Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή

Δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτα για την Αντιπλημμυρική Προστασία Άρτας

«Νωρίς το θυμήθηκαν το γεγονός ότι δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτα για την αντιπλημμυρική προστασία της Άρτας.
Δηλώσεις επί δηλώσεων από την Δημοτική Αρχή του κ. Τσιρογιάννη, δηλώσεις επί δηλώσεων από την Περιφερειακή Αρχή του κ.Καχριμάνη, μόλις 26 μέρες πριν τις εκλογές του Οκτώβρη και υπό το βάρος της συνολικής καταστροφής του Θεσσαλικού κάμπου και της Μαγνησίας. Δηλώσεις κενές περιεχομένου αφού από πράξεις έχουμε το απόλυτο μηδέν», τονίζεται σε ανακοίνωση της Ριζοσπαστικής Δημοτικής Αλλαγής σχετικά με την οριοθέτηση της κοίτης Αράχθου και την αντιπλημμυρική προστασία της Άρτας.
Αναλυτικά στην ανακοίνωση της παράταξης «Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή» που κατέρχεται στις εκλογές για τον Δήμο Αρταίων με επικεφαλής την Βάσω Αμπελογγιάνη, σημειώνονται τα εξής:
«8 χρόνια μετά την πλημμύρα του Αράχθου τον Φεβρουάριο του 2015, 8 χρόνια μετά την εκκίνηση του έργου της μελέτης από το Υπουργείο Υποδομών ( και όχι από τον Δήμαρχο Αρταίων) για την οριοθέτηση της πλημμύρας του Αράχθου, 8 χρόνια μετά με σχεδόν μηδενικό παραγόμενο έργο ως προς την αντιπλημμυρική ( και όχι μόνο) προστασία των ανθρώπων και του τόπου δεξιά και αριστερά από τον Άραχθο, πάλι, και μάλιστα επί πτωμάτων αυτή τη φορά, επιχειρούν να κάνουν επικοινωνιακή πολιτική.

Από τον Ιούλιο του 2021 έχει παραδοθεί η μελέτη στο Υπουργείο Υποδομών. Ένα χρόνο μετά, τον Αύγουστο του 2022, θυμήθηκε ο Δήμαρχος Αρταίων να κάνει σύσκεψη μαζί με τους μελετητές, για να μας πει για διπλές- τριπλές σήραγγες κάτω από τον λόφο Περάνθης ( απέναντι στις τεχνικές λύσεις που η ίδια η μελέτη προτείνει), μήπως και καθυστερήσει και άλλο την παραλαβή της!
Κανείς από αυτούς δεν εξηγεί για ποιους πραγματικούς λόγους είναι «σταματημένο» το έργο. Κρύβονται πίσω από την γραφειοκρατία που μπορεί και οι ίδιοι να προκαλούν.
Κανείς από αυτούς δεν μας εξηγεί γιατί δεν έχει κάνει έστω και έργα μικρής κλίμακας για τον αποφυγή της πλημμύρας και την προστασία του τόπου και των ανθρώπων μέχρι να «τελειώσει» και αυτή η μελέτη.
Κανείς από αυτούς δεν μας εξηγεί τι θα γίνει αν βρέξει λίγο παραπάνω. Θα είναι και πάλι «φυσικό φαινόμενο»; Ή μήπως θα είναι φυσική συνέπεια απουσίας πράξεων;
Δεσμευόμαστε ότι εμείς θα την «ξεκολλήσουμε» την μελέτη του Υπουργείου Υποδομών.
Δεσμευόμαστε ότι εμείς θα κάνουμε έργα αντιπλημμυρικά για την προστασία των ανθρώπων και του τόπου της Άρτας.

Δεσμευόμαστε ότι εμείς θα το τελειώσουμε αυτό το τεράστιο έργο υποδομής και προστασίας που θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά προς όφελος του τόπου, αφού θα καθορίσει χρήσης γης, θα δώσει την δυνατότητα κατασκευής έργων γεφύρωσης του Αράχθου, θα αλλάξει τον πολεοδομικό χάρτη των αστικών περιοχών, θα επιτρέψει την παραγωγική δραστηριότητα δεξιά και αριστερά του ποταμού, θα κάνει τον Άραχθο σημείο ένωσης και όχι σύνορο της πόλης της Άρτας».