Άρτα: Παρίστανε υπάλληλο της Δ.Ε.Η. και έκλεψε 200 ευρώ από ηλικιωμένη!

Το κόλπο με τον υπάλληλο της ΔΕΗ, που εξαπατά ηλικιωμένους για να τους κλέψει, παίχτηκε για μια ακόμη φορά στην Άρτα. Συγκεκριμένα, εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας κλοπή που έγινε σε περιοχή της Άρτας το πρωί της 29-11-2022 και σχηματίστηκε σχετική δικογραφία σε βάρος ημεδαπού.
Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος, προσποιούμενος υπάλληλο της Δ.Ε.Η., εισήλθε σε σπίτι ηλικιωμένης με την πρόφαση επικείμενης διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος και αφαίρεσε χωρίς να γίνει αντιληπτός από το πορτοφόλι της το χρηματικό ποσό των -200- ευρώ.
Η δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Εξιχνιάστηκαν υποθέσεις διάρρηξης 
Εξιχνιάστηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Δωδώνης Ιωαννίνων δύο υποθέσεις διάρρηξης σε αποθήκη, οι οποίες έγιναν το τελευταίο πεντάμηνο σε περιοχή των Ιωαννίνων.
Ειδικότερα, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία (3) ημεδαπών, που κατηγορούνται για κλοπή και ενός ακόμη, που κατηγορείται για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.
Πιο αναλυτικά, όπως προέκυψε, οι (3) κατηγορούμενοι, παραβίασαν δύο φορές αποθήκη, από όπου αφαίρεσαν πλήθος διάφορων αντικειμένων (εργαλεία, ανταλλακτικά αυτοκινήτων κτλ), συνολικής αξίας περίπου -3.200- ευρώ.
Μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκε και κατασχέθηκε ύστερα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε επιχείρηση ανακύκλωσης μετάλλων σε περιοχή των Ιωαννίνων, ιδιοκτησίας του τέταρτου κατηγορούμενου, όπου τα είχαν πουλήσει οι τρεις πρώτοι.
Τα ανευρεθέντα αντικείμενα αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Συνελήφθησαν για υπόθεση ληστείας
Συνελήφθησαν στις 13-03-2023 το μεσημέρι στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων τρεις ημεδαπές για υπόθεση ληστείας.
Ειδικότερα, σε βάρος τους εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων, με την οποία καταδικάστηκαν σε ποινή κάθειρξης (6) ετών εκάστη για -κατά περίπτωση- ληστεία και συνέργεια σε ληστεία.
Σημειώνεται ότι, οι παραπάνω πράξεις είχαν τελεστεί τον Αύγουστο του 2019 σε βάρος υπερήλικα στα Ιωάννινα, από την κατοχή του οποίου είχε αφαιρεθεί με άσκηση σωματικής βίας το χρηματικό ποσό των -5.000- ευρώ.
Οι συλληφθείσες θα οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.