Ο Γιώργος Στύλιος μιλά στην ΗΧΩ για τις εκλογές

«Η αναγνώριση της δουλειάς που κάναμε θα φέρουν τη Νέα Δημοκρατία πρώτη και στην Άρτα

«….προωθούμε την πιστοποίηση των προϊόντων μας ως Π.Ο.Π και Π.Γ.Ε. και σχεδιάζουμε τη δημιουργία Ινστιτούτου έρευνας για τα Εσπεριδοειδή στην Άρτα»

«Στο Νομό μας, οι πολίτες της Άρτας αναγνωρίζουν πως αυτό που συχνά λέω, πως: «Ζούμε Μαζί! Αγωνιζόμαστε μαζί! Αλλάζουμε το Μέλλον Μαζί!» είναι κάτι παραπάνω από σύνθημα. Είναι μια στάση ζωής και πολιτικής! Οι πολίτες στην κάλπη θα αναγνωρίσουν πως έχουν ένα εκπρόσωπό στο κοινοβούλιο και την Κυβέρνηση που δίνει συνεχώς μάχες μαζί τους» σημειώνει με συνέντευξή του στην ΗΧΩ, ο πρώην βουλευτής και Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ξανά υποψήφιος βουλευτής Γιώργος Στύλιος.

«Σε αυτή τη τετραετία στηρίχτηκε σημαντικά ο πρωτογενής τομέας. Πρωτίστως το Υπουργείο μας, το Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, χρηματοδότησε την κατασκευή νέων και σύγχρονων αγροτικών υποδομών στην Άρτα που διασφαλίζουν το μέλλον της αγροτικής παραγωγής μας» υπογραμμίζει ο κ. Στύλιος, «Στην επόμενη θητεία μας έχουμε ήδη σχεδιάσει συγκεκριμένες παρεμβάσεις» μεταξύ των οποίων «την πιστοποίηση των προϊόντων μας ως Π.Ο.Π και Π.Γ.Ε. και σχεδιάζουμε τη δημιουργία Ινστιτούτου έρευνας για τα Εσπεριδοειδή στην Άρτα».

Σχετικά με την πρωτιά στην εκλογική περιφέρεια της Άρτας, που έχει γίνει πολύς λόγος, ο Γιώργος Στύλιος αναφέρει πως η πρωτιά στο νομό μας «Θα κριθεί στη συνέπεια λόγων και πράξεων! Οι πολίτες μπορούν να συγκρίνουν πλέον. Βίωσαν μια τετραετία ΣΥΡΙΖΑ και μία Νέας Δημοκρατίας. Μία τετραετία Αλέξη Τσίπρα και μία Κυριάκο Μητσοτάκη. Είδαν τη διαφορά λαϊκισμού και σοβαρότητας. Τη διαφορά μεταξύ της συνέπειας και ειλικρίνειας της Νέας Δημοκρατίας, που όσα είπε τα έκανε, και τα ψέματα και την ανακολουθία του ΣΥΡΙΖΑ… Η συνέπεια των λόγων και των πράξεων μας, αλλά και αναγνώριση της δουλειάς που κάναμε αυτά τα 4 χρόνια είναι που θα φέρουν τη Νέα Δημοκρατία πρώτη και στην Άρτα».

Η συνέντευξη του Γιώργου Στύλιου στην ΗΧΩ:

ΕΡΩΤ.: Τα χρόνια κυβέρνησης της ΝΔ, πως ήταν για την περιοχή μας;
ΑΠΑΝΤ.: Σε αυτά τα 4 χρόνια έγινε σημαντικό και μετρήσιμο έργο. Μόνο στο τομέα των υποδομών μετράμε πάνω από 41 έργα. Αναφέρομαι σε όσα χρηματοδοτήσαμε και υλοποιούνται αυτή τη στιγμή στο Νομό. Επιπλέον στους τομείς της παιδείας και της υγείας με συνεχή δουλειά και προσπάθεια υπήρξε αναβάθμιση των δομών και ενίσχυση του προσωπικού. Η Άρτα, απέκτησε ένα σχολείο για παιδιά με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες, το 1ο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥΛ). Διορίστηκαν 88 μόνιμοι εκπαιδευτικοί στα σχολεία μας και 12 στα πανεπιστημιακά μας τμήματα.
Όσο για το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας, αυτά στηρίχτηκαν με διορισμούς προσωπικού και με νέο εξοπλισμό. Έχουν προκηρυχτεί 19 νέες μόνιμες θέσεις γιατρών στο Νοσοκομείο Άρτας και τα Κέντρα Υγείας των ορεινών Δήμων απέκτησαν νέα ασθενοφόρα. Σίγουρα υπάρχουν και άλλα ζητήματα, αλλά αυτά τα 4 χρόνια ήταν χρόνια συνεχούς αγώνα και μάχης για το καλό του τόπου μας.

ΕΡΩΤ.: Με την απλή αναλογική τα πράγματα μπερδεύονται. Θα βρεθεί άκρη; Γιατί πάτε σε δεύτερες εκλογές, απευθείας;
ΑΠΑΝΤ.: Είχαμε εξαρχής ως παράταξη, δηλώσει πως η απλή αναλογική είναι ένα ολέθριο σφάλμα. Μια κίνηση μικροπολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ που ζημιώνει την πατρίδα. Η χώρα χρειάζεται σταθερές και ισχυρές κυβερνήσεις, ικανές να προχωρήσουν σε γενναίες μεταρρυθμίσεις. Στο δεύτερο σκέλος της ερώτησης σας, επιτρέψτε μου να σας πω πως ο στόχος μας είναι στις 21 Μαΐου να κερδίσουμε την αυτοδυναμία. Διαθέτουμε τη δυναμική για να το καταφέρουμε. Στο κομμάτι των συνεργασιών, ο Πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει πως στην Ελλάδα δεν έχουμε κουλτούρα συνεργασιών και οι κυβερνήσεις συνεργασίας αποδεικνύονται δυσλειτουργικές. Συνεπώς ο στόχος μας είναι η αυτοδυναμία. Όχι για λόγους κομματικού συμφέροντος αλλά Εθνικού! Αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία σημαίνει ισχυρή Ελλάδα. Και αυτό θα επιδιώξουμε!

ΕΡΩΤ.: Ο πρωτογενής τομέας στην Άρτα έχει πρόβλημα. Ποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβετε σε μια νέα κυβέρνηση της Ν.Δ.;
ΑΠΑΝΤ.: Σε αυτή τη τετραετία στηρίχτηκε σημαντικά ο πρωτογενής τομέας. Πρωτίστως το Υπουργείο μας, το Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, χρηματοδότησε την κατασκευή νέων και σύγχρονων αγροτικών υποδομών στην Άρτα που διασφαλίζουν το μέλλον της αγροτικής παραγωγής μας. Αναφέρομαι στα αρδευτικά έργα ύψους €16,5 εκ. που χρηματοδοτούμε από το Υπουργείο. 10 έργα που βελτιώνουν τη διαχείριση του νερού. Επιπλέον έχουμε χρηματοδοτήσει -πάλι από τις δράσεις του Υπουργείου μας- την κατασκευή και βελτίωση 20 αγροτικών δρόμων στους 4 Δήμους της Άρτας. Ενώ την ίδια στιγμή στηρίξαμε τους παραγωγούς μας απέναντι στις συνέπειες των εξωγενών κρίσεων της Ουκρανίας και της Πανδημίας με €82 εκ.
Έχουμε συνεπώς κάνει βήματα για την αναβάθμιση του πρωτογενή μας τομέα. Στην επόμενη θητεία μας έχουμε ήδη σχεδιάσει συγκεκριμένες παρεμβάσεις. Πρώτα απ’ όλα έχουμε το Φράγμα Κομποτίου. Ένα έργο προϋπολογισμού €80 εκ. που θα αρδεύσει 30.000 στρέμματα καλλιεργειών στις ημιορεινές περιοχές των πρώην Δήμων Πέτα, Κομποτίου και Αρταίων, αλλά του Μενιδίου. Ταυτόχρονα προωθούμε την πιστοποίηση των προϊόντων μας ως Π.Ο.Π και Π.Γ.Ε. και σχεδιάζουμε τη δημιουργία Ινστιτούτου έρευνας για τα Εσπεριδοειδή στην Άρτα.

ΕΡΩΤ.: Υπάρχουν εκκρεμότητες και σε βασικά έργα. Διευθέτηση κοίτης Αράχθου, αρδευτικά, εγγειοβελτιωτικά, αλλά και έργα στην πόλη όπως το ΞΕΝΙΑ. Τι λέτε;
ΑΠΑΝΤ.: Όλα αυτά που αναφέρατε είναι έργα που εκκρεμούσαν για δεκαετίες. Είναι όμως και έργα που ξεκίνησαν ή προχώρησαν στα 4 χρόνια της διακυβέρνησης μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα αρδευτικά του Κάμπου της Άρτας που κάναμε την αρχή. Ναι υπάρχουν εκκρεμότητες, αλλά εκκρεμότητες που λύνουμε. Και μάλιστα σε μια περίοδο, όπου κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε συνεχείς, εξωγενείς κρίσεις.

ΕΡΩΤ.: Ποιες είναι κατά την άποψή σας οι προτεραιότητες, μιας νέας κυβέρνησης της Ν.Δ.;
ΑΠΑΝΤ.: Βασικοί στόχοι αυτής της θητείας μας ήταν να μειώσουμε την ανεργία και να βάλουμε τέλος στην υπερφορολόγηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων που επέβαλλε ο ΣΥΡΙΖΑ. Θέλαμε η οικονομία να ανασάνει. Τα καταφέραμε! Δημιουργήσαμε 300.000 θέσεις εργασίας. Μειώσαμε και καταργήσαμε πάνω από 50 φόρους. €7 δις λιγότερους φόρους πληρώνουν πλέον οι πολίτες.
Προτεραιότητα της νέας τετραετίας είναι να ενισχύσουμε το εισόδημα των πολιτών και να συνεχίσουμε να οικοδομούμε μια οικονομία σύγχρονη και παραγωγική. Η ανάπτυξη είναι το κλειδί για να ενισχύσουμε την κοινωνική συνοχή και τα εισοδήματα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά για ισόνομη ανάπτυξη και για επιστροφή στους πιο αδύναμους μερίσματος ανάπτυξης.
Για αυτό και ο στόχος μας είναι μέχρι το 2027 να έχουμε σταθερά διπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης, που θα μας επιτρέψει:
• να μειώσουμε την ανεργία κάτω από το 8%
• να αυξήσουμε κατά 25% τους μισθούς
Ειδικά το τελευταίο είναι βασικός και αδιαπραγμάτευτος στόχος μας:
• το 2027 ο μέσος μισθός να φτάσει το ελάχιστο στα €1500 και ο βασικός στα €950.

ΕΡΩΤ.: Η πρωτιά στο νομό μας αυτή την εκλογική αναμέτρηση, που θα κριθεί;
ΑΠΑΝΤ.: Θα κριθεί στη συνέπεια λόγων και πράξεων! Οι πολίτες μπορούν να συγκρίνουν πλέον. Βίωσαν μια τετραετία ΣΥΡΙΖΑ και μία Νέας Δημοκρατίας. Μία τετραετία Αλέξη Τσίπρα και μία Κυριάκο Μητσοτάκη. Είδαν τη διαφορά λαϊκισμού και σοβαρότητας. Τη διαφορά μεταξύ της συνέπειας και ειλικρίνειας της Νέας Δημοκρατίας, που όσα είπε τα έκανε, και τα ψέματα και την ανακολουθία του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί που θα «έσκιζαν τα μνημόνια» έφεραν και εφάρμοσαν τα πιο σκληρά μέτρα περικοπών σε μισθούς και συντάξεις. Μιλώ για το Νόμο Κατρούγκαλου! Οι πολίτες βίωσαν ήδη μία φορά το αποτέλεσμα των πειραματισμών και του ερασιτεχνισμού το ΣΥΡΙΖΑ. Πέρα από τη καθημερινότητα, υπάρχουν ζητήματα εθνικής άμυνας και εξωτερικής πολιτικής, εκεί δεν χωρούν πειράματα. Αυτά τα ζητήματα ποιος Πρωθυπουργός θα τα διαχειριστεί; Ο άγνωστος Χ της κυβέρνησης ειδικού σκοπού του κ. Τσίπρα και του κ. Ανδρουλάκη; Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και συνέπεια. Αυτή μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να τη δώσει.
Ειδικά για το Νομό μας, οι πολίτες της Άρτας αναγνωρίζουν πως αυτό που συχνά λέω, πως: «Ζούμε Μαζί! Αγωνιζόμαστε μαζί! Αλλάζουμε το Μέλλον Μαζί!» είναι κάτι παραπάνω από σύνθημα. Είναι μια στάση ζωής και πολιτικής! Τα έργα που ανέφερα παραπάνω είναι το αποτέλεσμα συνεχών παρεμβάσεών μου, σε όλα τα πεδία, ώστε να βελτιώσουμε τη ζωή μας στην Άρτα. Οι πολίτες στην κάλπη θα αναγνωρίσουν πως έχουν ένα εκπρόσωπό στο κοινοβούλιο και την Κυβέρνηση που δίνει συνεχώς μάχες μαζί τους.
Η συνέπεια των λόγων και των πράξεων μας, αλλά και αναγνώριση της δουλειάς που κάναμε αυτά τα 4 χρόνια είναι που θα φέρουν τη Νέα Δημοκρατία πρώτη και στην Άρτα.