Τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών δημοσιοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Η γνωστή 4δα στην Άρτα

Γεροβασίλη, Τσίρκας, Βλάρας, Μπουραντά

Τα ονόματα στους άλλους νομούς της Ηπείρου

Τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών που θα δώσουν τη μάχη των εκλογών δημοσιοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή. Τα ψηφοδέλτια με την πρώτη ανάγνωση, έχουν σημαντική ανανέωση, με αμφίπλευρα ανοίγματα, με ανθρώπους της εργασίας, του πολιτισμού και των γραμμάτων, αλλά και με μεγάλο αριθμό γυναικών.
Όπως αναφέρει η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωσή της: «Τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αποτυπώνουν την αμφίπλευρη διεύρυνση, που αποτελεί στρατηγική μας επιλογή, εκφράζουν την ανανέωση, αποτελούνται από άνδρες και γυναίκες που έχουν επιλεγεί με βάση την πολιτική τους συγκρότηση, τις προοδευτικές τους θέσεις, την διαδρομή και την καταξίωσή τους ο καθένας και καθεμιά στον τομέα του, στην εργασία, στην επιστήμη, τον πολιτισμό, τους κοινωνικούς αγώνες και την προστιθέμενη αξία που μπορούν να προσδώσουν στην συλλογική μας προσπάθεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κάνει πράξη την ισάριθμη αντιπροσώπευση με την υιοθέτηση της αναλογίας 50-50 ανδρών και γυναικών στο 100% των υποψηφιοτήτων. Ως προς την ανανέωση, σημειώνεται ότι το 50% των υποψηφίων δεν ήταν υποψήφιοι το 2019. Τέλος, η αμφίπλευρη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, που επιβεβαιώνεται από τις υποψηφιότητες, επιβεβαιώνει και την κυριαρχία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στο χώρο».

Οι υποψήφιοι στην Ήπειρο
Σε ότι αφορά την Ήπειρο στα ψηφοδέλτια, υπάρχουν δύο εκπλήξεις με την μεγαλύτερη να γίνεται στο Νομό Θεσπρωτίας με την υποψηφιότητα του Γιάννη Γόγολου που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ ενώ στο Νομό Ιωαννίνων έκπληξη ήταν η υποψηφιότητα του πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Τριαντάφυλλου Αλμπάνη.
Στην Άρτα, τα ονόματα ήταν γνωστά από τα δημοσιεύματα της ΗΧΩ, που είχε καταγράψει από την προηγούμενη εβδομάδα την υποψηφιότητα της Μαργαρίτας Μπουραντά.

Πιο συγκεκριμένα οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στην Ήπειρο είναι:

ΑΡΤΑ (4 υποψ.) 
Γεροβασίλη Όλγα, βουλευτής
Τσιρκας Βασίλης, δικηγόρος,
Βλάρας Γρηγόρης, δημόσιος υπάλληλος
Μπουραντά Μαργαρίτα (Π), παιδοψυχολόγος

ΠΡΕΒΕΖΑ (4 υποψ.)
Μπάρκας Κώστας, βουλευτής
Λελοβίτης Πανος, πρόεδρος ΕΛΜΕ Πρέβεζας
Μάρκου Μαρία (Π), φιλόλογος

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ (3 υποψ.)
Κάτσης Μάριος, βουλευτής
Γόγολος Γιάννης (Π), επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας
Στεργίου Άννα, δημοσιογράφος (Π)

ΓΙΑΝΝΕΝΑ (7 υποψ)
Τζούφη Μερόπη, βουλευτής
Σουλελέ Λίλα, δικηγόρος (Π)
Στέφος Γιάννης, εκπαιδευτικός, πρώην βουλευτής
Αλμπάνης (Π), πρύτανης πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Γρίβας Χρήστος, ΑΔΕΔΥ
Οικονόμου Θανάσης, πρώην βουλευτής