Ανακοίνωση του συλλόγου των Απανταχού Φωτεινιωτών Άρτας

Μετά από ανεύθυνες, τουλάχιστον, διαρροές στο Φωτεινό για το νέο Δ.Σ του σωματείου και τον πρόεδρό του, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο ενημερώνει τα μέλη, τα υποψήφια μέλη του και τους φίλους του για το θέμα:
1. H τελευταία Γενική Συνέλευση που εξέλεξε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου έγινε το βράδυ της 14ης Αυγούστου 2022 στο χώρο του Δημοτικού σχολείου λίγο πριν αρχίσει η φετινή θεατρική παράσταση από τη θεατρική ομάδα του συλλόγου. Ήταν μαζεμένο όλο το δραστήριο πολιτιστικό Φωτεινό, με τα σπουδαιότερα μέλη του. Αποφασίστηκε λοιπόν να προχωρήσουμε σε ένα Δ.Σ κατάλληλο για την περίσταση. Δηλαδή να διοικεί, να ελέγχει τις επιτροπές που έχουν την ευθύνη των δραστηριοτήτων- εφημερίδα, αιμοδοσία, θέατρο, πίτα, εξωραϊσμό κλπ.
2. Το προεδρείο καθορίζεται από το Δ.Σ και όχι από τη Γ.Σ
3.Ελάχιστος αριθμός παρόντων μελών για να είναι η πρώτη Γ.Σ σε απαρτία είναι το 1/3 των μελών ενώ η δεύτερη «ανεξαρτήτως του αριθμού των παρισταμένων μελών (άρθρο 18, παρ. δ)» σύμφωνα με το καταστατικό μας.
4. Φωτεινιώτες ή μη έχουν δικαίωμα να ασκήσουν έλεγχο στο σωματείο αρκεί να υποβάλλουν αίτηση μέλους που θα εγκριθεί από το Δ/Σ και τη Γ.Σ. Το πρωτοδικείο και η εφημερίδα είναι χώροι ελεύθεροι για το σκοπό αυτό, τον έλεγχο. Ελλείψει στοιχείων ελλοχεύει ο κίνδυνος δυσφήμισης που τιμωρείται.
5. Ούτε στο πρωτοδικείο έγινε μέχρι τώρα καμιά καταγγελία ούτε στην εφημερίδα.
6.Καλούμε τα μέλη μας να απομονώσουν κάθε ανεύθυνο συκοφάντη και να συσπειρωθούν δίπλα μας για περισσότερη δραστηριότητα, για καλύτερο πολιτιστικό Φωτεινό.
Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος Αλάξανδρος Φελέκης