Ολγα Γεροβασίλη στο ΒΗΜΑ και στον Άρη Ραβανό

Τελικά το δίλημμα είναι “Τσίπ(ρ)α ή Μητσοτάκη;”

Για τη ΝΔ, το πιο χρεωμένο κόμμα της Ευρώπης, που ακόμη και σήμερα ξοδεύει σαν να μην υπάρχει αύριο, μπορεί, ακόμη και ο μαέστρος της ορχήστρας του Τιτανικού που έπαιζε τη στιγμή της βύθισης του σκάφους, να είναι εξαιρετικός ηγέτης. Για μια χώρα, όμως, που θέλει να αποφύγει νέες περιπέτειες, που επιθυμεί μία σύγχρονη, προοδευτική, δημοκρατική διακυβέρνηση, που προσδοκά τη δικαιοσύνη στην καθημερινή κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή, τελικά το δίλημμα είναι «Τσίπ(ρ)α ή Μητσοτάκη», σημείωσε σε συνέντευξη της η Όλγα Γεροβασίλη, υποψήφια βουλευτής Άρτας με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στο ΒΗΜΑ και στον Άρη Ραβανό.
Για το «βασικό δίλημμα των εκλογών» η κ. Γεροβασίλη είπε πως «Σχεδόν όλοι αντιλαμβάνονται πως τον πρωθυπουργό υποδύεται κάποιος, που, ενώ φρόντισε να συγκεντρώσει πάνω του όλες τις πιθανές και απίθανες εξουσίες, όταν βρίσκεται μπροστά σε μία κρίση ή ερωτάται για τα πλέον κρίσιμα ζητήματα ακόμη και στη Βουλή, φεύγει τρέχοντας… Μιλάμε για άνθρωπο που ωρυόταν από το βήμα της Βουλής για το ότι οι διασωληνώσεις στο διάδρομο είναι εξίσου αποτελεσματικές με αυτές στις ΜΕΘ. … Που η ΕΥΠ της οποίας επέλεξε να είναι ο ίδιος προϊστάμενος, μπορεί να παρακολουθεί ακόμη και σήμερα τους πάντες, χωρίς ο ίδιος να έχει ιδέα. Τον άνθρωπο που ρωτούν σήμερα οι δημοσιογράφοι για την έκρηξη του κόστους στέγασης και εκείνος απαντά πως αυτό αποτελεί ένδειξη του ότι η οικονομία πάει καλά».

Στο ερώτημα του Άρη Ραβανού «Εκλέγεστε στην περιφέρεια. Ποια το βασικό αίτημα των πολιτών. Τι κλίμα επικρατεί;» η κ. Γεροβασίλη μεταξύ άλλων τόνισε: «Αν το δήθεν «επιτελικό» κράτος παρουσιάζει τεράστιες αστοχίες σε κεντρικό επίπεδο, αναλογιστείτε τί μπορεί να συμβαίνει στην περιφέρεια. Σήμερα, η Άρτα, η Ήπειρος, η ελληνική περιφέρεια γενικότερα, έχουν αφεθεί στην μοίρα τους. Το δήθεν τσουνάμι των επενδύσεων που τάχα κατακλύζει τη χώρα, είναι μάλλον μια απλή τρικυμία στα κρανία του αρμόδιου υπουργού και βεβαίως του πρωθυπουργού του. Και αν κάποιος πιστεύει πως αυτά αποτελούν υπερβολές, αρκεί να ανατρέξει στα ευρήματα της ΕΛΣΤΑΤ. Η εμφανής συρρίκνωση του πληθυσμού της Ηπείρου στην τελευταία απογραφή που διεξήχθη το 2021, δεν είναι απλώς απογοητευτική, αλλά οικονομικά και εθνικά επικίνδυνη.(…) Αίτημα των πολιτών της περιφέρειας είναι επιτέλους να σκύψει με ενδιαφέρον η πολιτεία στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Η κεντρική και περιφερειακή διοίκηση να ασχοληθούν με τη δημιουργία και την υλοποίηση ρεαλιστικών πολιτικών που θα ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες συνθήκες και δυνατότητες του τόπου μας. Η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έδωσε ανάλογο δείγμα γραφής, καθώς, βάσει ενός ολιστικού προγράμματος περιφερειακής ανάπτυξης δόθηκαν στο Νομό μας περισσότερα χρήματα από όσα είχαν δοθεί δεκαετίες ολόκληρες. Η νέα προοδευτική κυβέρνηση θα ξαναπιάσει αυτό το νήμα και θα δώσει στους συμπολίτες μας την προοπτική που βάναυσα και σχεδόν τιμωρητικά τους στέρησε η ΝΔ την τελευταία τετραετία».