ΤΗΛΕ … ΦΩΝΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ

Γράφει ο Πάρις Ν. Κονιτσιώτης

…. Και οι πόλεμοι συνεχίζονται, οπλικοί ,οικονομικοί , επιδημιολογικοί, δημογραφικοί, πληθυσμιακοί ( ο πληθυσμός της γης διπλασιάστηκε από το 1974 από 4 δις σε 8 δις και πάμε για τα 10 δις με μπροστάρηδες λαούς από το Πακιστάν, την Νιγηρία και την Αιθιοπία), επικοινωνιακοί και εσχάτως οι τηλεφωνικοί…
Είναι αλήθεια ότι στις μέρες μας το απρόοπτο παραμονεύει σε κάθε μας βήμα. Με την επικοινωνία και την παγκοσμιοποίηση οι κρίσεις διαδέχονται η μία την άλλη. Σε αυτό «τον κόσμο του απρόοπτου » τον τελευταίο καιρό δυο υποθέσεις απασχολούν την καθημερινότητά μας .
Έτσι κι αλλιώς στη χώρα μας έχουμε τη συνήθεια να παρακολουθούμε τι κάνει ο διπλανός μας , για να του βρούμε κάτι μεμπτό και … να τον στολίσουμε ανάλογα , τώρα όμως διαπιστώνουμε ότι η τεχνολογική εξέλιξη έχει προχωρήσει τόσο πολύ , που δεν υπάρχει πλέον τίποτε κρυφό, ούτε στην κρεβατοκάμαρα , ούτε ακόμη κι εκεί που « ο βασιλιάς πάει μόνος του ». Διαβάζουμε για συστήματα PREDATOR , PEGASUS ξενικές επωνυμίες που δεν τις γνωρίζαμε και χαθήκαμε στο λαβύρινθο των παρακολουθήσεων , ο παρακολουθήσας , του παρακολουθήσαντος , τον παρακολουθήσαντα …

Κι εκεί που αναθαρρήσαμε με τις αυτονόητες κινήσεις της παρούσας Κυβέρνησης ότι βγαίνουμε από το τούνελ της προηγούμενης δεκαετίας και γινόμαστε σε κάποια πράγματα μια κανονική χώρα , οι μέρες μας έγιναν άκρως τηλε…φωνικές , με ενδεχόμενο σύμφωνα με τον Αθηναϊκό Τύπο το πολιτικό σύστημα «να κρεμαστεί στα μανταλάκια ».
Κι ενώ ανταλλάσσονται πολιτικές βολές εκατέρωθεν , είμαστε …σε αναμονή για την κυκλοφορία των καταγεγραμμένων συνομιλιών – με αποδεικτικά στοιχεία αν υπάρχουν – ειδικά για κάποια ονόματα που ακούγονται για να διανθήσουμε την καθημερινότητά μας…
Πάντως όποιος διαθέτει στοιχεία ότι παρακολουθείται ή ότι άλλοι παρακολουθούνται , επιβάλλεται να τα προσκομίσει στη Δικαιοσύνη, πράγμα που δεν έχουμε δει μέχρι σήμερα.
Το δεύτερο που μπήκε ορμητικά και εντελώς ξαφνικά στη ζωή μας είναι ότι σε δυο – τρία χρόνια …θα πνιγούμε στο πετρέλαιο. Από τις ανακοινώσεις και τις τηλεοπτικές αναλύσεις των κάθε είδους επαϊόντων μας έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα θα κυκλοφορούμε …με σαρίκια και κελεμπίες.
Ειδικά εμείς που γειτνιάζουμε με τα Γιάννενα που θα γίνει η πρώτη εξόρυξη , θα κυκλοφορούμε συνέχεια με γεμάτο το ρεζερβουάρ και στενοχώριες όπως το ρεύμα , η ακρίβεια και το καλάθι του νοικοκυριού θα πάνε περίπατο …
Με αυτά τα δεδομένα μη το θεωρείτε απίθανο να διοργανώσουμε , μετά το Κατάρ , το επόμενο ή έστω το μεθεπόμενο Μουντιάλ …

Μέσα σε όλα αυτά μας προέκυψε και η υποψηφιότητα Τράμπ για την προεδρία των ΗΠΑ το 2024 κι αν γίνει και του προκύψει νέα θητεία , τότε χαίρετε …
Όσο για τον Σουλτάνο τον μεγαλοπρεπή «με το θάρθουμε νύχτα », έχει κουράσει πλέον, αρκεί εμείς να είμαστε έτοιμοι να μην την πάθουμε σαν «τον λύκο με τα πρόβατα»…
Για την ώρα κοινή παραδοχή είναι ότι πρέπει να συνεχίσουμε να εξοπλιζόμαστε με όποιο κόστος απέναντι από την αέναη απειλή αυτού του δύσκολου γείτονα , που έχει δηλητηριάσει γενιές και γενιές με την έχθρα εναντίον μας και με απωθημένο την κατάληψη όλου του Αιγαίου.
Στην καθημερινότητά μας –το γράφω για πολλοστή φορά- ας βελτιώσουμε την οδηγική συμπεριφορά μας , για να περιορίσουμε τις πιθανότητες να τσουγκρίζουμε τα κεφάλια μας μέσα από τα αυτοκίνητά μας . Ας αφήσουμε τα κινητά στην άκρη όταν οδηγούμε κι ας κοιτάξουμε το φανάρι μπροστά μας.
Ας βελτιώσουμε σιγά- σιγά αυτή την απίστευτη έλλειψη σεβασμού στον συνάνθρωπο που μαστίζει την κοινωνία μας κι ας ξεκινήσουμε αμέσως μόλις ανάβει το πράσινο , αφήνοντας το σερφάρισμα για άλλες στιγμές , ας λάβουμε υπόψη μας το ποτροκαλί κι ας κοκαλώσουμε στο κόκκινο.
RESPECT δηλαδή σεβασμός συνταξιδιώτες της ζωής ,όπως σε όλες τις προηγμένες χώρες, RESPECT στον διπλανό μας.

΄Ετσι όπως πάμε σε λίγο στο φανάρι εκτός από το κινητό θα διαβάζουμε κάποιο βιβλίο , θα λύνουμε σταυρόλεξα ,θα ξεπατικώνουμε συνταγές μαγειρικής ή θα καθαρίζουμε τα φασολάκια για το σπίτι ή …θα πλέκουμε πουλόβερ για τις κρύες μέρες του χειμώνα και ταυτόχρονα θα κινούμαστε .
Οι δάσκαλοι στο σχολείο πρέπει – αν δεν το κάνουν ήδη – να διδάσκουν συνέχεια στα παιδιά ότι η διέλευση με κόκκινο είναι μια δολοφονική πράξη, αφού παραμονεύει ο θάνατος και η Πολιτεία ας θεσπίσει πολύ αυστηρές ποινές μέχρι κακούργημα από την ηθελημένη παραβίασή του.
Εκφράζω το εύλογο ερώτημα ότι είναι δυνατόν ένας άνθρωπος που καταστρατηγεί εκ συστήματος την εντολή στο κόκκινο φανάρι να είναι συνεπής στις φορολογικές και λοιπές υποχρεώσεις του ;
Ο Γκότφριντ Λάιμπνιτς – έγραφε ο ΜΙΧ.ΜΗΤΣΟΣ στα ΝΕΑ — που έζησε τον 17ο αιώνα έμεινε στην Ιστορία ως ο «αισιόδοξος φιλόσοφος » ο οποίος διατύπωσε την άποψη ότι « Τίποτα στη Ζωή Δεν Είναι Χάλια ».
Στήριζε τη φιλοσοφία του στο ότι ο Θεός θα μπορούσε να δημιουργήσει έναν άλλο κόσμο ή κανένα απολύτως . Ο Θεός γνώριζε ποιος από τους πιθανούς κόσμους ήταν ο καλύτερος , άρα ο υπάρχων κόσμος είναι ο καλύτερος δυνατός.
«Οτιδήποτε μοιάζει τρομακτικό και χωρίς νόημα είναι στην πραγματικότητα ένα αναγκαίο κομμάτι του Θεϊκού Σχεδίου ».

Κι η χώρα μας είναι ένας ευλογημένος τόπος. Αυτές οι υπέροχες μέρες λίγο πριν την έναρξη του χειμώνα σε λίγα μέρη του κόσμου υπάρχουν.
Στοιχειώδη οργάνωση να είχαμε και να κάναμε τα αυτονόητα , χωρίς γκρίνιες και μεμψιμοιρίες , θα είχαμε γίνει μια ζηλευτή χώρα κι ένας περιούσιος λαός.
Τα αυτονόητα , λίγη οργάνωση και την άμυνά μας …