Γενική συνέλευση των μελών του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Η Πίνδος»

Αντιμέτωπη με σοβαρές προκλήσεις είναι αυτή την περίοδο η Πτηνοτροφία, εξαιτίας κυρίως της ενεργειακής κρίσης που έχει εκτινάξει το κόστος της παραγωγής, τονίστηκε στη γενική συνέλευση των μελών του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Η Πίνδος», στο πλαίσιο της οποίας έγινε και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της επιχείρησης.
Τα αποτελέσματα της «Πίνδου» παρουσίασε με ομιλία του προς τους συνεταιριστές ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Ανδρέας Δημητρίου ο οποίος, αναφέρθηκε στις δυσκολίες της περιόδου που διανύουμε για τον κλάδο της Πτηνοτροφίας και στις προσπάθειες που καταβάλλει ο Συνεταιρισμός, χάρης τις οποίες συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία του ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον.
Πάντως, ο κ. Δημητρίου προέβλεψε ότι και η νέα χρονιά θα είναι δύσκολη επισημαίνοντας ότι δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα αποκλιμάκωση της ακρίβειας στην ενέργεια και τις πρώτες ύλες, ενώ τόνισε πως και οι απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις που έχουμε μπροστά μας θα επηρεάσουν τόσο την κοινωνία όσο και την οικονομία και το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη να στηριχθεί περαιτέρω ο κλάδος της ελληνικής Πτηνοτροφίας από την Πολιτεία προειδοποιώντας με συρρίκνωσή του, καθώς αρκετοί παραγωγοί θα τον εγκαταλείψουν. «Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να βγούμε δυνατοί από την κρίση», τόνισε με έμφαση.

Ενίσχυση για τις ζωοτροφές
Εν τω μεταξύ, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνει η πληρωμή της έκτακτης ενίσχυσης για τις ζωοτροφές αλλά μεγάλος αριθμός κτηνοτρόφων δεν θα καταφέρει να λάβει την οικονομική στήριξη. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου το ποσό που τελικά θα κατανεμηθεί στους δικαιούχους αναμένεται να είναι γύρω στα 56 εκατ. ευρώ, δηλαδή περίπου τα μισά από τα 89 εκατ. ευρώ. Αρκεί να αναφέρουμε ότι μεγάλος αριθμός αγελαδοτρόφων κρεατοπαραγωγής αυτόχθονων φυλών μένει εκτός πληρωμής λόγω τζίρου.
Πάντως, μετά το σχετικό άρθρο του ΑγροΤύπου, το ΥπΑΑΤ δεσμεύτηκε στον πρόεδρο του ΣΕΚ (Σύνδεσμο Ελληνικής Κτηνοτροφίας) ότι θα διευθετηθεί και το ακατάσχετο και αφορολόγητο των ενισχύσεων αυτών.