα της Δευτέρας, 11 Οκτωβρίου, στην Άρτα.
Το περιστατικό συνέβη επίσης στο Αστροχώρι Άρτας, όταν κάτοικος ενημέρωσε την αστυνομία για τον θανάσιμο τραυματισμό του 62χρονου από το κυνηγετικό όπλο του πρώην αστυνομικού. Οι αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο χωριό και συνέλαβαν τον φερόμενο ως δράστη.
Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για το έγκλημα στην Άρτα με κατηγορούμενο πρώην αστυνομικό, ο 64χρονος πυροβόλησε και σκότωσε με κυνηγητικό όπλο τον 62χρονο συγγενή του, πηγαίνοντας στο σημείο που έκοβε ξύλα μαζί με τον γιο του.
Το θύμα διατηρούσε καφενείο στην περιοχή μεταξύ Αστροχωρίου και Μεγαλόχαρης και πριν μερικές μέρες είχε προηγηθεί διαπληκτισμός μέσα στο κατάστημα του. Κάτοικοι του χωριού περιγράφουν το θύμα ως ένα άτομο ήρεμο και φιλήσυχο οικογενειάρχη.
Αμέσως τη δολοφονία, ο δράστης τράπηκε σε φυγή με το αυτοκίνητό του. Ωστόσο οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο του εγκλήματος τον εντόπισαν στην ευρύτερη περιοχή και τον συνέλαβαν.
Πριν από το φονικό, μερικές μέρες νωρίτερα οι δύο άνδρες είχαν αντιπαράθεση σε καφενείο που διατηρούσε το θύμα στην ευρύτερη περιοχή.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής, ο δράστης προκαλούσε συχνά καβγάδες, καθώς ο 64χρονος είχε αποταχθεί από το σώμα της Αστυνομίας στις αρχές της δεκαετίας του 2000, οι σχέσεις του με τους κατοίκους του χωριού δεν ήταν οι καλύτερες αφού όπως ανέφεραν συχνά προκαλούσε καβγάδες.
Να σημειωθεί πως και σε εκείνη τη δολοφονία ο δράστης προσπάθησε να εξαφανίσει το όπλο του εγκλήματος όμως οι αστυνομικές δυνάμεις έπειτα από έρευνα βρήκαν το όπλο στο σημείο που το είχε πετάξει ο δράστης.