Ο συγγραφέας Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης στη ΔΕΘ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Στις 5 , 6 και 7 Ιουλίου 2023 πραγματοποιήθηκε η ΔΕΘ Βιβλίου Θεσσαλονίκης . Εκδότες συγγραφείς, μεταφραστές, ξένοι εκδοτικοί οίκοι προσήλθαν και παρουσίασαν τη δουλειά τους.
Ραδιοφωνα , Εφημερίδες Τηλεόραση είχαν ως πρώτη είδηση τη ΔΕΘ Βιβλίου Θεσσαλονίκης. Από την Άρτα συμμετείχε και τις τρεις μέρες ο συγγραφέας Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης.
Στις 5 Ιουλίου ημέρα Παρασκευή υπόγραψε βιβλία στις εκδόσεις 24 Γράμματα , την δεύτερη ημέρα Σάββατο 6 Ιουλίου μαζί με τον ποιητή-κριτικό Κ. Μπούρα , παρουσίασαν τον τόμο με τις συνεντεύξεις 100+1 ΣΥΝΕΝΤEΎΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ, Εκδόσεις Κυριακίδη και την Τρίτη μέρα Κυριακή στις 7 Ιουλίου παρουσίασε μαζί με τον Κ. Μπούρα και τον Γ. Γκόζη το συλλογικό τόμο ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΠΟΛΗ, Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική. Η ΔΕΘ Θεσσαλονίκης έκλεισε τις εργασίες της το βράδυ της 7ης
Ιουλίου 2023 με επιτυχία.

Ανακοίνωση Οδοντιατρικού Συλλόγου ΑΡΤΑΣ
Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Άρτας είναι αρωγός σε οποιαδήποτε εθελοντική δράση στο Νομό μας. Έτσι και τώρα ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Δήμου Αρταίων προχωρήσαμε εθελοντικά για μια ακόμη φορά στην υλοποίηση αυτού του προγράμματος.
Καταστήσαμε σαφές στο Δήμο ότι δεν γίνεται οδοντιατρική εξέταση στις αίθουσες των σχολείων. Η οδοντιατρική εξέταση απαιτεί κινητή οδοντιατρική μονάδα, αποστειρωμένα σετ εργαλείων για κάθε παιδί και αναλώσιμα υλικά όπως γάντια, μάσκες, όπως και επανειλημμένα έχουμε κάνει με το Χαμόγελο του Παιδιού στο νομό Άρτας.
Το κομμάτι της οδοντιατρικής ενημέρωσης υλοποιείται ακόμη στα σχολεία της Άρτας, με τη βοήθεια και την εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών συναδέλφων οδοντιάτρων και έχει μεγάλη απήχηση στον μαθητικό κόσμο.
Την ανακοίνωση υπογράφει εκ του Δ.Σ του Ο.Σ. ΑΡΤΑΣ η πρόεδρος ΚΟΥΤΣΙΚΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ και ο γραμματέας ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ.

Φίλοι Λαογραφικής Συλλογής Γεώργιος Γιάννος
ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2023
Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2023, η Λαογραφική Συλλογή «Γεώργιος Γιάννος» ανοίγει από 16 έως 18 Μαΐου τις πόρτες της στα σχολεία.
Σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς από το Δημοτικό ΚΔΑΠ Ριζοβουνίου «Το Μελίσσι» και την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Ζηρού, θα παρουσιαστεί στο μαθητικό κοινό ο ρόλος των μουσείων στην προστασία του περιβάλλοντος, στη ανάδειξη της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων.
Παράλληλα, το Μουσείο διανέμει εκπαιδευτικό υλικό σε όλα τα παιδιά ηλικίας 5 έως 6 χρονών, ώστε μέσα από τη δράση «ζωγραφίζω και Μαθαίνω» να έρθουν πιο κοντά στο πνεύμα του φετινού εορτασμού.
Γιατί τα μουσεία μπορούν να συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας!

Πέθανε ο Θανάσης Τσούρας
Με αφορμή το θάνατο του Θανάση Τσούρα ο επικεφαλής της Κοινοβουλυτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Νίκος Παπανδρέου, έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Αποχαιρετούμε σήμερα με μεγάλη θλίψη και συγκίνηση ένα από τα ιστορικάκαι ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.Τον αγαπητό φίλο Θανάση Τσούρα. Τον άνθρωπο που από τα νεανικά του χρόνια αγωνίστηκε με σθένος για τη Δημοκρατία και είχε έντονη αντιστασιακή δράση σταχρόνια της χούντας. Είχε μια σπουδαία πολιτική διαδρομή που την χαρακτήριζε το ήθος και η εντιμότητα. Στάθηκε δίπλα στον ΑνδρέαΠαπανδρέου και υπηρέτησε το ΠΑΣΟΚ με αφοσίωση, εργατικότητα, εντιμότητα και αγωνίστηκε μέσα από τις τάξεις του για ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα.
Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του»